Turneu organizat de CGS în parteneriat cu nevăzătorul campion la șah, Dacian Pribeanu

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Dacian Pribeanu, multiplu campion nevăzător la șah, a participat pentru a doua oară, la inițiativa CGS România, la un campionat inedit, intitulat An Open Mind is Never Blind (O minte deschisă nu este niciodată oarbă). Următorul pas va fi o serie de jocuri simultane de șah la nivel internațional.

Turneul presupune o serie de partide organizate de compania Computer Generated Solution (CGS) România, desfășurate între angajații acesteia și Dacian Pribeanu, campionul nevăzător care deține 12 titluri naționale la șah.

partida-blindCaravana de simultane a debutat în 28 octombrie, la București, cu o întrecere între Dacian și trei angajați din CGS România. Unicitatea partidei a constat în faptul că cei trei concurenți au jucat legați la ochi, întregul joc desfășurându-se “pe nevăzute”. În plus, măiestria campionului s-a văzut și prin faptul că, înainte de începerea partidelor, a făcut o demonstrație prin care a reușit să reproducă, mutare cu mutare, o partidă de șah din 1994, fără a se uita la table, lucru nemaiîntâlnit până acum în România.

Cea de-a doua etapă a caravanei An Open Mind Is Never Blind s-a desfășurat în perioada 1-3 noiembrie, sub forma unor jocuri simultane de șah cu angajații CGS România din București, Brasov și Sibiu, în cadrul cărora Dacian Pribeanu și-a pus la bătaie pionii, nebunii, caii, turnurile, regele și regina. Fiecare simultan a fost deschis cu o scurtă demonstrație pe nevăzute, în care Dacian a rugat câte un concurent să facă câte o mutare pe tablă, la indicațiile sale. În cadrul confruntărilor din acest an au participat peste 40 de concurenți și au fost desemnați câte doi câștigători din fiecare oraș. Pe lângă experiența și micile secrete dobândite de la un mare campion, angajații CGS România au fost premiați și cu câte o tablă de șah valoroasă.

Ca la prima ediție, din 2015, caravana sportului minții s-a bucurat de un succes răsunător și, de data aceasta, va continua cu un eveniment internațional ce va cuprinde toate centrele CGS din lume. Inițiativa inedită a companiei CGS România va duce renumele șahului românesc și peste hotare.

Colaborarea dintre CGS România și Dacian Pribeanu, clasat pe locul al IV-lea la campionatele mondiale din 2003 și 2006, a început anul trecut. Căutând sprijin financiar pentru participarea la campionatul mondial de șah, Dacian Pribeanu l-a întâlnit pe Vladimir Sterescu, Country Manager al CGS România, care i-a recunoscut imediat valoarea și i-a propus să-i provoace și pe angajații săi la o partidă de șah, iar prietenia care s-a format a dat roade. Astfel, colaborarea cu Dacian Pribeanu va continua, iar CGS România va sprijini în continuare cauza persoanelor cu deficiențe de vedere.

Mă bucur că mă aflu printre tinerii de la CGS, este un privilegiu pentru mine să fiu aici. Am mai participat în primăvara acestui an la un training în CGS și am plecat cu convingeri interesante. CGS România are un rol strategic în cadrul economiei românești și nu mă refer aici la cifra de afaceri, ci la faptul că formează și educă tineri. Cele câteva mii de tineri care au trecut prin această companie, în ultimii 10 ani, studenți aflați la primul job sau proaspăt absolvenți, învață să fie responsabili, serioși și implicați, atât la locul de muncă, cât și în comunitate, și, în același timp, învață și își dezvoltă noi competențe. Pot să vă spun că școala de șah Open Mind, pe care o conduc, a primit un mare sprijin din partea CGS România și datorită acestui sprijin reușim să ne desfășurăm activitatea.”, a declarat Dacian Pribeanu în timpul competiției de la București.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)