Tare! Peste 3.700 de elevi români învață la școală despre bursă!

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

M-a bucurat corespunzător când am auzit știrea despre care vă spun în titlu. Și, dacă vă întrebați de ce m-am bucurat, păi răspunsul este foarte simplu: între un elev care termină școala și știe să recite ”Luceafărul” pe de rost și un elev care știe vreo 3 strofe din poem, dar mai are și habar despre cum funcționează bursa, viața – ca să îi zic așa generic – pe cine va favoriza un pic mai mult? Ia gândiți-vă un pic la asta.

Salut, deci, această inițiativă, pe care o văd un fel de pregătire a tinerilor pentru viitoarele tranzacții bursiere de succes. Adică, o să fie câștigătorii de peste ani ai concursurilor de genul ”Condus de randament”, un concurs care se derulează în această perioadă, cu premii foarte tentante (printre care și o Dacia Duster), detalii aveți aici.

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) si Junior Achievement Romania au re-lansat manualul scolar Bursa si Investitiile. Astfel, aproximativ 5.000 de elevi de liceu din Romania vor invata la scoala despre piata de capital, mecanismele bursei si diferite tipuri de investitii.

Pana in prezent, peste 3.700 de elevi din mai mult de 77 de licee din 47 de localitati au ales sa aiba la clasa, fie ca disciplina optionala, fie la orele de dirigentie si consiliere sau extracurricular o ora de studiu a manualului Bursa si Investitiile.

Manualul este impartit in sase capitole, care parcurg teme precum rolul bursei in economie, ce inseamna o investitie si care sunt primii pasi, cum se realizeaza finantarea prin piata de capital si cum se poate crea un portofoliu de investitor. In plus, elevii au la dispozitie un glosar de termeni si o serie de teste pentru a-si verifica nivelul de cunostinte.

Lansarea manualului scolar “Bursa si Investitiile” se integreaza in strategia Bursei de Valori Bucuresti, alaturi de celelalte proiecte derulate sub umbrela “Fluent in Finante”. De asemenea, elevii de liceu au ocazia sa participe la deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare in cadrul seriei de evenimente „Ziua portilor deschise la Bursa de Valori Bucuresti”.

Pana in prezent, in cadrul acestui program, peste 2.500 de elevi au vizitat sediul BVB si au participat la o sesiune introductiva despre piata de capital. Liceele care doresc sa se inscrie in program vor benefica de manuale gratuite si de prezentari oferite de specialisti din piata, in timp ce profesorul responsabil de clasa va beneficia de un curs formator oferit de catre Junior Achievement Romania. Detalii cu privire la inscrierea in program sunt disponibile la comunicare@bvb.ro si office@jaromania.org.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)