21.07.2017

Vă invit să cunoaşteţi doi învingători. Şi să îi salutăm cu respect!

Dacian Makszin şi Petru Ifrosa. Cei mai mulţi nu aţi auzit până acum de ei. Cum nici eu nu auzisem până anul trecut. Când m-am emoţionat şi am plecat capul plin de recunoştinţă, asemenea unui elev recunoscător pentru lecţia pe care a primit-o şi pe care nu o să o uite toată viaţa. Sunt doi oameni care merită respect pentru că au decis că viaţa te încearcă nu pentru a te pune la pământ, ci pentru a-ţi oferi posibilitatea să te ridici cu fruntea sus.

Dacian Makszin şi Petru Ifrosa sunt sportivii români care ne reprezintă, începând de astăzi, la competiția internațională de tenis de masă, Slovenian Open. Şi care, cu tricolorul pe piept, vor juca alături de cei mai buni sportivi europeni, pentru a obţine punctele necesare pentru calificarea la Campionatul Mondial de anul viitor.

Ei vor juca pentru noi, românii, cât de bine o să poată. Îşi vor face datoria. Vă invit să ne facem şi noi datoria. Şi să îi susţinem, ca români, pe cei doi sportivi. Să simtă că suntem alături de ei şi că ne gândim la ei cu emoţie, că le ţinem pumnii, că ne simţim mândri că reprezintă România.

Dacian Makszin şi Petru Ifrosa sunt, în acest moment, cei mai buni sportivi în scaun cu rotile la tenis de masă de la noi din ţară. Dar nu asta este neapărat important, ci faptul că sunt nişte învingători. Din toate punctele de vedere!

Cupa Danubius_2

Vă invit să lăsaţi un mesaj pentru Dacian şi Petru în comentarii. Un mesaj în care să le transmiteţi gândurile voastre. Un mesaj care pentru Dacian şi pentru Petru să fie asemănător încurajărilor din tribună, care contează atât de mult pentru un sportiv. Un mesaj care să fie semnul că şi noi, cei de acasă, încercăm să ne facem datoria şi să le mulţumim.

Mai trebuie nepărat să vă spun că salut cu mare, mare bucurie campania “Susținem adevărații învingători”, lansată de Olympus alături de Comitetul Național Paralimpic (CNP), cu scopul de a sprijini activ sportivii cu dizabilități în lupta pentru victorii, în drumul lor catre  Rio de Janeiro, unde vor avea loc Jocurile Paralimpice din 2016. Mă declar fan al acestei iniţiative şi vă spun de pe acum că o să mai scriu despre ea. Pentru că este una splendidă!

Despre autor: Cristian China-Birta

Blogger din 2007. Toamna :)) Antreprenor din 2009. Mândru membru al Kooperativa 2.0.

Vreau să mă abonez la un site de ştiri. Dar habar nu am ce să aleg…

Cum au cumpărat cei de la agrafa.ro această postare cu doar 150 de lei

23 comentarii

 1. miercuri, 8 mai 2013, 10:10

  Dacian si Petru, respect si succes!
  Habar n-am cum reusiti sa jucati tenis din scaunul cu rotile – eu nu prea reusesc nici din picioare – dar simplul fapt ca faceti sport este demn de lauda. Cand la sport se adauga si performanta, meritati toata admiratia.

  Răspunde
 2. miercuri, 8 mai 2013, 10:12

  Aveți toată admirația mea și vă doresc succes!

  Răspunde
 3. miercuri, 8 mai 2013, 10:13

  WOW! Toata admiratia si respectul! Succes oameni buni! Sunteti o sursa de inspiratie. Felicitari si succes!

  Răspunde
 4. miercuri, 8 mai 2013, 10:13

  Felicitări Dacian! Felicitări Petru! Un exemplu de voinţă sunteţi! O voinţă care mă bucur să văd că încă mai există. Deseori o credeam pierdută, dar iată că vin oameni ca voi care continuă să spere şi astfel câştigă! Veţi câştiga! Eu am încredere în voi! Vă aştept cu medalia! ;) HAI ROMANIA, HAI DACIAN, HAI PETRU!

  Răspunde
 5. miercuri, 8 mai 2013, 10:15

  Bafta multa baieti! Sunteti niste invingatori din toata punctele de vedere!

  Felicitari si tie Chinezule pentru ca ne dai informatii de calitate (nu fotbal). :)

  Răspunde
 6. miercuri, 8 mai 2013, 10:31

  Succes, baftă sau felicitări sunt urări prea mainstream.
  Ați dovedit deja că sunteți învingători, le-ați demonstrat altora că se poate, chiar și dintr-un scaun cu rotile.
  Vă admir, ați devenit niște modele demne de urmat, și nu datorită sportului ci datorită pasiunii pentru sport și voinței pe care o aveți. Cred că ar trebui să le spuneți și altora ce înseamnă perseverența și lupta, nu pe teren ci lupta interioară.
  Sănătate, e mai importantă decât orice și nu depinde doar de noi. Vă mulțumesc pentru faptul că ne reprezentați!

