Mă ajutați să îmi amenajez colțul meu de rocker bătrân și pe alocuri simpatic?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Later edit: Am desemnat câștigătorul :)

————————–

De cam un an și jumătate, stăm într-o nouă casă. Încet, încet am reușit să o mobilăm cum vrem noi, știți voi, în așa fel încât să te simți bine când ajungi acasă. Căci acel feeling de ”acasă” este îngrozitor de important, ca să zic așa, mai ales în lumea asta sălbatică în care trăim și care ne cam stoarce de feng shui zi de zi. Așa că, atunci când ai închis după tine ușa de la intrare, să simți că ajungi acasă.

Desigur că eu – mă știți doar, încăpățânat ca un chinezu! – , am negociat dur anumite chestiuni legate de modul în care să ne amenajăm casa. Dar știți cât de dur? Intransigent! Am pus piciorul în prag la modul decisiv! Și am avut mereu ultimul cuvânt: ”iubita mea, facem cum zici tu” :)) Și am făcut asta nu pentru că nu sunt acel bărbat în casă sau ceva (deși la cum nu îmi place mie deloc să repar lucruri…), ci pentru că am o încredere deplină în simțul estetico-practic al doamnei sufletului meu atunci când vine vorba despre astfel de chestiuni de amenajare. În plus, dragilor, pentru mine acel ”acasă” înseamnă, într-o imensă măsură, să o am pe doamna sufletului meu lângă mine. Iar ea pune suflet în ceea ce face cu și în casă, așa că… :)

Cu toate acestea, rockerul bătrân și pe alocuri simpatic din mine, simte că are nevoie de un colțișor doar al lui. În care să simtă, în acele momente rare spre teribil de rare când e doar el cu el, ca să zic așa, că se rupe de nebunia vremelnică a timpurilor în care trăim și are acele momente de întâlnire cu sinele (scuzați chestia asta cam prea ezoterică pentru gustul meu, dar așa mi-a venit să o zic). Știți, acel colț din casă, în care să te retragi și să știi că acolo este bârlogul tău propriu și special :D

Eu chiar vreau să îmi fac un astfel de colțișor. Doar că, pentru că este extrem de important să îmi iasă bine din prima, ca să zic așa, mi-am propus să mă mișc încet și temeinic, ardelenește. Adică să încep să mă documentez. Sigur că deja îmi întreb prietenii și amicii, dar nu strică, zic, să vă întreb și pe voi, cei care îmi faceți onoarea să mă citiți. Căci simt intens că printre voi se află oameni care rezonează la mare fix cu ce zic eu despre colțișorul cu pricina… :)

Așa că vă provoc să mă ajutați! Și să îmi spuneți cam cum ați vedea voi colțișorul ăsta, cum să îl organizez, ce să conțină, ați înțeles ideea. Cu mențiunea că vreau să vă inspirați de pe siteul Lem’s când vine vorba despre mobilier, pentru că ei sunt partenerii mei în această ispravă. Aveți de unde alege, sunt multe produse, diverse, dați un ochi și vedeți. Ofer și un premiu, firește: un pachet de relaxare într-un asemenea colțișor, adică o sticlă de vin bun și o carte. O să aleg cartea și vinul în funcție de cum simt eu că se potrivește celei sau celui care o să câștige :) Aștept propunerile, sugestiile, părerile, băgările în seamă despre cum ar trebui să arate colțul meu de rocker bătrân până pe 29 martie, ora 23.59.

Hai să vă dau și un fel de brief, ca să înțelegeți mai bine ce ” material de lucru” am eu când vine vorba despre acest colț propriu și personal. Am multe viniluri, pe care aș vrea să le știu acolo, în jurul meu. Am o colecție de cărți de istorie (în special despre istoria Imperiului Roman, pe care aș vrea să le știu acolo, în jurul meu. Am niște amintiri sportive (tricouri, afișe, fulare), pe care aș vrea să le știu acolo, în jurul meu. Și nu în ultimul rând aș vrea să știu că berea îmi este aproape și că nu merg mult până să aung la ea :))

Cam asta este stimabililor, vă mulțumesc de pe acum pentru ajutor :)

ciocan bandana

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

12 thoughts on “Mă ajutați să îmi amenajez colțul meu de rocker bătrân și pe alocuri simpatic?”

