Caut ostași culturali în ”Bătălia pentru Cehia”! Ofer nițică soldă :D

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Hoooo, că nu arde așa de tare cum am zis în titlu, stați liniștiți :)) Dar o lecuță de bătălie o să fie. Și o să fie și culturală. Și o să fie și pentru Cehia. Doar la faza cu ostașii culturali m-am cam întins un pic. Dar doar că să sune bine ticluiala din titlu, așa că vă rog să pardonați :D

Hai să vă spun despre ce este vorba în această chemare la luptă. Pleaca de la foarte faina idee de promovare a stimabililor de la Teatrul Nottara pentru Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard (10 – 22 octombrie). Apropo de Nottara, știți că instituția teatrală s-a întors în spațiul de pe Bd. Gheorghe Magheru, după ce s-a lămurit trăznaia ia cu ne-consolidarea, da? Așa că ”la bulevard” e de acum :D

Bun, anul acesta în festival vin șapte spectacole din afara țării. Una din țări este Cehia. Țară pe care am adoptat-o și pentru care mă bat! Cum mă bat? Așa, să ne simțim bine că ne jucăm serios promovând unul din spectacolele din Festival :)

Și am nevoie de susținători. De fapt, ca să o zicem pe aia dreaptă, nu pentru mine vă vreau, ci pentru spectacolul „Cabaret Shakespeare, gol puşcă”, pe care îl aduce în festival Jiri Trnka, regizorul spectacolului, despre care vă dau informații pe larg mai jos. O să am și niște premii. Bine, după mintea mea, nu neapărat premiile contează, ci faptul că faceți o faptă bună susținând un eveniment cultural. Iar pe așa ceva nu se poate pune preț!

Să vă spun cum puteți să mă ajutați

Să dați mai departe vestea că Cehia este prezentă în Festivalul Internaţional de Teatru FEST(IN) pe Bulevard cu piesa „Cabaret Shakespeare, gol puşcă”.

Să vă puneți pe faceebook cover photo poza de mai jos, și să îmi dați tag când încărcați poza (altfel jur că nu am de unde să știu! :D)

cover-cehia

Să aveți puțintică răbdare până pe 10 octombrie, când o să anunț cine dintre cei care au devenit ostași culturală în ”Bătălia pentru Cehia” au câștigat premiile de mai jos.

Ce premii am pentru trei dintre voi

Premiul I – invitaţie la spectacolul „Cabaret Shakespeare, gol puşcă”

Premiul II – O antologie dedicata dramaturgiei cehe

Premiul III – un pack de bere Staropramen

Acestea fiind spuse, la luptă, oștenii mei! Și, ca muniție, vă dau informațiile de mai jos despre spectacolul pe care o să îl susțineți.

Cinci în unu’ sau cinci dintre cele mai faimoase tragedii ale lui William Shakespeare, într-o comedie isteaţă, plină de hiperbole şi umor, ce conţine tot ce ai fi vrut vreodată să ştii despre Shakespeare, dar te-ai temut să întrebi.

Jiri Trnka, regizorul spectacolului, spune „Am încercat să surprindem esenţa a cinci dintre cele mai faimoase tragedii shakespeariene. Am luminat poveşti sumbre despre crime, misticism şi iubiri tragice. Combinaţia dintre cabaretul celebru, original, şi monologurile din tragediile lui Shakespeare formează un concept teatral extrem de viu. Cred că am reuşit să redăm toate cele cinci poveşti şi să adăugăm şi ceva pe deasupra, într-o notă modernă”.

Spectacolul are în distribuţie importanţi actori ai Teatrului Tramtaria: Petra Čiháková, Jana Posníková, Vaclav Stand, Bob Joura şi Martin Dědoch.

Ce nu mai stie (aproape) nimeni

1. Despre regizor: Regizorul Jiří Trnka: actor, dramaturg, poet, director a doua teatre din Cehia, dintre care unul (Studioul de Arta Dramatica din Ustí nad Labem) este una cele mai cunoscute si apreciate scene din Cehia (recunoscuta pentru curajul si caracterul avangardist al montarilor).

A montat texte romanesti: Taxi Vinil, Amalia respira adanc (cu care a luat si un premiu la Ziele Teatrului Ludic din Iasi in 2012), Oase pentru Otto, Noi patru (Lia Bugnar). Despre participarea in festival a declarat:

Vin, cu drag, pentru a doua oară în România. Prima dată am fost la Iaşi, cu spectacolul „Amalia respiră adânc”, care a fost foarte bine primit. Sper că şi montarea pe care o vom prezenta în FEST(IN) pe Bulevard, „Cabaret Shakespeare, gol puşcă”, să se bucure de acelaşi succes. Într-o vreme urmăream îndeaproape dramaturgia română contemporană, m-aş bucura să am şansa să mai văd câteva spectacole cu texte româneşti cu ocazia festivalului.

2. Din distribuţie: Petra Konev Čiháková (33 de ani) – actrita foarte apreciata a teatrului Tramtária, dar admirata in toata tara (inclusiv in Slovacia). Roluri antologice in Batranul si marea, Taxi Vinil, Jane Eyre, Castelul din Carpati, Europeana, R. U. R., Uneori si Batman este trist (probabil rolul care a facut-o celebra – Catwoman, si care i-a adus caractarizarea de “Catwoman cu alergie la pisici”).

Jana Posníková: (25 de ani) – inca studenta la Teatru in Brno, considerata drept una dintre revelatiile anului trecut. Aparitie simpatica, dar extrem de energica si de expresiva, s-a afirmat in Flori pentru Algernoon (dra Kinnian – rolul care a consacrat-o), Zeita din orasul pacatelor, Cine vrea sa-i ucida pe Beatles, Ultimul caz al lui Sherlock Holmes. COnsidera ca rolul cel mai greu pe care l-a facut vreodata au fost… picioarele colegei sale Petra Konvičková in spectacolul Cainele, noaptea si cutitul, performanta pana acum unica in teatrul ceh contemporan (tandem – doua actrite pentru acelasi personaj jucat cu “o parte a trupului” fiecareia dintre ele).

3. Despre spectacol: Spectacolul / Cabaretul Shakespeare gol-puşcă a fost unul dintre marile succese ale anului trecut la Olomouc şi a fost selectat la festivalurile internaţionale din Hradec Královí şi Plzeň, cele mai importante din Cehia.

În plus, cine cumpără bilete la acest spectacol asta va participa (dacă doreşte), în aceeaşi seară, începând cu ora 20:00 (adică înainte de spectacol), la seara cehească, unde se va lansa antologia Dramaturgie contemporană cehă (pe care o oferim şi drept premiu în campionat), se va citi din poeziile lui Jiří Trnka (regizorul) şi se face degustare de bere Staropramen.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Caut ostași culturali în ”Bătălia pentru Cehia”! Ofer nițică soldă :D”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)