Vă invit să cunoaşteţi doi învingători. Şi să îi salutăm cu respect!

Dacian Makszin şi Petru Ifrosa. Cei mai mulţi nu aţi auzit până acum de ei. Cum nici eu nu auzisem până anul trecut. Când m-am emoţionat şi am plecat capul plin de recunoştinţă, asemenea unui elev recunoscător pentru lecţia pe care a primit-o şi pe care nu o să o uite toată viaţa. Sunt doi oameni care merită respect pentru că au decis că viaţa te încearcă nu pentru a te pune la pământ, ci pentru a-ţi oferi posibilitatea să te ridici cu fruntea sus.

Dacian Makszin şi Petru Ifrosa sunt sportivii români care ne reprezintă, începând de astăzi, la competiția internațională de tenis de masă, Slovenian Open. Şi care, cu tricolorul pe piept, vor juca alături de cei mai buni sportivi europeni, pentru a obţine punctele necesare pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor.

Ei vor juca pentru noi, românii, cât de bine o să poată. Îşi vor face datoria. Vă invit să ne facem şi noi datoria. Şi să îi susţinem, ca români, pe cei doi sportivi. Să simtă că suntem alături de ei şi că ne gândim la ei cu emoţie, că le ţinem pumnii, că ne simţim mândri că reprezintă România.

Dacian Makszin şi Petru Ifrosa sunt, în acest moment, cei mai buni sportivi în scaun cu rotile la tenis de masă de la noi din ţară. Dar nu asta este neapărat important, ci faptul că sunt nişte învingători. Din toate punctele de vedere!

Cupa Danubius_2

Vă invit să lăsaţi un mesaj pentru Dacian şi Petru în comentarii. Un mesaj în care să le transmiteţi gândurile voastre. Un mesaj care pentru Dacian şi pentru Petru să fie asemănător încurajărilor din tribună, care contează atât de mult pentru un sportiv. Un mesaj care să fie semnul că şi noi, cei de acasă, încercăm să ne facem datoria şi să le mulţumim.

Mai trebuie nepărat să vă spun că salut cu mare, mare bucurie campania “Susținem adevărații învingători”, lansată de Olympus alături de Comitetul Național Paralimpic (CNP), cu scopul de a sprijini activ sportivii cu dizabilități în lupta pentru victorii, în drumul lor catre  Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016. Mă declar fan al acestei iniţiative şi vă spun de pe acum că o să mai scriu despre ea. Pentru că este una splendidă!

23 comentarii la “Vă invit să cunoaşteţi doi învingători. Şi să îi salutăm cu respect!

 1. Robert Antonescu Reply

  Dacian si Petru, respect si succes!
  Habar n-am cum reusiti sa jucati tenis din scaunul cu rotile – eu nu prea reusesc nici din picioare – dar simplul fapt ca faceti sport este demn de lauda. Cand la sport se adauga si performanta, meritati toata admiratia.

 2. Adrian Ciubotaru Reply

  Aveți toată admirația mea și vă doresc succes!

 3. Mihail Reply

  WOW! Toata admiratia si respectul! Succes oameni buni! Sunteti o sursa de inspiratie. Felicitari si succes!

 4. Monica Sibisteanu Reply

  Felicitări Dacian! Felicitări Petru! Un exemplu de voinţă sunteţi! O voinţă care mă bucur să văd că încă mai există. Deseori o credeam pierdută, dar iată că vin oameni ca voi care continuă să spere şi astfel câştigă! Veţi câştiga! Eu am încredere în voi! Vă aştept cu medalia! ;) HAI ROMANIA, HAI DACIAN, HAI PETRU!

 5. SorinCostache Reply

  Bafta multa baieti! Sunteti niste invingatori din toata punctele de vedere!

  Felicitari si tie Chinezule pentru ca ne dai informatii de calitate (nu fotbal). :)

 6. Alex Bohariuc Reply

  Succes, baftă sau felicitări sunt urări prea mainstream.
  Ați dovedit deja că sunteți învingători, le-ați demonstrat altora că se poate, chiar și dintr-un scaun cu rotile.
  Vă admir, ați devenit niște modele demne de urmat, și nu datorită sportului ci datorită pasiunii pentru sport și voinței pe care o aveți. Cred că ar trebui să le spuneți și altora ce înseamnă perseverența și lupta, nu pe teren ci lupta interioară.
  Sănătate, e mai importantă decât orice și nu depinde doar de noi. Vă mulțumesc pentru faptul că ne reprezentați!

