Teach for Romania recrutează cea de a 4-a generație de profesori

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Tinerii profesioniști sunt invitați să se alăture programului derulat de Teach for Romania, prin care oameni excepționali le oferă acces la educație copiilor din medii vulnerabile, cu sprijinul celei mai mari comunități de educație și leadership din țară și a rețelei globale Teach for All.

Dacă ești motivat să-ți începi o carieră în educație, înscrie-te până la data de 15 martie, completând formularele de pe site-ul Teach for Romania. Sunt eligibili tinerii cetățeni români, care au absolvit o facultate sau sunt în an final și care sunt dispuși ca timp de doi ani să devină profesori și învățători cu impact în educație.

Persoanele selectate vor fi pregătite ca, timp de doi ani, să fie profesori transformaționali pentru copiii din școlile cu provocări, oferindu-le acces la educație pe bază de valori, prin metode inovative, contribuind astfel la devenirea lor ca adulți într-o societate sănătoasă.

Cei mai buni dintre candidați vor trece printr-un program intens de pregătire în leadership și educație, urmând ca din această toamnă să fie repartizați timp de doi ani într-o școală parteneră. O nouă generație de peste 50 de profesori vor începe predarea din septembrie 2017, oferind acces la educație de calitate pentru peste 6000 de copii.

De ce profesor pentru copiii din satele românești?

Accesul la educație de calitate pentru copiii din medii vulnerabile înseamnă transformarea în bine a societății. Astfel, ne asigurăm că adulții de mâine vor ști să ia decizii potrivite pentru lumea în care trăiesc. În plus, experiența de profesor contribuie la dezvoltarea personală și profesională și îi ajută să își construiască abilități de leadership, relaționare, de rezolvare a problemelor.

„Participanții în programul Teach for Romania resimt această experiență ca o oportunitate incredibilă de a avea o carieră cu sens și satisfacție, de a face ceva care poate influența nu doar viețile și parcursul unor copii, ci societatea în care trăim. Mai mult, pentru ei este acel context în care se dezvoltă ca oameni și ca profesioniști, pregătiți de organizație și sprijiniți de o comunitate frumoasă de oameni cu o motivație puternică de a schimba în mai bine România. Suntem nerăbdători să îi întâlnim pe acești tineri ambițioși care vor forma următoarea generație de profesori Teach for Romania”, povestește Aura Stan, Director de Recrutare, Selecție și Integrare Teach for Romania.

Care sunt beneficiileTeach for Romania?

În cei doi ani de predare ca profesor sau învățător Teach, vei avea parte de programe de pregătire și training din partea profesioniștilor din pedagogie și leadership din România, dar și acces la cea mai mare comunitate globală în educație și leadership, cu peste 50.000 de profesori care au impact direct la clasă și lucrează cu peste 5 milioane de elevi. Pe parcursul celor doi ani, îți oferim sprijin personalizat, coaching și mentorat prin departamentul de Training & Support. La finalul celor doi ani, devii membru al rețelei naționale de Alumni Teach for Romania și al rețelei internaționale de Alumni Teach for All.

Care este impactul Teach for Romania?

Ca profesor Teach for Romania, lucrezi cu copiii din medii vulnerabile, îi ajuți să facă din educația lor o prioritate și să își depășească condiția. În plus, ajuți comunitatea-gazdă să acceseze proiecte și să creeze noi oportunități de dezvoltare. Ca alumnus, te încurajăm să accesezi roluri din care poți face o schimbare în sistemul educațional.

Impactul transformațional al programului are loc, în primul rând, asupra ta:

„Am reușit să mă organizez astfel încât să țin cont de mine, dar și de cum îmi construiesc munca pentru a fi utilă pentru copiii mei. Am realizat cât de important este fiecare aspect al învățării și mi-am dat seama cât de mult m-ar fi ajutat ca un profesor Teach să îmi fi fost profesor în școală”, povestește Emilia Dinică, profesor în Fundeni, județul Călărași.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

6 thoughts on “Teach for Romania recrutează cea de a 4-a generație de profesori”

  1. Moghior Maria Vasilica

    Nu sunt o invatatoare tanara, dar imi doresc sa fiu o persoana deschisa noutatilor si sa ma comport ca atare. Lucrez intr-o comunitate defavorizata si im doresc sa reprezint un sprijin continuu elevilor mei! Va multumesc!

  2. Am lucrat 17 ani in mediu privat pentru a-mi creste cei 3 copii in conditii decente.Oata cu venirea Crizei economice a trebuit sa inchidem afacerea familiala si am revenit in invatamant dupa ce ,in urma examenului de titularizare am obtinut o nota aproape de 7.Acum,la 5 ani de la revenire sunt in somaj din luna octombrie fiindca n-am mai avut decat jumatate de catedra la liceul din judet unde am facut naveta.Am 57 de ani si ma simt frustrata ca nu mai pot munci in domeniul in care am calificare,mi-as dori aceasta oportunitate pe care o promovati fiindca simt ca mai am de oferit o energie a iubirii fata de copii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)