Later edit: Așadar, mă duc la filmul cu pricina cu Mihai, Francisc, Alexandra, Valentina, Daniel și ”aparținătorii” lor :D
Pămătuful simpatic pe care îl vedeți este Luna. Are 6 ani și este un membru de bază al familiei noastre. Și ne este dragă, foc de dragă :D
Nu cred că aș fi reacționat la campanie despre care vă spun mai jos dacă nu aș fi avut-o pe Luna. Pentru că, în pur stil ”ce nu cunoști, nu te pasionează”, nu aș fi avut cum să înțeleg cât de important este să ai un #cainesanatos (ăsta este htagul campaniei, v-ați prins).
Chiar vă rog să citiți rândurile de mai jos, despre cât de importantă este deparazitarea periodică, nu doar pentru animale, cât și pentru cei din jur, în special pentru copii. Și, pentru că în cadrul campaniei intră și vizionarea unui film simpatic, am vorbit cu organizatorii și am zis să punem de un #DogFatherBlogMeet :D
Adică să pun la bătaie 10 invitații duble la filmul „Câinele, adevăratul meu prieten”, de pe 11 martie, ora 11.00, la Grand Cinema Băneasa, Sala 1. Pe principiul altfel vedem un film dacă ne strângem gașcă și mai ne hlizim și noi, mai băgam o dumă, alea, alea :D
Așa că, dacă vreți să veniți cu mine la filmul cu pricina, povestiți-mi în comentarii care a fost cea mai funny întâmplare pățită cu câinele vostru. Aștept comentariile voastre până pe 5 martie, ora 23.59.
Bun, acum informațiile promise despre campanie. Dar nu înainte să vă dau și poza pe care mi-am făcut-o în aplicația simpatică, în care puteți intra și voi să vă jucați și să câștigați niște premii :D
Strânge după câinele tău, spală-te pe mâini și deparazitează-ți periodic câinele, acesta este mesajul pe care echipa Bayer îl transmite prin campania „O ofertă de nerefuzat”! În ultimii ani, trendul de a avea un animal în casă a devenit foarte răspândit, mai ales în zona urbană și cu precădere în cadrul familiilor care locuiesc la bloc. În felul acesta, contactul strâns dintre animal și om predispune la un risc major de a contacta boli parazitologice.
Pentru a preveni infestația cu paraziți instestinali și a menține sănătatea câinelui și a familiei, trebuie respectat un protocol de prevenire pe toată perioada de viață a câinelui prin deparazitări interne și externe.
Cei mai mulți stăpâni de câini uită sau nu dau importanță necesității deparazitării periodice
Potrivit ultimelor cercetări realizate în România, câinele reprezintă animalul preferat, iar 76% dintre familiile formate din minim patru membri dețin câini. Calitatea vieții familiei precum și calitatea vieții animalului de companie depind foarte mult de administrarea produselor de deparazitare internă și externă.
“Ne dorim ca din ce în ce mai mult stăpâni de animale să fie conștienți de necesitatea deparazitării periodice și de modalitățile prin care îți poți ține familia în siguranță și de a avea un câine sănătos. Credem în activitatea de prevenție și sperăm ca din ce în ce mai mulți stăpâni de câini să ceară în cabinetele veterinare produse pentru deparazitarea regulată. Noul tratament Drontal Dog Flavour de la Bayer conține doza optimă de substanță activă pentru a înlătura viermii intestinali, inclusiv Giardia, iar datorită gustului său, 9 din 10 câini îl acceptă ușor și îl ronțăie singuri”, a declarat Ioana Lăzărescu, Marketing Specialist, CropScience Division, Bayer.
Copiii, cei mai expuși la pericole
Copiii și câinii pot fi cei mai buni prieteni, iar aceștia din urmă pot avea o înfluență extrem de benefică. Le pot îmbunătăți abilitățile sociale ale copilului și, în timp, copiii învață să-și trateze câinele ca parte a familiei. Poate de aceea, peste 80 % dintre copii obișnuiesc să-și pupe câinele.
