Despre asta-i în rugby: suporterii Harlequins donează pentru Timișoara Saracens

Lumea mă știe de nebun după rugby. Doar că, de multe ori, confundă pasiunea mea pentru acest superb sport cu jocul în sine. când, de fapt, jocul este doar o parte a acestei frumose nebunii.

Ce iubesc în primul rând la rugby este spiritul. Respect reciproc. Fair play. În primul rând asta iubesc. Apoi vin toate celelalte.

Uitați exemplu. Clubul Timisoara Saracens a fost amendat cu 30.000 de E pentru că, zice forul european, nu a reușit să asigure un teren corespunzător pentru meciul cu niște francezi (nici nu le mai zic numele, faptul că au refuzat să intre în teren îi descalifică major ca rugbiști, așa că pentru mine balerinii ăia nu mai există în sportul pe care îl iubesc).

Povestea e lungă și complicată. S-au jucat meciuri în alte părți, în aceeași zi, în condiții mult mai dure. Pentru că echipa oaspete a dat dovada de respect pentru adversar, pentru echipa gazdă. În spiritul rugbyului. Nu cum au făcut balerinii ăștia francezi, care au dat o zmetie jenantă ideii de rugby când nu au vrut să intre pe teren, la Timișoara.

Ei bine, cumva acest superb spirit al rugbyului, știrbit de balerinii francezi cu pricina, a fost reparat, dacă vreți, de un gest extraordinar al suporterilor clubului englez Harlequins Rugby Union, care – citez din Opinia Timisoarei – ”au deschis un cont pe o pagina de internet prin care incearca sa stranga fonduri pentru a ajuta clubul timisorean sa plateasca amenda”.

Argumentul suporterilor englezi: ”Timisoara Saracens a fost nedreptatita in stil mare de Asociatia Europeana de Rugby. Sambata, 14 ianuarie, au fost nevoiti sa isi amane meciul din European Challenge Cup cu Stade Francais. Acest lucru s-a intamplat din mai multe motive. Decizia a fost ca meciul sa fie pierdut cu 28-0, si pe deasupra clubul a fost amendat cu 26.000 de lire. Pentru un asemenea club, decizia este una ridicola. Mai ales ca a cheltuit 10.000 de euro in incercarea de a curata terenul”.

Și uite așa am devenit un mic fan Harlequins…

RESPECT!

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)