Harta senzorială a Bucureștiului a fost adaptată pentru copii

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Tururile Harta senzorială a Bucureștiului # 2 continuă în luna martie cu două ieșiri special organizate pentru copii, în parteneriat cu Școala Ferdinand.

Pe 15 martie, ora 17.00 și pe 16 martie, ora 19.00, copiii, însoțiți în prima zi de profesori, iar în cea de a doua de către părinți, vor parcurge traseul Hărții ghidați de performerul Paul Dunca, personaj care face legătura între cele două ediții ale proiectului.

Puștii care vor participa la tururi vor vizita la ei acasă scriitori pe care îi studiază sau îi vor studia la școală, vor descoperi familii istorice prin intermediul urmașilor lor, dintre care unii chiar de vârsta lor și vor asista la revitalizarea trecutului prin gust, miros, simț tactil, auz și văz, despărțindu-se pentru un timp de lumea virtuală de care sunt dependenți și descoperind prin intermediul simțurilor o lume reală.

Harta senzorială a Bucureștiului #2 se va încheia apoi cu încă două tururi pentru adulți, care vor avea loc pe 18 și 19 martie. În acest moment, deși numărul participanților a fost mărit de la 15 la 20 de persoane, toate locurile la tururi sunt ocupate. Venind în întâmpinarea cererilor, organizatorii au deschis o listă de donații, cu ajutorul cărora s-ar mai putea organiza tururi suplimentare.

Harta Senzorială a Bucureștiului este un proiect cultural care constă într-un tur ghidat performativ prin istoria recentă și mai puțin recentă a unor locuri relevante pentru oraș. Utilizând conceptul site-specific, Harta Senzorială a Bucureștiului pune în evidență clădiri pe lângă care locuitorii orașului trec, în goana cotidină, fără să le acorde mare atenție, ratând șansa de a le cunoaște trecutul.

Ca și la prima ediție a Hărții senzoriale, conceptul Cristinei Modreanu, curatoare de artele spectacolului, a fost pus în practică de o echipă care a lucrat colaborativ pentru fiecare stație a turului ghidat. Casele vizate au fost documentate imersiv, prin mijloace specifice, cu accent pe o serie de interviuri cu cei care au locuit în acestea și cu cei care le locuiesc sau le folosesc în prezent.

Echipa proiectului: Cristina Modreanu, coordonator proiect; Paul Dunca, ghid și performer; Maria Draghici, video artist; Mara Mărăcinescu ( Ear to Bucharest), sound architect; Ioana Gonțea, comunicare.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)