Reservoir Cats în premieră mondială la București

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Bucureștiul a fost ales de regizorul catalan Ricard Reguant pentru premiera mondială a spectacolului Reservoir Cats, o piesă care se vrea un omagiu adus universului feminin din filmele lui Tarantino.

Sâmbătă, 4 martie, la Cinema Pro va avea loc premiera mondială a spectacolului Reservoir Cats, o comedie neagră inspirată din universul personajelor feminine ale lui Quentin Tarantino. Producătorii au pregătit mai multe surprize pentru cei prezenți între care cadouri dulci pentru toți spectatorii, bricege Victorinox pentru toate locurile VIP, precum și o sesiune de socializare cu actorii, regizorul și autorii după spectacol.

Regia este semnată de Ricard Reguant, regizorul comediei TOC TOC și al MUZICALULUI CHICAGO, laureat Broadway World 2015. Reprezentația de la București se va juca înaintea premierelor din Spania și Italia, în prezența autorilor și a regizorului.

Un jaf mai ciudat, conspirații, împușcături, răsturnări imprevizibile de situație, umor ironic a la Tarantino și elemente filmice – toate acestea se regăsesc în spectacolul eveniment Reservoir Cats.

“Unul dintre lucrurile pe care incerc sa le obtin in filmele mele este sa fac lumea sa rada de lucruri care in fapt nu sunt haioase.” (Quentin Tarantino)

Reservoir Cats este o piesă care se vrea un omagiu adus universului feminin din filmele lui Tarantino. Modul de adresare, dialogurile, scenele și personajele, toate fac parte din acest univers, însă privit din perspectivă tragicomică și, uneori, din mai multe unghiuri.

Distribuția montării de la București le include pe Ada Galeș (câștigătoare a premiului Uniter pentru debut în 2016), Ioana Barbu (nominalizată în 2007 la premiile GOPO pentru cea mai buna actriță pentru rolul din Legături Bolnăvicioase), Grațiela Duban, Andreea Mateiu, Andreea Samson și Smaranda Caragea.

”Mai mult deaât filmele în sine, ceea ce mă fascinează la Tarantino sunt personajele sale.” (Ricard Reguant, regizor și coautor Reservoir Cats).

Premisa de la care începe să se deruleze acțiunea este cea din binecunoscutul film Reservoir Dogs al lui Quentin Tarantino, însă în perspectivă feminină. Un grup de femei plănuiesc un jaf. Pentru a nu fi identificate, folosesc porecle atunci cand se adreseaza una alteia și par că nu se cunosc între ele. Și dacă în filmul lui Tarantino alias-urile sunt culori: Blue, Mr. Orange, etc., în piesă autorii au ales să folosească nume de actori celebri care au lucrat cu Tarantino.

Piesa are trei părți bine delimitate, la fel ca filmul caruia ii aduce omagiu: pregătirea (în care ajungem să cunoaștem protagonistele, calitatile si defectele lor, trăsăturile lor extreme de personalitate, dorința lor de a face ușor rost de bani), frustrarea (în care jaful nu merge bine și una dintre ele este rănită, iar alta nu este de găsit; se dezvolta suspiciunile și dorința de răzbunare, iar violența pune stăpânire pe sala de sport și se dovedește a fi mortală) și deznodamântul (un al treilea act ciudat în care, având ca referință personajul Vernita Green – Vivica Fox – din Kill Bill, și preocupările sale extra criminale, se dezvăluie cum sunt în realitate protagonistele piesei; cum? – făcând ca acțiunea să ia o turnură neașteptată, chiar de mai multe ori, ca în “Cei 8 Odioși”).

Biletele s-au pus în vanzare online pe www.ReservoirCats.ro, pe bilet.ro, în agențiile TUI Travel din mall-uri, la kiosk-ul BiletFan de la stația de metrou Unirii 1 precum și la casa de bilete a Cinema Pro. Biletele au prețuri cuprinse între 50 și 70 lei. La acest spectacol s-au pus în vânzare și 32 de locuri VIP de 100 de lei, situate central în primele rânduri și care vor primi cadou din partea organizatorilor câte un briceag multifuncțional Victorinox ca cel folosit în piesă de către una dintre protagoniste.

Mai multe informații despre spectacol pot fi consultate pe pagina web oficială www.ReservoirCats.ro și pe pagina oficială de facebook.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)