“Cu siguranță că este una dintre cele mai înduioșătoare imagini până când îți dai seama că animalul tău de companie tocmai ce a înghițit câteva ouă de paraziți. Copiii sunt cei mai expuși riscului de îmbolnăvire deoarece pun mâinile pe jos, se joacă cu obiecte care ating pământul și au tendința să-și ducă mâna murdară la ochi, nas și gură. Modul de transmitere poate fi de la inhalarea de aerosoli, la contact direct cu animalul, contact cu fecalele sau urina animalului, până la mușcatura directă. Mai mult, materiile fecale ale câinilor nedeparazitați intern pot conţine bacterii, viruși și paraziți care pot pot infecta adulții si copii cu salmonela, toxocara, E-coli, giardia etc. Pentru proprietarii animalelor de companie profilaxia acestor boli este relativ simplă. În primul rând, deparazitarea companionilor în regim constant după un protocol stabilit de medicul veterinar precum și efectuarea periodică a examenului coproparazitologic în vederea stabilirii eficienței deparazitărilor interne, a declarat Dr. Leica Laurențiu – medic primar veterinar
Cainele în rol principal #cainesanatos
Până pe 5 martie, cei care vor trece prin magazinele Animax Vulcan, Maxipet București Vest și Maxipet București Est, vor putea afla informatii legate de regulile de igienă pentru a proteja sănătatea câinelui și a familiei. De-a lungul campaniei, stăpânii de câini își pot face animalul de companie Ambasador al mesajului #câinesănătos. Mecanismul e cât se poate de simplu, intră pe siteul campaniei, încarcă fotografia câinelui pe posterul personalizat, distribuie pe pagina de Facebook cu hashtag #cainesanatos și automat se intră în concurs. Premiile campanie sunt invitații la filmul „Câinele, adevăratul meu prieten”, tricouri și dispensere cu pungi igienice.
9 thoughts on “Ia să văd pe cine iau cu mine să vedem filmul „Câinele, adevăratul meu prieten”? :)”
Când am fost în Nepal a trebuit să-mi las câțelușa la ficior’miu. Ocazie cu care am scris această LADY’S BOOK :
INSTRUCTIUNI DE UTILIZARE A CÂINELUI GALBEN
( pentru Mame Adoptive şi Fraţi Vitregi )
Capitolul 1
HISTORY
Câinele galben este proprietatea familiei Covaciu, dar el are un tată (Lik) şi o mamă (Marika). Câinele este o fetiţă de vreo 8 anişori (n. 01 ianuarie 1995), pe nume Lady, şi se poate numi pe drept cuvânt fata moşului şi a babei.
Lady a avut o copilărie, adolescenţă, tinereţe şi bătrâneţe fericite : restul sunt cuvinte…
Are toate vaccinurile făcute la timp şi figurează în computerul statistic al doctorului veterinar Kondor Attila, care vecuieşte pe str.Lazar Mihaly din Sf.Gheorghe.
Capitolul 2
SLEEPING
Somnul este cel mai important lucru pentru un căţel. Un căţel care doarme bine înseamnă că e sătul, fericit, şi a uitat că părinţii lui l-au abandonat în favoarea unui drum în Franţa.
Lady doarme în principiu toată ziua, înafară de momentele când mănâncă, sau când şade pe coadă şi se gândeşte, intrând deseori într-o profundă stare de prostaţie.
Ea doarme în coşul ei, acoperită peste noapte cu un pleduţ (denumit în continuare “pleduţul cu răţuşte”). Dacă însă peste noaptea respectivă se face frig (din motive de căcănărie legată de consumul centralei termice de apartament, de la Cluj sau Sf.Gheorghe) – ea poate uşor sări în pat, unde 1).Se poate cere sub plapumă, şi 2).Poate dormi şi peste plapumă, şi anume la picioare. Peste zi doarme oriunde, cu precădere peste perinile de pe canapea : motiv pentru care bine şi deştept ar fi să se aştearnă peste ele un pleduţ (de pildă cel numit în continuare “pleduţul cu răţuşte”).
Warning : indiferent de cât de profund doarme, ea va simţi imediat dacă se întâmplă atrocitatea de a fi lăsată singură în casă. Caz nefericit în care se va duce imediat la uşă şi, o vreme – va fi foarte tristă. Iar după acea vreme, e posibil să 1).Zgârâie uşa, şi apoi 2).Chiar să borască de nervi şi să se supere definitiv pe tot Terestrul şi toată Umanitatea.
