Anul ăsta o să votez cu Partidul Sănătății din România

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Anul acesta alegerile parlamentare pică fix în ziua în care o să împlinesc 42 de ani. Când am aflat asta, am zâmbit ironic. Pentru că, oricum o întorc, ăsta nu este un cadou potrivit. Aș fi vrut tare mult să mă pot bucura că o să mă duc la vot cu inima împăcată și o să pun șampila pe o formațiune politică în care cred cu tărie că poate face bine în România. Din păcate, nu am cum. Așa că nu o să pot să îmi fac singur un astfel de cadou. Din păcate.

Dar de mers la vot o să merg sigur. Nu am cum să nu merg, m-aș contrazice pe mine însumi. Doar că acum analiza o să o fac nu pe formațiune politică și pe total program, dacă vreți, ci o să mă duc chitit pe ceea ce este cea mai mare durere (și la propriu și la figurat) a românilor: sistemul de sănătate.

deficit-specialistiDa, știu, este mult spus sistem. Mai degrabă conglomeratul de aiureli, furtișaguri, incompetență, neajunsuri strigătoare la cer, dar și fantastica prezență a unor cadre medicale cu un suflet uriaș (i-ați întâlnit și voi, ei sunt cei care vă păstrează, cât de cât, încrederea în șansa de însănătoșire a României), dar și gesturi minunate de management spitalicesc (rare, îngrozitor de rare, dar există).

Frumoasa noastră Românie e bolnavă. Și ne îmbolnăvește și pe noi. De o boală cumplită. Care, dacă ajunge să roadă prea mult din sufletul națiunii și al nostru personal, este terminală. Această boală este indiferența civică. Pe care o practicăm la nivel de nație cu o nonșalanță dementă, cu o nepăsare cronică, cu o lipsă de viziune înfiorătoare.

Singurul tratament cu care putem combate această boală cumplită este implicarea. Da, mă refer la implicarea politică. Dar nu pe ideea de a vă implica direct în politică, în partide (deși asta ar fi o altă discuție interesantă…), ci de a vă implica în luarea deciziilor politice. Pentru că și voi ar trebui să contați. Nu, greșesc, voi ar trebui să contați cel mai mult!

prioritateRomânia fără cetățeni este ca spitalul fără doctori. Este locul în care mergem cu speranța de a ne face bine și plecăm nu doar la fel de bolnavi, dar și cu încrederea în noi și în țara asta trântită la pământ.

În România civică, voi sunteți doctorii sufletului național. Fiecare dintre voi poate să repare, puțin câte puțin, din acest suflet național, uitat de prea multă vreme de toată lumea.

Votez pentru sănătate este un proiect excelent. Un fel de ”vitamină”, dacă vreți, care ne ajută să intrăm în starea de a ne recupera dorința de implicare civică. Intrați pe site și votați. Atât trebuie să faceți. Să votați pentru sănătate. Cu un simplu click pe un buton de vot. Fără să vă dați adresă de mail, fără să vă înregistrați. Votați ca să arătați că sănătatea voastră și a națiunii este importantă pentru voi.

300x250pxHaideți să ne recuperăm sufletul național. Să îi readucem energia. Să lăsăm inima civică a României să pulseze din noi. Și sângele românesc să se scurgă cu forță în toate venele naționale, să ajungă în toată țara. Ca să ne însănătoșim. Ca să scăpăm de boala cumplită numită indiferența civică.

Haideți să ne arătăm noi înșine că suntem nu doar niște cetățeni aproape vii, ci că trăim cu adevărat!

Anul acesta, de ziua mea, o să votez cu Partidul Sănătății din România. Pentru că o să mă uit în programele tuturor partidelor și o să caut secțiuea cu sănătatea. Și o să o analizez. Și o să mă uit la ce a făcut fiecare partid (oh, cât promit și cât de puțin ajung să facă…) atunci când a fost la putere. Și o să compar. Și o să încerc să le separ minciunile de relativul adevăr. Fanfaronada găunoasă de ceea ce au făcut în realitate. Minciuna de speranță. Și o să votez ca atare.

O să votez sănătatea. Sănătatea mea, a familiei mele, a României. Ceea ce vă doresc și dumneavoastră.

Ca să nu mai moară cu zile jumătate din românii care ajung în spitalele din România.

screen-shot-2016-660x423

Ca să avem un buget mai mare pentru sănătatea din România.

infografic_votez-pentru-sanatate

Ca să avem mai multe cadre medicale în sistemul de sănătate din România.

infografic_votez-pentru-sanatate

Ca să avem acces la îngrijire medicală la standarde europene.

infografic_votez-pentru-sanatate

Ca să ne recăpătăm încrederea în România și în instituțiile românești.

infografic_votez-pentru-sanatate

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)