Cum să pregătești și să vopsești corect pereții #SfatulSpecialistului

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

În ultimele luni așa mi-a fost scris că m-am întâlnit cu reprezentanți ai mai multor branduri din zona de – să îi zic așa, generic – amenajarea casei. Și, din discuțiile cu ei, a reieșit una din marile probleme cu care se confruntă: faptul că materialele/produsele nu sunt folosite așa cum trebuie.

Așa că, zic ei, unii clienți vin și spun că nu sunt bune produsele. Ceea ce este foarte departe de adevăr. Pentru că (am și asistat la o discuție dintre specialistul brandului și un client nemulțumit), după ce ”derulau” împreună modul în care a fost folosit produsul respectiv, clientul și-a dat seama că problema a fost, de fapt, la modul în care a fost aplicat, ca să zic așa, produsul respectiv.

Așa că mi-am zis în barbă că nu ar fi rău să vă dau, din când în când, niște instrucțiuni, dacă vreți, despre cum să folosiți anumite produse de amenajarea casei. Un fel de ”sfatul specialistului”. Adică o rubricuță în care eu întreb specialistul din partea unui brand despre ”cum să”, iar el îmi răspunde.

dulux-tradeÎncep cu recomandările pe care specialiștii AkzoNobel (că tot am avut un concurs cu acest brand :D) vi le oferă în ceea ce privește aplicarea produselor decorative și de protecție pentru suprafețele minerale cu gama de vopseluri Dulux. Ar fi bine să le citiți din două perspective: 1. dacă vă apucați voi de treabă 2. dacă aveți niște meșteri la lucru să știți la ce să vă uitați.

Pregătirea suprafeţelor pentru vopsire

Suprafeţe noi: se vor acoperi în strat continuu cu glet de finisaj; se vor şlefui, fără a se ajunge la stratul suport, folosind hârtie abrazivă de granulaţie minim 180. După şlefuire, suprafaţa se desprăfuieşte şi se amorsează.

Suprafeţe vechi (deja vopsite): se vor corecta eventualele defecte de suprafaţă cu glet de finisaj, se vor şlefui şi se vor desprăfui; dacă este cazul se vor curăţa urmele de murdărie folosind apă şi detergent.

Amorsarea: se va face în funcţie de gradul de absorbţie al suprafeţei:

suprafaţă neabsorbantă (exemple: glet de finisaj pe bază de ciment alb, vopsea lavabilă) se va amorsa cu un strat de vopsea lavabilă (albă sau în nuanţa dorită) diluată cu 15-20% apă curată;

suprafaţă absorbantă (exemple: glet de ipsos, tinciuri de ciment la interior şi exterior, alte tipuri de suprafeţe ce rămân prăfoase după şlefuire-desprăfuire) se vor amorsa cu Dulux Grunt, amorsă pe baza de apă cu rol de stabilizare a suprafeţei (grund de profunzime).

duluxLa aplicarea amorsei se va acorda atenţie următoarelor aspecte:

1. aplicarea amorsei se va face în strat continuu cu evitarea apariţiei “nadelor”;

2. amorsa se va întinde foarte bine fără a genera scurgeri pe perete şi fără a supra-amorsa suprafaţa (aplicare excesivă sau în 2 straturi);

3. este indicată utilizarea rolei Dulux din păr natural, cu fir scurt. Pentru a obţine cele mai bune rezultate, suprafeţele care prezintă discontinuităţi (plăci de rigips gletuite parţial, diferite tipuri de glet, zone de reparaţii) sau nuanţe diferite aplicate pe aceeaşi suprafaţă se vor vopsi după amorsare cu un strat de vopsea albă, nediluată. Se va evita în acest fel apariţia petelor şi se va obţine o culoare pură şi uniformă.

Vopsirea

Pentru vopsirea propriu-zisă nu diluaţi vopseaua!

Înainte de utilizare şi ori de câte ori consideraţi că este necesar pe parcursul aplicării, vopseaua se va amesteca mecanic.

Se vor aplica 2 straturi, cu respectarea timpilor de uscare.

Se recomandă utilizarea rolei Dulux din păr natural, cu fir scurt.

Pentru culorile intense se recomandă aplicarea pe un strat de vopsea albă, nediluată. Vopseaua gata colorată are un miros specific datorită conţinutului de răşini.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Cum să pregătești și să vopsești corect pereții #SfatulSpecialistului”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)