Foarte important : deseori, căţelul se întâmplă să viseze cu : broaşte, pisici mâncătoare de căţei, cai, câini sălbatici, bivoli negri, etc. În astfel de momente, cineva se va scula, va mângâia căţelul şi-i va alunga demonii din somn. Drept mulţumire, acela va fi mârâit uşor şi pentru orice eventualitate, dar măcar apoi va fi linişte. Astfel de momente se pot întâmpla atât în timpul zilei, cât şi în timpul nopţii.
Capitolul 3
WALKING
Prima dintre plimbările zilei trebuie să aibă loc cam pe la ora 12 ; când, în sfârşit, căţelul se trezeşte din somnul de frumuseţe de dinainte de masă şi începe să se agite, aducându-şi aminte că 1). E plină, şi 2).Că azi n-a mâncat nimic… Cuvântul magic este MERGEM ?!?… – moment care va fi pe deplin aplaudat din codiţă, plus eventual o tăvăleală scurtă, de bucurie – neaparat pe unul dintre covoarele mai ca lumea ale casei.
Se recomandă plimbarea la lesă, pe spaţiile verzi în care e plantat semnul “Interzis pentru câini” (cum însă ea e doar o mâţă – nu-i nici o problemă, din punct de vedere moral, infracţional, etc). Ea se va îndeletnici acolo cu ocupaţia preferată, şi anume mirositul mesajelor anterioare (proprii sau din alte lumi, recte civilizaţii canine).
Atenţie : Dacă plimbarea se face “între blocuri”, căţelul va manifesta multă lene şi lipsă de chef. Va produce doar câteva pişuri plictisite, dar caca – abea după ce însoţitorului i s-a urât deja de atâta plimbare… Dacă însă va fi scos la iarbă verde, atunci e altceva : întâi se vor da două-trei ture rapide de control pentru anvizajarea locurilor, apoi se face iute un caca barosan, şi apoi pişuri fericite până la finalul plimbării. Iar căţelul se va întoarce acasă plin de chef şi de o poftă de mâncare binemeritată… Aşadar : dacă în zile obişnuite nu, dar măcar sâmbăta, duminica şi în Sărbătorile legale (ori închipuite) – căţelul va fi plimbat până la pădure, deal, munte, etc. odată cu nevasta, eventual mătuşa – şi asta spre fericirea întregului mapamond.
Iară grijă mare : în astfel de ocazii, pe bancheta din spate a maşinii se va aşterne cu grijă un pled, de preferinţă roşu (ca să-i simtă mirosul şi să se simtă confortabil, ţinând cont că-i vorba de o maşină străină : totuşi, maşină). Pentru că, deşi la ducere câinele va mai avea încă faţă aparentă de căţel curat – la întoarcere nu se mai poate şti : poate se tăvăleşte într-un hoit, sau măcar într-un căcat ori baltă nămoloasă (deosebit de priitoare, în caz de căldură mare). Ori se umple de bale după atâta alergare : cine poate şti ?… Aşadar, primejdia bună trece paza rea !
Şi încă ceva… Deşi unii (cum ar fi mătuşa Marilena) susţin căcăţeiilor le place socializingul, trebuie ţinut cont şi de opinia Tatălui Lik : bine şi cuminte e ca Lady să nu vadă alţi căţei, şi mai ales dulăi mari, care au ticul inexplicabil de a muşca din ea ca dintr-o prăjitură !… Totuşi, cu căţeii mai mici (şi îndeosebi masculi !!) – se pot face mici excepţii : după o perioadă de tatonare…
Capitolul 4
EATING
Lady mănâncă de două ori pe zi bine – în rest fiind vorba de mici “surprize”.
Mesele principale se iau numai şi numai după o plimbare bună, urmată de …spălatul pe mâini. După ce e spălată pe lăbuţe, stoarsă şi ştearsă corespunzător – ferească Dumnezeu să încerce cineva s-o mai ducă cu preşul, pentru că s-ar supăra foarte tare : atunci căţelul trebuie să primească de mâncare !
