Dacă vreți să începeți să tranzacționați pe bursă, acum ar fi un moment bun

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

De vreo doi ani, mă tot bate un gând să investesc și eu niște sume pe bursă. Așa, să îmi fac încălzirea, să văd cum merge treaba. Bine, mai mult să văd dacă sunt în stare de ceva performanță și pe această linie de acțiune, cum ar veni :)) De ce am început să mă gândesc la asta, nu aș putea să vă spun cu exactitate… Poate pentru că am ajuns la o anumită vârstă când astfel de chestiuni de diversificare a portofoliului (cred că așa se zice…) încep să îți dea ghes. Sau, cine știe, poate că mă paște o intuiție de aia cum uneori se întâmplă în viață.

jziu-18t46gvo79v9-thyu3Pe acest fond personal de gândire intensă spre viitor (:D), a venit concursul ”Condus de randament”, lansat de BVB. Care, pe scurt, înseamnă un concurs de tranzacții bursiere, care se lasă cu niște premii foarte faine: marele premiu este o Dacia Duster Laureate cu Casco+RCA plătite un an, plus un voucher de 3000 de euro pentru cumpărături de la eMAG, o vacanță de 5 zile în România sau diverse gadgeturi. Vă dau mai jos mai multe detalii.

Cumva, acest concurs a reprezentat ultima picătură, aia care a umplut paharul deciziei mele. Așa că în următoarea perioadă o să investesc pe bursă. Și văd ce iese. Și o să vă spun și vouă. Poate vă dau idei :)

Dacă și voi sunteți în situația mea, adică vă gândiți de ceva vreme să vă apucați de tranzacționat pe bursă, de ce să nu începeți acum? Pentru că, pe lângă câștigurile pe care o să le înregistrați cu tranzacțiile voastre (apropo, Victor dă un exemplu bun de randament), puteți câștiga și premiile mai sus menționate. Deci doi în una, cum ar veni. Gândiți-vă un pic la asta.

Un alt lucru fain la concursul ”Condus de randament” este că, doar dacă vă înregistrați pe platformă (fără să mai faceți alți pași) primiți gratuit prin poștă, acasă, un kit al investitorului pe bursă. Care conține mai multe informații despre concurs și care o să vă ajute să vă decideți.

risc-randament-620x349Mai aveți și 10 lecții online foarte interesante și utile, care și ele o să vă ajute să vă creșteți randamentul și să înțelegeți mai bine cum să performați pe bursă. Chiar vi le recomand, o să vedeți că sunt ce trebuie :) Apropo de lecții, dacă sunteți din Cluj-Napoca, pe 18 octombrie puteți participa gratuit la seminarul ”Fluent în finanțe”, unde o să învățați mai multe despre bursă și aveți aceeași posibilitate și în Timișoara pe 15 noiembrie.

Vă recomand să faceți toți pașii de mai sus, așa, pentru ”încălzire” :) Pentru că tranzacționarea în cadrul concursului ”Condus de randament” începe din 17 octombrie. Bine, vă puteți înscrie în concurs și după aceea, până pe 16 decembrie și aveți timp să faceți tranzacții până pe 17 februarie 2017.

Condiția esențială pentru a participa în concurs este ca suma tuturor tranzacțiilor de cumpărare pe care le faceți să fie de minimum 30.000 lei. Atenție, asta nu înseamnă că trebuie să investiți 30.000 de lei! Ci doar că suma tranzacțiilor să fie de atăt. Mai aplicat, să zicem că investiți 500 de E. Iar acțiunile pe care le-ați cumpărat cu banii aceștia le tranzacționați în perioada concursului în așa fel încât, la finalul concursului acestea să însumeze 30.000 de lei. Vă recomand, din această perspectivă, să citiți regulamentul.

Tot pe partea de informație importantă, trebuie să știți că există o listă cu companii ale căror acțiuni pot fi tranzacționate în cadrul concursului, dar numai după ce vă înregistrați la brokerii prin care puteți tranzacționa aceste acțiuni. Dar despre asta o să mai povestim noi.

Deocamdată, reiau pașii ”de încălzire” pe care trebuie să îi faceți:

Pasul 1. Înregistrați-vă ca să primiți gratuit, acasă, prin poșă, kitul investitorului.

Pasul 2. Parcurgeți cele 10 lecții online, sunt foarte utile!

Pasul 3. Uitați-vă la premiile puse în joc.

Pasul 4. Citiți regulamentul.

Pasul 5. Gândiți-vă că acum ar fi un moment bun să intrați pe bursă :)

Ne auzim în perioada următoare cu alte informații!

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)