Cum puteți oferi din România o masă unui copil din Rwanda

Seria de reclame ”Priceless” a celor de la Mastercard este una grozavă. Mi-a plăcut din prima și îmi place și acum să mă uit la reclamele astea, care acoperă o întreagă gamă de emoții, ca să zic așa. Doar că le percepeam ca pe… reclame. Adică nu realitate, cum ar veni.

Ieri, însă, am primit două informații. Prima: ”Mastercard donează peste 3,5 milioane de mese copiilor din Rwanda”. A doua: ”Mastercard susţine educaţia, prin parteneriatul cu SOS Satele Copiilor România”. Două informații care se pot pierde cu ușurință în mormanul de informație cu care suntem potopiți în fiecare zi.

Dar v-aș da doar o sugestie despre cheia în care să recepționați cele două scurte propoziții de mai sus: Priceless. De neprețuit.

Cine poate pune preț pe decizia unui părinte din Rwanda de a-și retrage copilul de la școală pentru că nu poate să îi asigure nici măcar o masă pe zi? Cine poate pune cu adevărat preț pe viitorul unui copil din România, care este încurajat să viseze în continuare? Cine poate pune un preț pe educația dată unor copii, care altfel ar fi putut avea altă soartă?

Aceste cauze sunt priceless. De neprețuit. Așa cum, din perspectiva copiilor benficiari, și ajutorul oferit de Mastercard este de neprețuit.

Ați văzut că am vorbit despre copii din Rwanda și despre copii din România. Care-i legătura? Faptul că până la sfârșitul lunii septembrie, orice tranzacție de plată efectuată de posesorii de carduri Mastercard şi Maestro în lanțurile de magazine Auchan în perioada 1 septembrie – 1 octombrie va genera automat o donație din partea Mastercard, furnizând o masă unui elev din Rwanda. De asemenea, prin această acțiun, Mastrcard oferă micuților de la  SOS Satele Copiilor multiple oportunități de dezvoltare personală și susținere financiară.

Vă dau informații mai pe larg mai jos, dar este important să rețineți un lucru: dacă plătiți cu Mastercard și Maestro în Auchan, Mastercard face automat o donație în numele vostru, indiferent de valoarea tranzacției, fără nici un cost suplimentar din partea voastră. Altfel spus, cu cât faceți mai multe tranzacții, cu atât mai multe o să fie donațiile făcute de Mastercard.

Aceasta este o informație care merită dată mai departe, așa că vă rog să o distribuiți dacă simțiți că e ok să ajungă la cât mai multă lume :)

Cum puteți ajuta copiii de la SOS Satele Copiilor Romania

14045904_1333867559959206_3801144947821911505_nPrin plățile pe care le faceți cu Mastercard în Auchan, îi ajutați pe cei de la SOS Satele Copiilor să ofere copiilor din programele asociației multiple oportunitati de dezvoltare personala si sustinere financiara.

SOS Satele Copiilor Romania a fost infiintata in anul 1990. Asociatia implementeaza 3 programe la nivel national in Bucuresti, Sibiu si Bacau, oferind servicii de ingrijire de tip familial (Sate SOS), servicii de consiliere (Centre de Consiliere si Sprijin pentru Parinti si Copii) si servicii educationale (Tabara de Vara, Proiecte Educationale). Misiunea SOS Satele Copiilor Romania este aceea de a favoriza educatia copiilor intr-un mediu familial propice dezvoltarii sanatoase si armonioase.

In satele SOS, cei mici sunt incredintati unei mame SOS, care are in grija cate 5-7 copii, de a caror educatie, ingrijire si evolutie se ocupa indeaproape. De aproape 25 de ani, organizatia lupta sa schimbe viitorul copiilor din Romania, prin programe de consiliere si sprijin pe termen lung pentru cei care au pierdut sau risca sa piarda ingrijirea familiilor biologice.

In acest moment, peste 1.000 de copii beneficiaza direct de sprijinul asociatiei SOS Satele Copiilor Romania si peste 15.000 de copii au interactionat cu unul dintre programele SOS.

Cum puteți oferi din România o masă unui copil din Rwanda

mmmmInițiativa prin care Mastercard furnizează o masă unui elev din Rwanda este realizată în cadrul parteneriatului cu Programul Alimentar Mondial (WFP – World Food Programme), cel mai mare program umanitar din lume, ce oferă soluții inovatoare pentru lupta împotriva foametei în rândul elevilor.

Iniţiativa este parte a unei noi campanii Priceless Causes desfăşurată de Mastercard la nivelul mai multor țări din Europa Centrală și de Est, pentru a sprijini Programul Alimentar Mondial, ce oferă soluții inovatoare pentru lupta împotriva foametei în rândul elevilor. Este pentru al doilea an în care Mastercard implică un număr atât de mare de țări dintr-o singură regiune, pentru a sprijini Programul Alimentar Mondial și a contribui la o lume fără foamete. Anul acesta, eforturile celor două organizații sunt  îndreptate spre Rwanda, Africa. 

Donațiile se vor realiza în momentul plății, fără costuri suplimentare pentru clienți, iar numărul total al meselor care vor fi oferite de Mastercard depășește 3,5 milioane. Acestea vor reprezenta nu doar o sursă vitală de nutriție pentru elevi, ci vor contribui, în acelaşi timp, la prevenirea abandonului școlar. Proiectul susţine, de asemenea, agricultura realizată de comunităţile locale, acestea urmând să furnizeze mesele în cadrul şcolilor.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)