A M B A S A D A din Timișoara, primul centru cultural independent din România afiliat Trans Europe Halles

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Salut cu mare drag știrea că A M B A S A D A din Timișoara este primul centru cultural independent afiliat Trans Europe Halles. Ca să mai avem și vești bune. Căci, nu-i așa, în contextul din zilele astea ne pică la marele fix :)

Pe 1 noiembrie 2014, acum fix 2 ani, inițiatorii proiectului au primit cheia fostei secții de design și prototipuri din cadrul fabricii de pălării – PALTIM – unul din brandurile locale valoroase. Aici s-a născut A M B A S A D A – centru cultural independent, întreprindere socială și spațiu de întâlnire și lucru pentru comunitatea creativă și non-profit.

Cu o suprafață de 300 de metri pătrați, A M B A S A D A a găzduit, în mai puțin de 2 ani de funcționare, peste 1400 de evenimente, întâlniri, ateliere, spectacole, concerte, expoziții, lansări de album sau de carte, sesiuni de consultanță pentru ong-uri la început de drum și multe altele.

14898416_1236390293070615_6519379050327325205_n“Pentru noi este copleșitor și îmbucurător să facem acest bilanț periodic de acțiuni ce au loc în
A M B A S A D A pentru că ne dă putere să continuăm munca aici. Relevanța acestui spațiu este dată de toată această activitate și de oamenii frumoși pe care îi reunește și îi motivează să continue să acționeze, să aducă o schimbare în bine și să aibă acest impact pozitiv în comunitățile lor, fiecare în nișa în care acționează. Faptul că în reteaua Trans Europe Halles am găsit atât de multe exemple similare cu al nostru (atât ca mod de funcționare, impact, dar și probleme și greutati) și am fost validați în acest week-end, la Verona, ca primul centru afiliat din România, nu poate decât să ne bucure și să ne impulsioneze să facem o treabă și mai consistentă. Ne-am întors cu idei de proiecte pe care le vom implementa în 2017 și 2018.“ [Andreea Iager-Tako | Fondator A M B A S A D A]

“Începând de astăzi, avem 90 de membri și asociați în 30 de tari din Europa și ne bucurăm foarte tare să primim A M B A S A D A din Timișoara, România, ca primul centru cultural membru din România in Trans Europe Halles. Suntem siguri că vom începe o colaborare de succes, conectând astfel Timișoara și România la o rețea europeană de generatori culturali de schimbare. Împărtășim cu A M B A S A D A aceleași valori și, generând o munca importantă și relevantă – atât pentru comunitatea locală, cât și pentru industria creativă -, suntem nerabdatori sa o includem în proiectele acestei comunități internaționale valoroase.” [José Luis Rodríguez | T.E.H. Communications Director]

_____________________________________________________________________

Istoria A M B A S A D A 

După doua ediții de PLAI, adică în 2007, ne-am dat seama că ne dorim să continuăm și să mărim impactul urmărit în cele 3 zile de festival, prin crearea unui spațiu care să încurajeze colaborarea între organizații, bresle, meserii, pasiuni, oameni, un spațiu care să acționeze ca locație-resursă pentru muncă, ședinte și evenimente, o atmosferă care să stârnească și să hrănească creativitatea și inițiativa, cu o doza mare de curaj și optimism, dar sustenabile cu realism și responsabilitate.

Abia în 2014 am prins curajul să acționam concret în a transforma și acest proiect în realitate. Avem norocul de a avea alături un partener cultural PLAI care ne-a susținut și impulsionat, NESsT, dar și o organizație nouă prietenă, Civitas. Împreună am început aventura unei întreprinderi sociale într-un spațiu de care ne-am îndragostit și care a trăit o reconversie culturală. Alături de partenerii noștri am creat locuri de munca pentru 6 persoane care fac parte din categorii vulnerabile, oferindu-le astfel nu numai oportunități de certificare și creștere profesionala, cât experiența unui mediu creativ bogat, care te face și te ajută să construiești.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)