  Răspunde
 7. miercuri, 8 mai 2013, 10:44

  Mă bucur mult pentru că âi cunosc personal pe amândoi campioni. Le doresc mult succes și vor venii acasă triumfători. Multă sănătate!

  Răspunde
 8. B.Marius
  miercuri, 8 mai 2013, 10:51

  Suntem alaturi de voi, asa cum si voi sunteti alaturi de noi. Succes!!!

  Răspunde
 9. miercuri, 8 mai 2013, 11:01

  Practic există două categorii de oameni : prima în care sunt oamenii obișnuiți care fac lucruri frumoasse.
  Și a doua de super-oameni care lucruri frumoase.Așa sunteți și voi alături de Eduard Novak.
  Felicitări!

  Răspunde
 10. miercuri, 8 mai 2013, 11:10

  Tenisul de masă este unul dintre sporturile mele favorite. Cei asemenea lor, nu sunt învingători, ci sunt dovada vie că oamenii pot trece peste orice limite,indiferent în ce stadiu s-ar afla.Dacian, Petru, mă înclin.

  Răspunde
 11. miercuri, 8 mai 2013, 11:19

  wow, impresionant si emotionant!

  Petru, Dacian

  felicitari si mult succes in Slovenia, caci in rest oricum este evident ca sunteti deja campioni ai vietii

  respect!

  Răspunde
 12. miercuri, 8 mai 2013, 12:38

  Petru şi Dacian, vă respect pentru ce faceţi pentru voi şi pentru noi. Sper din tot sufletul să reuşiţi să vă calificaţi la Campionatul Mondial. Vă ţin pumnii. Succes!

  Răspunde
 13. miercuri, 8 mai 2013, 14:25

  Sunteti un exemplu de reprezentare a Romaniei si un tel pentru toti copiii, pentru ca nu exista mandrie mai mare decat sa porti tricolorul si sa iti cante imnul

  Răspunde
 14. miercuri, 8 mai 2013, 15:06

  Va felicit ca sunteti puternici dincolo de tarie, ca sunteti ambitiosi dincolo de incapatanare si ca sunteti competitivi dincolo de limitele fizice.
  Voi aveti niste suflete si niste inimi mari de tot, indiferent de forma sau aspectul fizic al „conservelor” in care ne transportam, temporar, eu-rile.

  Sa nu lasati pe nimeni niciodata sa va spuna ca ceva nu se poate.
  Sunt alaturi de voi si urmaresc cu interes tot ce se intampla.

  Răspunde
 15. miercuri, 8 mai 2013, 15:17

  Petru, Dacian – plecaciune, ma inclin!

  Răspunde
 16. miercuri, 8 mai 2013, 15:53

  Dacian, Petru sunteţi un exemplu! Mulţi sportivi ar putea învăţa de la voi ce e voinţa, consecvenţa şi dorinţa de autodepăşire. Succes!

  Răspunde
 17. miercuri, 8 mai 2013, 16:21

  citind aceste rânduri, îmi dau seama că ar trebui să mă plâng mai puţin de aspectele banale ale vieţii. Dacian şi Petru, să aveţi multă baftă în Slovenia!

  Răspunde
 18. miercuri, 8 mai 2013, 20:24

  Felicitari si multumim ca ne faceti mandrii ca suntem romani. Voi ne demonstrati ca orice e posibil acolo unde e vointa, munca si daruire. Sunteti un exemplu bun de urmat atunci cand viata nu e prea prietenoasa cu tine, iar voi ne aratati ca trebuie sa pretuim ce avem asa cum este.

  Răspunde
 19. miercuri, 8 mai 2013, 21:14

  Dacian si Petru va urez succes in cariera sportiva si ma bucur ca suntem reprezentati de voi la aceasta competitie internationala.

  Răspunde
 20. miercuri, 8 mai 2013, 21:15

  Dacian si Petru va urez succes in cariera sportiva! Ma bucur ca suntem reprezentati de voi la aceasta competitie internationala.

  Răspunde
 21. miercuri, 8 mai 2013, 22:33

  Sunteti un exemplu. Sunteti doua persoane ce merita sa fie date drept exemplu. Exista atatia oameni care sunt in aceeasi situatie, dar care nu doresc sa isi depaseasca visele, sa fie mai curajosi. O sa ramaneti in sufletul meu si o sa va tin minte ca mari romani.

  Răspunde
 22. joi, 9 mai 2013, 02:20

  […] o să menţionez campania “Susținem adevărații învingători” despre care a scris Chinezu şi a detaliat Cristian Florea, din al cărui articol este pasajul de mai […]

  Răspunde
 23. vineri, 10 mai 2013, 23:35

  ceea ce nu va distruge, va face mai puternici!

  chapeau bas!

  Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *