Doze Culturale sau cum se scrie un mail care să îți aducă un guest post la mine pe blog

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Despre Doze Culturale am auzit zilele trecute, când am primit un mail de la Mara (așa, ca idee, primesc pe zi cam 30-40 de mailuri în care mi se cere să ”public” ceva pe blog, gen). Care suna cam așa:

Hello! Suntem un proiect nou înfiinţat, încercăm să promovăm cultura şi activităţile culturale ( mda, ştiu că sună puţin weird în România zilelor noastre, dar sper totuşi în reuşită). Fiind însă la început, avem nevoie de ceva susţinere şi promo pentru care bugetul (sau absenţa bugetului mai bine spus) provoacă adevărate palpitaţii crescând riscul unui infarct miocardic. Nu ne dorim asta, nu-i aşa? (Acum se presupune că am un fel de umor negru…) Pe scurt, avem nevoie de ajutor. Îl găsim la tine?

PS. Zi da! Zi da! Zi da! :D

Mă înțelegeți că nu am putut rezista tentației de a-i propune să scrie un guest post pentru blogul meu despre care-i faza cu Doze Culturale :D Ceea ce, cu o promptitudine demnă de o cauză mai bună, cum ar veni, s-a întâmplat. După cum puteți vedea mai jos.

Acuma, pe sistem de analiză ”ce a avut mailul ăsta de mi-a stârnit interesul”, vă las pe voi să judecați. Ca material ajutător, gândiți-vă la mailurile care încep cu ”Bună ziua, vă trimitem spre publicare imediată materialul atașat, care conține informații utile pentru cititorii dumneavoastră”. Cu adresa mea în bcc, desigur.


La început a fost ideea (pesemne Dumnezeu a avut una proastă când a alcătuit lumea), cum e de cuviință să fie atunci când orice om creț (dar nu la fel ca și Chinezu’) sau iscusit într-o treabă sau alta – e bine să aibă ca bază de pornire o scânteie. Așa a fost și la noi, cei care încă nu s-au tras deodată de șireturi, dar se încăpățânează cu entuziasm să o facă. O idee de a da lumii doze. Doze Culturale.

Știm, știm! O idee proastă. „Ăștia vor să moară de foame, i-auzi, bă!” Dar mai sunt unii și alții care cred în licărirea noastră și chiar dacă am parcat prost pe strada culturii – ne stăpânim bine căruța.

Mai exact împărtășim doze mici și mari (dar nu supradoze că vă amețiți naibii de cap), ambalate frumos – că altfel ne acuzați că umblăm cu marfă stricată sau ieftină la noi – informații cultural artistice la colțul internetului. Ca să știți unde ne găsiți să bem o bere. Ne place de obicei să bem cot la cot cu artiștii, că nouă ne place să încurajăm talentele lor, după vreo beție cruntă – promovând interculturalitatea.

Scopul proiectului nostru este de a valorifica „forţa creatoare” a activităților noastre cultural artistice şi de a transforma cultura într-un mod de viaţă capabil să modeleze armonios şi calitativ individul de azi.

Un prim pas a fost lansarea site-ului cu pricina, unde formăm și interacționăm cu publicul, prin articole inedite și totodată demararea unui proiect multicultural „Literary Background” – o antologie cu creații și lucrări ale scriitorilor, cadrelor didactice sau tinerilor care doresc să își șlefuiască CV-ul literar.

A, da, dacă vreți să vă înscrieți și voi – contactați-ne, dar numai până în 28 martie. Și după ce o bifăm pe asta, mai avem în plan încă vreo câteva publicații. Știți voi almanahul ăla în stil vechi, gen Flacăra? Tot așa, dar nu ca ăla, ci ca al nostru mai vrem să facem. Va fi bun, rău-tare! Și ne mai creionăm un plan pentru un nou număr al revistei cultural artistice „Vox Authors”. Avem multe planuri, doar de vacanță prin Pula nu ne pricepem să facem. Dar poate ne ajutați și voi, cine știe?

Oricum, vă recomandăm să ne vizitați pe site, să ne răsfoiți articolele că avem și despre mitologie, și despre istorie, despre artă, despre travel etc., iar dacă vă place și găsim o modalitate prin care să colaborăm – de ce nu?

Noi, cei de la Doze Culturale vă mulțumim pentru timpul pierdut. Sau câştigat!

doze culturale

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)