Aşadar, la prânz (numit în continuare lunch), căţelul va servi pentru început o supă. După ce a terminat supa, ea va fi ştearsă invariabil cu un şerveţel pe botic ! : altfel se duce şi se şterge singură pe bot de cel mai frumos covor al casei (oricum o va face, dar măcar aşa …n-are ce întinde pe el). După hăndrălitul de mulţumire pe covor, ea va rămâne într-un colţ al camerei, ori după vreo uşă, în poziţia ei specifică de veghe : deci stând pe coadă (sau poate chiar furând un somn mic) în aşteptarea momentului în care şi regnul uman termină de mâncat. Ei, dupa ce umanoizii termină odată cu îngurgitatul acela interminabil, apare şi căţelul de după colţ, ca să vadă cam ce surprize ar mai putea exista pe lumea asta, special pentru ea. Moment în care va fi din nou îndestulată cu un capăt de os (capătul se taie cu cuţitul, nu se dă tot osul pe mâna ei, că se-neacă !), ori o cojiţă de pâine muiată în sosul respectiv, ori un pic de albuş din ou, ori un zgârci din carne, o găluşcă, ceva acolo…
Apoi există două variante. Ori i se comandă părinteşte 1).Treci la locul tău ! – şi ea va pleca să se culce, dar cam supărată şi neînţelegând ce se întâmplă, ori 2).Toată lumea mege să-şi facă siesta, claie peste grămadă : mult mai preferabil pentru toată lumea. Că doar sunt Paştele !…
…Căţelul va dormi nemişcat până pe la ora 16. Pe la ora 17 deja va dormi din nou, dar de data asta undeva pe hol, în cadrul uşii, la picioarele omului – oricum, undeva unde să-şi poată aduce aminte uşor că ea 1).N-a mâncat destul pentru astăzi, şi 2).Nici n-a fost pe-afară pentru a doua oară.
Aşa că pe la ora 18 cel târziu (sau 19, sau 20 în cel mai rău caz, şi cu circul anterior de rigoare : nelinişti, plâns pe nas, gudurat la picioare, cerut frumos, cerut urât, etc) – căţelul va fi scos pentru a doua oară afară. E vorba de o plimbare ceva mai scurtă decât cea principală, de la prânz : dar e obligatorie, ca să nu se culce peste noapte cu vezica plină, şi să viseze urât (ori, Doamne fereşte – să fugă la uşă că vrea afară, pe la ora 3 din noapte, s-au mai văzut cazuri).
La întoarcece, după “spălatul pe mâini” – căţelul va fi servit pentru cină. În principiu, e vorba de un blid de grăunţe tip CHAPPY : dar NU oricum !!!…
…Dacă 1 miliard de căţei se mulţumesc probabil doar cu atât, ei bine – NU e şi cazul lui Lady !… Pentru Ea, în mod special – mai trebuie dată dovadă suplimentară de dragoste şi afecţiune !… Aşadar : peste un pumn (bun !) de Chappy se mai aşterne şi o mână bună de fulgi de porumb, şi abea apoi urmează dichisul !… Căci mai trebuie picurat un pic de sos din mâncarea de la prânz peste toată tărăşenia… Poate două feliuţe de ardei !… Poate o feliuţă de brânză (calciu !)… Sau măcar un pic de iaurt… Sau o lingură bună din Conserva specială, etc…
Drept urmare, Lady se va apropia (cu neîncredere !) de blid, să vadă cu ochii şi cu nasul ei dacă mâncarea i s-a dat CU DRAGOSTE, sau dimpotrivă… Abea apoi va binevoi să deguste… şi în final să bage în ea ca animalul.
…După care va fi ştearsă iarăşi pe bot (vezi opere anterior citite). Poate va pleca din nou în camera mare, să se tăvălească un pic pe covor, de fericire : dar…încă NU s-a terminat cina !…
Căci, mai încolo, de pildă după ce mănâncă şi umanoizii din casă, ori în timp ce Kopilul se uită la meci, etc – se mai cuvin şi nişte SURPRIZE !… De pildă : 2-3 beţişoare… Ori 2-3 feliuţe de ardei… Ori de morcov !… Poate chiar o mandarină întreagă !… Un biscuit în formă de os… dar oricum – CEVA !
