Una din vorbele mele cu oareșce notorietate în cercul strâmt, dar minuat de frumos în care mă învârt sună cam așa: ”Teoretic, se poate. Practic, suntem la nivel teoretic”. Mai că ar merge și un tricou făcut cu zicerea asta… :D
Sper ca decizia de înființare a Comitetului Consultativ pentru Antreprenoriat, luată de onor Ministerul cu pricina să nu rămână doar la nivel teoretic. Adică să mai fie încă o structură care să sune bine, să dea bine ”în poză”, dar în practică să nu fie de nici o culoare. Sper, zic.
Bine, nu știu dacă nu cumva lucrarea asta a fost pritocită de Guvernul anterior și abia acum a dat în pârg. Și nici măcar nu mă interesează. Ce treabă am io cine a gândit-o, ca persoană? Nici una, desigur.
Eu, ca cetățean, vreau ca instituția Guvernului să își facă treaba, nu vremelnicele persoane care se perindă pe acolo.
Hai să îi acordăm acestei inițiative prezumția de reușită, ca să zic așa. Adică să vedem partea plină a paharului. Și să vedem ce o să iasă…
Comunicatul integral
Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat, Florin Jianu a decis, ieri, prin Ordin de ministru, înfiinţarea Comitetului Consultativ pentru Antreprenoriat, acesta având ca scop consolidarea parteneriatului cu mediul privat și aprobarea programelor şi măsurilor de stimulare a mediului de afaceri din România.
“Consider acest demers un pas important în intensificarea dialogului cu mediul de afaceri, partenerul alături de care construim agenda viitoarelor politici publice de susţinere a antreprenoriatului. Scopul comitetului este acela de a întări parteneriatul public-privat, de a creşte gradul de transparenţă a deciziilor administraţiei publice şi de a asigura o consultare şi participare activă a tuturor partenerilor“, a precizat Ministrul Florin Jianu.
Comitetul Consultativ pentru Antreprenoriat va dezbate şi elabora recomandări privind definirea şi implementarea politicilor de dezvoltare şi creştere a competitivităţii mediului de afaceri din România, va propune măsuri de îmbunătăţire a cadrului legislativ şi administrativ, cu impact asupra mediului de afaceri şi va decide constituirea unor comisii de specialitate, care vor avea ca obiect de activitate analizarea unor probleme specifice, de interes pentru mediul de afaceri din România.
Organismul cu rol consultativ este alcătuit din 67 de organizaţii reprezentând parteneri sociali, organizaţii neguvernamentale ale mediului de afaceri, ale camerelor de comerţ şi industrie, organe de specialitate ale administraţiei publice centrale, precum şi ai autorităţilor publice locale.