S-a lansat www.sensabilitate.ro, singura platformă din România accesibilă persoanelor cu deficiențe senzoriale multiple

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Sense Internațional România lansează astăzi platforma www.sensabilitate.ro, singura platformă din România accesibilă persoanelor cu deficiențe senzoriale multiple. Aceasta reprezintă o resursă cheie în domeniul surdocecității, locul de întâlnire al persoanelor cu surdocecitate din România, al părinților și familiilor copiilor cu surdocecitate, al specialiștilor care lucrează în domeniu: profesori, psihopedagogi, psihologi, educatori, asistenți sociali, medici, asistenți medicali, kinetoterapeuți etc.

Pe platformă, vizitatorii au acces la o Bibliotecă virtuală unde sunt disponibile gratuit articole, documente și cărți de specialitate. Părinți, familii și nu numai, au la dispoziție Harta interactivă a specialiștilor și serviciilor inițiate de Sense Internațional România pentru persoane cu surdocecitate – educație, sănătate și servicii sociale, hartă care va fi actualizată permanent. Secțiunea Cursuri este dedicată tuturor celor care se află la început de drum sau celor care au deja o experiență considerabilă în lucrul cu copiii cu surdocecitate, specialiștilor din domeniul social, precum și altor persoane care doresc să afle mai multe despre acest domeniu, cursuri extrem de utile în a înțelege surdocecitatea și implicațiile ei.

De asemenea, pe această platformă pot fi accesate toate informațiile și materialele pe care Sense Internațional România le-a dezvoltat de-a lungul celor peste 16 ani de activitate.

Prin intermediul platformei www.sensabilitate.ro, Sense Internațional România va organiza în perioada martie – iunie 2017 o campanie națională de conștientizare asupra surdocecității, pentru a schimba percepția publicului despre dizabilitate în general și despre deficiențele senzoriale în special. De asemenea, campania va informa publicul despre surdocecitate și despre nevoile specifice ale acestui grup deosebit de vulnerabil. Proiectul va crea legături între persoanele cu surdocecitate astfel încât să se pună bazele unui grup informal care să promoveze drepturile acestora, inclusiv prin crearea Cartei Albe a Surdocecității, un instrument de lobby și advocacy care să ducă la îmbunătățirea vieții acestor persoane.

Pe platformă este disponibilă și revista Sensabilitate, singura revistă din România dedicată exclusiv surdocecității. Primul număr al acestei reviste este lansat tot miercuri, în cadrul aceluiași eveniment, în prezența câtorva dintre autorii articolelor primului număr. Printre aceștia, menționăm pe domnul Vasile Adamescu, persoană cu surdocecitate care, în ciuda lipsei totale a văzului și auzului, a reușit în viață, devenind profesor, sculptor, scriitor, promotor al drepturilor persoanelor cu surdocecitate în România.

Platforma este parte a proiectului Sensabilitate care are ca scop îmbunătățirea comunicării și accesului la informație pentru persoanele cu surdocecitate din România și pentru familiile lor. În acest sens, proiectul își propune creșterea nivelului de conștientizare asupra problematicii specifice surdocecității în rândul specialiștilor în sănătate, educație și servicii sociale, instituțiile statului, companii, alte ONG-uri și mass-media.

Proiectul este câștigător al unei finanțări din partea Fundației Orange în cadrul programului Lumea prin culoare și sunet, ediția 2016, în valoare de 221.782 lei.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)