…După care, în sfârşit – căţelul se va declara mulţumit, şi va purcede la dormit : dar NU înainte de a fi iubit un pic, înainte de culcare…
Iar a doua zi se ia totul de la început. Cine a zis că e uşor de întreţinut un câine ?…
Notă : nu am găsit azi “beţişoare”
Capitolul 5
GOOD LOOKING
Lady este un cocker. Cockerul are îndeobşte părul cam lung (în ciuda tunsorilor regulate, din 3 în 3 luni), deci ORICE ciulin care e pe traseul ei se va LIPI, AGĂŢA, etc. de ea, în mod invariabil. Şi se va scoate foarte greu…
…Cel mai uşor e cu peria ei specială. Dar şi aici e o problemă : de când a îmbătrânit (aparent), e plină de…NEGI – foarte supărători pentru toată lumea. Pe spate, în ureche, etc. Deci trebuie avut grijă !…
De preferinţă, periajul se va executa AFARĂ : pentru că foarte mult păr rămâne în perie, totdeauna – şi cu predilecţie primăvara şi toamna, când îşi schimbă blăniţa.
Înafară de asta, căţelul trebuie spălat pe lăbuţe DE FIECARE DATĂ când e adusă de afară !…
Dacă nu poate sări singură în vană – va fi ajutată, prin ridicarea curuţului (chestie care se lasă cu mârâieli inofensive). Dopul de la baie se va înlocui obligatoriu cu o sită : alminteri se înfundă instalaţia cu ciulini şi păr…
Apoi se dă cu duşul, pus la cât mai tare. Fiecare lăbuţă în parte va fi spălată cu atenţie, să nu rămână pământ pe la gheruţe. O viitoare Mamă ar trebui să înveţe să spele copilul şi la curuţ !… : cu duşul se ridică codiţa, iar cu mâna stângă, introdusă de lateral printre picioarele dinapoiului – se freacă un pic şi curuţul… În caz contrar, câinele se va “da cu sania” pe covor, după câteva zile : gest urât…
Capitolul 6
HEALTH
Lady este un căţel NU tânăr (după cum ar spune Iliescu, de pildă)… Deci trebuie ţinut cont.
Dacă, de pildă, i se înroşeşte foarte tare un ochi (cu lacrimi scurse, etc) – i se va picura în respectivul ochi, (se lasă uşor, e obişnuită) măcar o picătură din soluţia numită OCULOFORTE. După care va fi trimis la culcare : când se scoală nu mai are nimic.
Dacă se cere noaptea afară (a făcut-o doar de vreo 3 ori de când e) – înseamnă că e răcită : deranjată la stomac n-a fost niciodată, din cauza regimului foarte strict la care a supus-o Mama ei… Dealtfel, asta se vede din caca-ul foarte sănătos, regulat, identic, frumos mirositor, etc, etc…
În schimb, de la o vreme… mai borăşte uneori : poate de bătrână ce-i, poate de vreo boală (deocamdată nu ştim cu exactitate despre ce-i vorba). De obicei NU e vorba de mâncare : deci se poate întâmpla, de pildă, pe la ora 11, înainte de prânz, când scoate din ea (cu mari chinuri) o băleguţă cam verzuie (bila ?…). Nu se întâmplă prea des, poate odată la două săptămâni. Nu e mare lucru : trebuie invitată spre zona cu gresie, apoi trimisă să bea un pic de apă (dacă vrea), şi după ce de obicei adoarme la loc – nu mai are nimic când se scoală : poate a fost prea plină.
În principiu, nu cred că va trebui dusă la veterinar în cele câteva zile în care lipsim. Iar dacă trebuie totuşi, atunci… se va stressa teribil. Inclusiv însoţitorii.
Notă : căţelul a fost proaspăt spălat cu şampon (cu balsam !!), iar în seara asta punem pe greabăn şi picătura de FRONTLINE : aşa că NU va lua pureci sau căpuşe sub nici o formă !
Cam asta, dragilor…
Dacă păţim ceva (caz în care vă lăsăm totul, nu numai…câinele), aveţi cheile de la casă. Într-un sertar aproape ascuns, din capătul dinspre geam al “bibliotecii” – se găsesc nişte documente importante nu pentru naţiune, ci poate, pentru voi (6 asigurări de viaţă : bani frumoşi !)… Plus un calculator plin de proiecte şi de alte chestii. Plus ce mai e pe-aici, şi maşina, şi nişte terenuri pe la km.4 şi pe la Ozunka. O vreme cred că n-ar trebui să lucraţi, ca să aveţi timp de toate chestiile astea. Şi nici după aia, că vă ajunge pentru o vreme. Apoi puneţi pe picioare o afacere proprie, care să vă ajute să trăiţi tot atât de puţin stressaţi cum am trăit noi în ultimii ani. (Paranteză : tot ce e în biroul-garsonieră – e al nostru : dar garsoniera în sine, nu mai e).
