Bravo, ENGIE Romania, pentru ajutorul oferit celor 4 spitale!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Așa, ca idee, pentru cei care nu mă știu încă: nu doar că nu am nici o problemă să salut ce face un brand bine, ba chiar îmi face mare plăcere! Și mă bucur că se întâmplă astfel de lucruri. Pentru că, din păcate, mult prea multe branduri stau foarte bine la tot felul de indicatori de ăștia financiaro-economici și mai puțin la cel care contează cu adevărat pentru noi, consumatorii: cum schimbă viața semenilor noștri.

Așa că zi tare și răspicat: bravo, ENGIE Romania, pentru ajutorul oferit spitalelor din țară, bravo!

ENGIE Romania continuă în anul 2016 programul de îmbunătăţire a sistemului medical ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’ dotând instituţii medicale publice din România cu aparate de ventilaţie invazivă şi non-invazivă, vitale pentru pacienţii spitalizaţi.

engieAsociaţia Dăruieşte Viaţă a identificat, la începutul anului 2016, problema deficitului de echipamente medicale vitale, în special a celor din secţiile de ATI, existent la nivelul instituţiilor medicale publice din România şi situaţia delicată cu care se confruntă cadrele medicale în absenţa acestor echipamente.

Conform unei statistici a Societăţii Române de Anestezie Terapie Intensivă realizate la începutul anului 2016, necesarul de aparate de ventilaţie mecanică pentru cele 65 de spitale publice luate în considerare în analiză era de circa 632 de bucăţi.

Pentru a răspunde acestei nevoi, Asociaţia Dăruieşte Viaţă şi ENGIE Romania au demarat proiectul de dotare cu 11 aparate de ventilaţie non-invazivă şi 3 aparate de ventilaţie invazivă a următoarelor instituţii publice medicale: Spitalul de Pneumoftiziologie din Constanţa, Spitalul Clinic de Copii Braşov, Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”.

Toate aceste spitale publice au un rol esenţial în tratarea bolilor respiratorii sau a pacienţilor aflaţi în stare gravă, sunt centre medicale regionale de referinţă, care însă erau dotate cu un număr insuficient de echipamente sau cu aparate cu durata de viaţă depăşită.

Spre exemplu, secția ATI din cadrul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” dispunea doar de 2 aparate de ventilație mecanică non-invazivă, insuficiente pentru a face față numărului de aproape 2000 de pacienți care trec pragul spitalului anual, în ciuda faptului că secţia de terapie intensivă respiratorie reprezintă singura opțiune din zona capitalei și deseori din întreaga țară.

Investiţia totală a ENGIE Romania în proiect se cifrează la circa 200.000 de euro.

,,Ne-am asumat misiunea de a fi utili comunităţilor în care activăm, nu numai prin furnizarea de energie şi servicii, dar şi prin și prin derularea de proiecte de responsabilitate socială. Am început să investim în domeniul sănătăţii în anul 2013, odată cu lansarea programului ,,Energie pentru o şansă la viaţă’’, iar acum finalizăm cel de-al treilea proiect de dotare cu aparate de ventilaţie a unor centre medicale de importanţă majoră pentru Bucureşti şi anumite regiuni din ţară. Ne bucurăm că putem veni astfel în sprijinul semenilor noştri’’, a declarat Eric Stab, Președinte Director General ENGIE Romania.

,,Donarea acestor aparate de ventilație mecanică este mai mult decât necesară, în condițiile în care pacienții diagnosticați cu neoplasm pulmonar, cei care necesită chirurgie toracică sau măsuri paleative și care dezvoltă insuficiență respiratorie, reprezintă o categorie importantă ca număr dintre cei trataţi la Terapie Intensivă Respiratorie”, a declarat Dr. Popescu Georgeta, Manager Institutul de Pneumoftiziologie “Marius Nasta”, București.

“Problema acută a lipsei aparatelor de ventilație a ieșit la suprafață acum un an, când a avut loc tragedia de la Colectiv. Aceste tipuri de dotări sunt vitaleîn toate spitalele din România care tratează urgențe medicale dar și boli pulmonare. Nu puteam aștepta încă o tragedie pentru a lua măsuri”, a spus Carmen Uscatu, Președinta Asociatiei Dăruiește Viață.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)