 1. Bre, Domnu` Cristian China Birta, cam cât de mare ar fi acest spațiu personal, ne trimiți câine surd la vânătoare? :))
  Dacă este o cameră măricică, postează acolo (tot cam ca pe 2.0) o Canapea Bucovina, http://www.lemet.ro/images/produse/canapele%20dalin/pdf/Bucovina.pdf, o masuta de cafea Solaris si 2 turnuri Domino de dimensiuni diferite ca sa poți aranja vinilurile în ordinea preferată: http://www.lemet.ro/produse/camere-de-zi-living/domino.html sau chiar biblioteca întreagă dacă spațiul îți permite.
  Totuși, nu știu exact de ce, dar sunt aproape convinsă că amenajarea acestui spațiu va implica mult mai multe decât un poll pe blog, omiți să întrebi cea mai importantă persoană a casei. Crezi că noi nu știm că alegi tu până când are și dânsa o părere? Ce, tu chiar crezi că ne poți păcăli să credem că la tine acasă este altfel față de orice altă casă?!

 2. Colt de rocker?! Hm, misto provocarea. Eu unul nu merg pe un coltisor ci pe un perete întreg. Cel mai lung, opus uşii dacă se poate.
  Un fotoliu sau o canapea e bine venită. Etajere pentru expunere? Şi mai bine venite… Postere pe pereti şi poze. Şi, dacă există un pick-up vechi sau patefon cu goarna pentru viniluri sau macar atmosfera…
  Asa as face eu, ca batran rocker…

 3. pentru cărţi. fă-ţi rost de un corp de chitară, dar destul de măricel şi fă-i rafturi aşa încât să-ţi încapă cărţile în ea, apoi pune-o undeva la mijlocul peretelui. (dacă ai multe cărţi pe care le vrei în colţul ăla, fă-ţi rost de două corpuri)
  Un fotoliu sau un fotoliu ‘pară’ aşezat în colţ, un pick-up pus pe o măsuţă joasă, închisă la culoare şi exact lângă, o ladă din lemn, în care să-ţi pui discurile, sau îţi poţi face un raft, la acelaşi nivel şi să-ţi expui colecţia acolo. poţi face de la un capăt la altul, ca un traseu, cine ştie, poate ajungi să ai atâtea. Ideea asta nu necesită măsuţa (http://www.lemet.ro/images/produse/mese&scaune%20masute%20cafea/masuta_Noto-tb.png) neapărat, poţi face exact pe mijloc, printre viniluri, ca o ‘boxă'(exact aşa cum vine partea de jos de la mobila asta: http://www.lemet.ro/produse/camere-de-zi-living/domino.html, iar părţile să fie de-a lungul peretelui şi să fie fără uşi, ca să încapă vinilurile) în care să încapă perfect pick-up-ul.
  Vinilurile care nu merg, le poţi aşeza pe perete haotic.
  Asta în spatele fotoliului pară, http://data2.whicdn.com/images/167223763/superthumb.png. Să fie poze cu tine din culmile gloriei de rocker, artiştii preferaţi şi articolele sportive tot acolo. Tricourile le poţi bate în cuie pe un alt perete. Aş avea mai multe lucruri de zis, dar nu prea ştiu cât e de mare spaţiul. :D Mult succes!

 4. eu vad asa rocker corner:
  1. semineu + un fotoliu confortabil + rafturi din lemn (sau nu) maro in care sa fie puse: cartile, discurile si undeva jos pickup-ul. mobilier din acela vechi, care se potriveste cu cartile de istorie. o lectura la focul semineului si un pahar cu vin (bine, bere:)). pe cei doi pereti (vorbim de un colt, nu?) sa fie aplicate: o chitara stilizata si discuri.
  2. modern: rafturi moderne (am vazut la Lem’s, nu merge site-ul sa pun link) o masuta joasa si un scaun confortabil pentru citit si meditat. pe pereti de asemenea sa fie aplicate simboluri rock.
  3. bar modern cu scaun confortabil, semirotund, cu bauturi fine, cu pickup-ul pe el. pe unul dintre pereti rafturi pentru carti si discuri. pe celalalt o chitara desenata. si poate niste discuri atarnate, langa spoturile barului.

  astept cu nerabdare sa vad cum o sa fie :)

 5. Pingback: Cam așa mi-aș mobila eu camera de rocker bătrân, de la Lem’s - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)