Cu I’Velo Urban, Bucureștiul are cel mai tare sistem de bike – sharing din țară!

Later edit: Să vă dau și filmul pe care l-a făcut Alex Damian de la locul faptei :)

———————-

Știu că o să sune cam pompos ce o să zic acuma, dar îmi asum riscul: așteptam ziua asta de multă vreme. Pentru că lansarea serviciului de bike – sharing I’Velo Urban în București transmite un mesaj de viitor minunat: o să fie din ce în ce mai bine!

Dacă vi se pare că mă entuziasmez cam tare, apoi așa este :)) Dar tot o fac! Pentru că entuziasmul nu vine doar din faptul că avem acest serviciu excelent de bike – sharing (vă zic mai jos de ce cred asta), ci și din faptul că avem o cooperare între mai multe zone (ca să le zic așa), care cooperare poate fi dată ca exemplu și din care să învețe multă lume. Pentru că mare nevoie avem în București de astfel de colaborări între instituții, branduri și societatea civilă, enorm de multă nevoie, dacă îmi permiteți forțarea asta.

Mă entuziasmez pentru că exemplul colaborării dintre Primăria Capitalei, Asociația Green Revolution, Raiffeisen Bank și Kaufland ar trebui replicat în măcar vreo 7897 de cazuri în București. Ca să se arate că se poate. Că este loc de mai bine. Că punerea în comun a abilităților și know – howului din partea mai multor ”direcții” reprezintă cheia succesului în ceea ce am putea numi adevăratul partneriat public dintre administrație, companii, societate civilă și cetățeni. Așa că un sincer ”bravo” pentru toți cei implicați.

Cum funcționează I’Velo Urban

ivelo-urban-traseuI’Velo Urban deține 6 stații de autoservire în acest moment, ce deservesc 210 biciclete, care vor putea fi închiriate 24 de ore din 24, în orice anotimp. Utilizatorii își aleg singuri bicicletele și le returnează în aceste stații amplasate în: Piața Universității, Piața Revoluției, Piața Romană, Piața Victoriei, Piața Charles de Gaulles, Kaufland Barbu Văcărescu. Dar planurile sunt mari și eu le doresc să se îndeplinească întocmai!

Trebuie să îți faci un card pe ivelo.ro și să te duci apoi la unul dintre centrele I’Velo Relax din Parcul Herăstrău sau Parcul Tineretului pentru a primi Cardul I’Velo. Restul o să vină de la sine apoi, ca să zic așa :)) O să înțelegeți de ce zic asta când o să ajungeți la una din stațiile I’Velo Urban, (cu cardul făcut!) și o să vedeți cât de simplu este totul.

Pe parte de costuri, chestiunea este beton. Adică abonamentul pe 1 an te costă 100 de lei. Adică nici 10 lei pe lună, practic, dacă vrei pe termen lung. Poți opta și pentru 10 lei/zi sau 35 lei/lună. Cu condiția ca plimbarea cu bicicleta închiriată să nu depășească 30 de minute, iar următoarea închiriere să o faci după 30 de minute de la predarea primei biciclete.

20160927_080750730_iosBine, dacă nu te încadrezi în intervalul ăla de juma de oră în care te poți plimba cu bicicleta, dai niște bani în plus, dar nici ăia foarte mulți. Adică astea ar fi costurile suplimentare: >30 minute: 4 lei, >60 minute: 8 lei, >90 minute: 20 lei, >120 minute: 25 lei.

Oricum, ar trebui să îți faci dinainte calculul și să fii sigur că ți se potrivește acest regim de plimbare de câte juma de oră. Mie îmi vine la marele fix!

De ce îmi place I’Velo Urban

Pentru că este beton! Mă rog, știu, la vârsta mea nu pot să vin cu un astfel de argument :)) Dar, așa, ca joacă, ia încercați să ziceți că nu e așa!

Îmi place acest serviciu pentru că îmi este foarte util. Și mă dau pe mine ca exemplu (există mulți dintre voi în situația mea, știu deja). Adică am mai multe drumuri de făcut pe săptămână în zona de centru a Capitalei. De astea scurte, știți voi, gen ”între stații”. Iar faptul că mă pot duce să iau bicicleta dintr-un loc și să o duc să o parchez în alt loc mă ajută foarte mult.

Vă las cu un infografic explicativ și cu liveul pe care l-am făcut de la evenimentul de lansare.

prezentare-ivelo-urban

 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)