A trăi printre oameni, dar fără ei nu înseamnă că trăiești cu adevărat

… și să îi fi văzut pe copii cum au reacționat… Ăia mici s-au speriat de mine, îmbrăcat așa ca un clown, cu nasul roșu. Ăia mai mari, la care am ma fost, au început să bată din palme și să țipe de bucurie, a fost o nebunie, măi, oameni buni… Și când am început să le citim poveștile, să le fi văzut fețele, cum trăiau, cum țineau pumnii personajelor bune și cum se încruntau când auzeau de cele rele. Te schimbă așa ceva, vă spun io, ar trebui să veniți și voi odată cu noi, ca să vedeți cum este.

Am prins frântura asta de conversație în timp ce intram în cafeneaua mea preferată din cartier, unde cei doi Căți (Cătălin Stoica și Cătălin Jianu) au reușit să strângă pe lângă ei o gașcă de oameni faini, cu niște povești foarte frumoase.

cristian-romanMă uitam la domnul care povestea cu însuflețire despre cum a fost întâlnirea cu copiii (nu m-am prins din prima care a fost contextul, dat când am înțeles m-a luat cu emoție…) și zîmbeam. Era ca un bunicuț care povestea despre nepoții lui. Cu ochii strălucind de bucurie și cu acea energie vitală, pe care o recunoști când o vezi, dar fără să o poți explica.

Am realizat că îl știu de undeva, dar nu m-am prins din prima de unde. Și apoi am cuplat: este domnul cu Taxiul cu bomboane. Și mi s-a făcut lumină. Copiii despre care vorbea erau copiii dintr-un spital. Unii dintre ei în stadii terminale. Și mi-am făcut de lucru cu cafeaua. Ca să nu mi se vadă lacrima din colțul ochiului.

Ion Cristian Roman este un om ca toți oamenii. Unul dintre noi. Dar care a decis la un moment dat că vrea să fie mai mult. Să facă mai mult. Și a lansat faza cu Taxiul cu bomboane. Care a crescut frumos, așa cum ar trebui să crească orice inițiativă izvorâtă dintr-un suflet mare. Și, mai apoi, s-a transformat într-o asociație: Asociația Taxiul cu Bomboane. Care aduce bucurie. Mai simplu de atât și mai din coracon nu am cum să o zic :)

Zilele trecute, spre exemplu, a reușit să strângă alături de el o gașcă foarte faină, formată din – așa cum zice în el într-o enumerare care ține cont doar de criteriul de suflet, nu de cel geografic – ”voluntari din Turcia, Brazilia, Croația, Polonia, Cehia, Rahova, Ferentari și Giulesti Sârbi!”. Și s-au dus la Spitalul de Copii Grigore Alexandrescu, pentru a le face ziua mai bună un pic.

Un om ca noi, toți ceilalți. Care vrea să facă bine. Și face bine pentru că așa vrea. Și care merită tot respectul nostru, ale celor care, prinși în iureșul interminabil al vieților noastre, uităm de ceilalți. Un om căruia am putea să îi mulțumim că, din când în când, ne aduce aminte că a trăi printre oameni, dar fără ei nu înseamnă că trăiești cu adevărat :)

De ce v-am povestit cele de mai sus? Pentru a vă arăta (dacă mai era nevoi să fiți convinși…) că puterea unui singur om, dacă își dorește cu adevărat să facă un bine cuiva, este imensă. Numai că, vedeți voi, așa cum spunea Brâncuși, a face lucruri nu este greu, a intra în starea de a vrea să faci lucruri este cu adevărat greu. Cred cu tărie că excelenta inițiativă Mobilizatron a celor de la Auchan vă ajută să intrați în starea de a vrea să faceți un bine unor semeni din comunitatea din care faceți parte.

mobilizatron-auchanPentru că, așa cum puteți vedea mai jos, când vă explic ce înseamnă Mobilizatron și cum puteți să vă implicați, oportunitatea de a intra în starea de a face bine este la îndemâna voastră. Ba chiar nu necesită un mare efort din partea voastră, ci doar să faceți ce faceți în mod normal. Căci, nu-i așa, cumpărături oricum faceți :) Așa că de ce să nu faceți și un bine în același timp?

Auchan aniversează 10 ani de prezență pe piața românească prin conceptul „Diferență cu plus„. Ce înseamnă asta? Faptul că, timp de 10 ani, diferența s-a văzut în buzunarul clientului. Dar și în ceea ce privește dezvoltarea internă a companiei (dar și asta este în benficiul clientului, la urma urmei). Pentru că diferența cu plus s-a facut și în dezvoltarea angajaților, în susținerea producătorilor locali, în contribuția pentru protecția mediului și pentru dezvoltarea tinerilor din comunități.

Ce inseamna Mobilizatron?

La aniversarea de 10 ani de prezență în România, Auchan vă oferă posibilitatea să vă mobilizați și să susțineți comunitatea din care faceți parte prin 3 proiecte sociale pe care le puteți sprijini: un proiect de mediu, un proiect pe educatie si unul pentru ajutor umanitar.

Proiectele vor fi diferite pentru fiecare magazin în parte, tocmai pentru ca proiectele să fie relevante pentru fiecare comunitate în parte.

Cele 3 cauze din Mobilizatron

Facem diferența sprijinind EDUCAȚIA: Formăm profesori pentru învățarea prin joc și poveste și amenajăm o sală de clasă prietenoasă la o școală de cartier din orașu tău.
Partener implementare: Fundația Noi Orizonturi

Facem diferența pentru MEDIU: Printr-o acțiune de ecologizare a unei zone naturale din zona orașului tău.
Partener implementare: Mai Mult Verde

Facem diferența pentru cei care au nevoie de AJUTOR UMANITAR: Susținem 150 de copiii și 100 vârstnicii nevoiași printr-o acțiune de Crăciun (donație de alimente și articole de îngrijire) în orașul tău.
Partener implementare: Crucea Roșie Română

Cum functioneaza Mobilizatron?

Dupa fiecare tranzacție la casa de marcat, primești un jeton cu care poți vota la urnele plasate dupa casă. Fiecare cauză are urna ei. Fiecare tranzacție la Auchan îți asigură câte un vot în magazin și unul pe site.

Proiectele care adună cele mai multe voturi vor fi implementate. Va fi vorba de un proiect pentru fiecare oraș dintre cele implicate. În urma voturilor, Auchan va dona câte 10.000 euro cauzei câștigatoare din fiecare oraș.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)