La mulți ani, Olympus. Și mulțumiri pentru că susțineți paralimpismul românesc :)

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Am mai scris pe blog despre Olympus în contextul susținerii arătate (și dovedite!) de acest brand pentru cauza paralimpismului din România. Și profit de această ocazie și pentru a le spune ”la mulți ani” cu ocazia aniversării a 5 ani de la inaugurarea fabricii de la Hălchiu, dar și pentru a felicita brandul pentru că se implică în susținerea acestor oameni absolut grozavi!

Olympus, unul dintre cei mai mari producători de lapte de pe piața românească, aniversează cinci ani de la inaugurarea Fabricii de Lapte de la Hălchiu, județul Brașov. Pe 5 noiembrie 2011 a fost inaugurată cea mai mare fabrică de lactate din România, dotată cu cea mai avansată tehnologie. De-a lungul timpului, aceasta a trecut printr-un proces constant de extindere, atât în ceea ce privește producția, cât și exporturile. 

olympus2Construcția fabricii de lapte de la Halchiu s-a finalizat în 2011 cu o investiție Greenfield estimată la peste 55 de milioane de euro. Ridicată la acel moment pe o suprafață de 25.000 mp în comuna Halchiu, județul Brașov, fabrica a fost dotată de la început cu echipamente de ultimă generație pentru recepția și procesarea laptelui la nivel european, precum și cu tehnologie performantă pentru ambalarea produselor finite. Fabrica de Lapte a pornit in 2011 cu un numar de 90 de angajati si cu o capacitatea de recepție a laptelui de până la 40.000 de litri/oră, direcționate la acel moment către 11 linii de producție.

La cinci ani de la deschidere, Fabrica de Lapte de la Halchiu funcționează la 60% din capacitatea totală, reprezentând una dintre cele mai dezvoltate fabrici de produse lactate din Europa, pe un trend ascendent. În 2016,  fabrica are aproximativ 350 de angajați, ca urmare a dezvoltării locale și a cerinței pe piața lactatelor și se întinde pe o suprafața funcțională de 32.500 mp. În cei cinci ani de activitate, au fost deschise noi linii de productie pentru diferite game de produse, cea mai importantă rămânând linia de biogaz. De-a lungul timpului, s-au investit în jur de 100.000.000 de euro în linii de producție, pasteurizare, logistică, depozitare, fabrica dezvoltându-se constant. 

„Suntem extrem de bucuroși ca aniversăm această cifra pe piața din România și încrezători în evoluția fabricii și a mărcii Olympus pe viitor. Credem în potențialul acestei piețe și urmărim îndeaproape o nevoie a consumatorului pe care ne dorim să o satisfacem prin noi produse și investiții constante în calitate. Consider că am reușit să creștem foarte frumos în acești cinci ani și văd Fabrica de Lapte ca pe o familie fericită și unită. Le multumim tuturor celor care ne-au fost alături până acum, partneri, furnizori, angajați, dar și consumatorilor.”, a declarat Ilias Pliatsikas, director general Olympus România. 

Portofoliul Olympus cuprinde în prezent game complete de lapte (de consum, ecologic, de capră) iaurt grecesc, iaurt (de băut, bifidus, natur, ecologic), kefir, telemea, urdă cu smântână, smântână lichidă, unt și sucuri naturale de fructe.  Anul 2017 vine cu noi planuri de extindere a Fabricii de Lapte, atât în ceea ce privește investiții în noi linii de producție, cât și în consolidarea portofoliului de produse, prin adăugarea unor game noi la cele deja existente.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)