 7. zoltybogata Reply

  Mă bucur mult pentru că âi cunosc personal pe amândoi campioni. Le doresc mult succes și vor venii acasă triumfători. Multă sănătate!

 8. B.Marius Reply

  Suntem alaturi de voi, asa cum si voi sunteti alaturi de noi. Succes!!!

 9. Radu Oncescu Reply

  Practic există două categorii de oameni : prima în care sunt oamenii obișnuiți care fac lucruri frumoasse.
  Și a doua de super-oameni care lucruri frumoase.Așa sunteți și voi alături de Eduard Novak.
  Felicitări!

 10. Papa Reply

  Tenisul de masă este unul dintre sporturile mele favorite. Cei asemenea lor, nu sunt învingători, ci sunt dovada vie că oamenii pot trece peste orice limite,indiferent în ce stadiu s-ar afla.Dacian, Petru, mă înclin.

 11. Stefan Murgeanu Reply

  wow, impresionant si emotionant!

  Petru, Dacian

  felicitari si mult succes in Slovenia, caci in rest oricum este evident ca sunteti deja campioni ai vietii

  respect!

 12. javra Reply

  Petru şi Dacian, vă respect pentru ce faceţi pentru voi şi pentru noi. Sper din tot sufletul să reuşiţi să vă calificaţi la Campionatul Mondial. Vă ţin pumnii. Succes!

 13. Marius Matache Reply

  Sunteti un exemplu de reprezentare a Romaniei si un tel pentru toti copiii, pentru ca nu exista mandrie mai mare decat sa porti tricolorul si sa iti cante imnul

 14. Val Vesa Reply

  Va felicit ca sunteti puternici dincolo de tarie, ca sunteti ambitiosi dincolo de incapatanare si ca sunteti competitivi dincolo de limitele fizice.
  Voi aveti niste suflete si niste inimi mari de tot, indiferent de forma sau aspectul fizic al “conservelor” in care ne transportam, temporar, eu-rile.

  Sa nu lasati pe nimeni niciodata sa va spuna ca ceva nu se poate.
  Sunt alaturi de voi si urmaresc cu interes tot ce se intampla.

 15. D-Petre Reply

  Petru, Dacian – plecaciune, ma inclin!

 16. Claudiu Ciobanu Reply

  Dacian, Petru sunteţi un exemplu! Mulţi sportivi ar putea învăţa de la voi ce e voinţa, consecvenţa şi dorinţa de autodepăşire. Succes!

 17. robbie Reply

  citind aceste rânduri, îmi dau seama că ar trebui să mă plâng mai puţin de aspectele banale ale vieţii. Dacian şi Petru, să aveţi multă baftă în Slovenia!

 18. Andreea D. Reply

  Felicitari si multumim ca ne faceti mandrii ca suntem romani. Voi ne demonstrati ca orice e posibil acolo unde e vointa, munca si daruire. Sunteti un exemplu bun de urmat atunci cand viata nu e prea prietenoasa cu tine, iar voi ne aratati ca trebuie sa pretuim ce avem asa cum este.

 19. Mircea Hodarnau Reply

  Dacian si Petru va urez succes in cariera sportiva si ma bucur ca suntem reprezentati de voi la aceasta competitie internationala.

 20. Mircea Hodarnau Reply

  Dacian si Petru va urez succes in cariera sportiva! Ma bucur ca suntem reprezentati de voi la aceasta competitie internationala.

 21. Ciprian Pardău Reply

  Sunteti un exemplu. Sunteti doua persoane ce merita sa fie date drept exemplu. Exista atatia oameni care sunt in aceeasi situatie, dar care nu doresc sa isi depaseasca visele, sa fie mai curajosi. O sa ramaneti in sufletul meu si o sa va tin minte ca mari romani.

 22. Zapping blogosferic 28 - D - Petre
 23. georgiana ene Reply

  ceea ce nu va distruge, va face mai puternici!

  chapeau bas!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.