Astea fiind zise, vă pupăm, şi aveţi grijă de căţelul nostru !…
Lik. & Mk.
Ai de capul meu… Atâta zic… :))
Am 2 pisici, n-am caine. Pot scrie despre pisica una-alta? Ca am materiale sa scriu 2 romane.
De exemplu, cum am cautat pisicul vreo 2 ore prin casa.
Le-am strigat sa le dau de mancare. Ele cand aud boabele zdranganind in borcan, dau navala ca turcii. Pisica a venit insa motanul nu.
Pis pis pis. Nimic. Cauta-l in toate camerele pana si-n camara. Nu era. Pe balcon. Nici acolo. Sub birori. Sub sifonier. Nicaieri.
Parca intrase in pamant. Pana la urma mi-a dat prin cap sa ma uit sub plapuma lui taica-meu. Pisoiul se bagase intre cutele plapumei data la perete si dormea cu sforaituri.
Bai nene, pana n-am pus mana pe el sa-l zdruncin, nu s-a trezit!
Bre, tot rebel ești? Păi dacă io zic de câine, tu mă iei cu pisici! :)) Altfel, mișto povestea :D
Daca n-am caine… ce sa zic, cum l-am calarit pe Azorica la tara?
Azorica s-a nascut cam in acelasi timp cu mine. Diferenta de 2 saptamani.
Era un caine mare, alb, iar la baza cozii, deasupra, avea o dunga neagra. Era cel mai bun prieten al meu pana la 7 ani. Il calaream prin curte si nu se supara.
La 12-13 ani a murit.
Am intrebat-o pe nepoata-mea (avea 4 ani) unde l-a ingropat.
– Pai langa toti ceilalti… la groapa de gunoi!
Dedesubt erau animalele ingropate, iar deasupra aruncam gunoaiele pe care le ardeam regulat.
Câinele nostru Ire e un beagle, deci viata cu ea e o continua aventura si un prilej de mirare. In iarna asta, deși nu sta in casa singura mai mult de 4 ore dimineața cat e copilul la școală, s-a plictisit si a dezvoltat o obsesie nesănătoasa pentru propriul pat tip culcuș de pluș. Care nefericit pat e alcătuit dintr-o perna greu încercata de soarta, umpluta cu un fel de puf sintetic, pe care o sfâșie metodic pentru a-i scoate căptușeala si a o întinde prin casa, ca sa ma aștepte când vin de la serviciu, ca poate sunt prea odihnita. Perna e pe ultima suta de metri, nu mai are aproape deloc căptușeala. In ultima luna a reușit sa desfacă perna de marginea întărită de pluș a patului, de culoare ciclam turbat, si poarta cu mândrie marginea respectiva prin casa, ca leul din Metro Golwyn Mayer. Deci nu ne plictisim niciodată cu un beagle:)
Bun, bun, mulțam! :))
Eu atat zic, pentru ca poza spune tot. Asta primesc eu zilnic, insotita de maraituri lascive, cand lucrez si vreau sa ma concentrez la ceea ce fac: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=10209898198464404&set=a.10201757466471192.1073741832.1017069219&type=3&theater
C u cativa ani in urma,aveam un caine,cu numele de Tiger,care a facut sute de tampenii,dar in seara aceea a fost extrem de funny.Eram cu el afara noapte fiind .La un moment dat,in spatele unui garaj unde isi face el nevoile se pregatea sa se apuce de treaba.In acelasi timp a venit si un aurolac sa isi faca nevoile.Erau spate in spate,aurolacul isi daduse pantalonii jos si se pregatea sa ia pozitia de a-si face nevoile.Pina in momentul acela nu se vazusera.Dar i-a fosnit aluia ceva si s-a speriat atat Tiger cat si aurolacul.Tiger al meu era foarte bland,nu ar fi latrat niciodata decat la comanda,dar la tura asta s-a speriat si a inceput un latrat puternic.Sa-l fi vazut pe aurolac cum fugea in spatele blocurilor in fundul gol…iar Tiger cu parul sculat latra(pe loc,nu fugea dupa el)de parca vazuse o fantoma.Am murit de ciuda ca nu am avut ceva de pozat.Bestial!!