Mugur Pop, dacul liber care face lumea un pic mai bună

Despre Mugur Pop v-am mai spus aici la mine. Căci este unul din oamenii aceia despre care ești tentat să spui ”așa ceva nu există!”. Un dac liber care face lumea un pic mai bună. Așa i-aș putea spune, în câteva cuvinte. Care s-a retras în munți, la propriu, lângă Cluj-Napoca, pe Valea Gârbăului, unde are o mică fermă, în care caii (pe care Mugur îi iubește mai mult decât pe oameni, iar pe oameni îi iubește atât de mult…) sunt vedetele supreme.

img_9908Printre alte activități pe care le săvârșește, Mugur împreună cu caii săi aduc multă bucurie unor copii greu încercați de soarta asta pârdalnică. Și familiilor lor. Pentru că la locșorul acesta minunat de pe Valea Gârbăului, se face terapie cu cai pentru copiii cu anumite probleme.

Iar rezultatele sunt spectaculoase în multe cazuri. Căci modul în care copiii reușesc să comunice cu animalele și invers este ceva ce noi, cei mari, nu prea putem înțelege. Pentru că undeva, la un moment dat în existența noastră, am închis ușa aia secretă din sufletul nostru, care dă înspre calea miracolelor. Doar din când în când, unii dintre noi mai întredeschidem acea ușă și ne lăsăm năpădiți de minunata lume a inexplicabilului ce nu se lasă înțeles cu mintea, doar cu sufletul…

Până în urmă cu câteva zile, terapia pe care Mugur o făcea la ferma sa era condiționată de vreme. Pentru că manejul de acolo era în aer liber. Așa că erau limitate masiv intervalele în care se putea lucra cu caii. Acum însă lucrurile s-au schimbat: manejul este acoperit, iar Mugur poate face terapie tot timpul anului.

Cum s-a întâmplat asta? V-aș putea spune povestea întreagă, dar știu că cei responsabili pentru această faptă bună s-ar simți stingheriți. Așa că nu o să o fac. Dar zic, totuși: un mic miracol s-a întâmplat acolo. Vorbă mare pare asta. Dar nu e. Gândiți-vă doar la zecile de copii care o să ajungă la terapie doar pentru că acum manejul este acoperit. Un singur copil ajutat, căruia viața îi este făcută un pic mai frumoasă este un miracol. D’apoi zeci, sute chiar. Un mic miracol, cum ziceam

img_9936PROFI este compania care s-a implicat în această reușită. Călin Costinaș de la PROFI (funcția lui nu contează, chiar nu contează, el reprezenta compania acolo, oamenii din companie) mi-a spus că nu îl interesează deloc ”tam tamul” pe această ispravă și că decizia de a-l susține pe Mugur în construcția acoperișul a venit ”pentru că nu aveam cum să nu ne băgăm, cum să nu ajutăm ce face Mugur aici?”. Simplu. Și emoționant. Pentru că sunt oameni, pentru că sunt companii care pur și simplu nu pot sta de-o parte. Iar pentru asta au tot respectul meu.

Îl salut cu maximă căldură și pe Adi Hădean, care a gătit la evenimentul de inaugurare. Și care a venit special din București pentru asta. L-am întrebat cum de a reușit să își facă timp să ajungă. S-a uitat mirat la mine și mi-a spus: ”păi e Mugur, măh, prietenul nostru, cum să nu vin?”. Cam așa a gândit și Mihai Stescu, venit acolo cu soția și cu David, fiul său, care a fost la Mugur la terapie. Și așa a gândit și Cristi Șuțu, prezent și el acolo, ocazie cu care i-a făcut Patriciei mele o poză absolut fabuloasă… :)

fotounion-3579

Cam asta face Mugur. Reușește să îți intre la coracon și să vrei, așa cum am făcut și noi, să lași totul baltă (mă rog, să faci cam 6765 inginerii cu schimbarea de program :D) și să vrem să fim alături de el la bucuria lui. Să ne bucurăm cu el. Mici miracole, cum ziceam :)

Vă las cu niște poze de la evenimentul de inaigurare. Ca să simțiți un pic cum a fost. Și cam ce ați putea face pee Valea Gârbăului. Cu mențiunea că poza cu Mugur și cu câinele aparține lui Narcis Tarcea. Și că este o poză de foioioioi!

14520515_960569610739277_2578221644508645914_n

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “Mugur Pop, dacul liber care face lumea un pic mai bună”

  1. Buna ziua am si eu un băiețel de 9 ani cu probleme si as dori sa stiu cum as putea lua legatura cu dom. Mugur sau cum as putea să ajung si eu sa faca fiul meu terapie ? Va multumesc anticipat.

  2. Bună ziua, ati putea să îmi dați niște date de contact ale dnului Mugur? Am o fetita cu nevoi speciale și aș vrea să mergem la dansul. Mulțumesc

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)