Patru din șase români se fac vinovați de omor prin indiferență

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Să luăm aminte:

Doar doi din șase contribuabili au ales să îndrepte 2% din impozitul pe venitul obținut în 2014 către o cauză socială. Datele furnizate de Agenția Națională de Administrare Fiscală în 2015 arată că numărul celor care au redirecționat impozitul pe venit a rămas constant în ultimii ani: aproximativ 1,8 milioane de contribuabili, din numărul total de 6.306.064, au decis să contribuie la susținerea proiectelor sociale.

Și acum să întăresc ce am zis în titlu: cei patru români din șase, care nu donează acei 2% se fac vinovați de ucidere prin nepăsare. Ca să fie clară chestiunea. De ucidere prin indiferență. De ucidere prin dat din umeri. Pentru că această nepăsare ucide. Pentru că, altfel spus, cu banii care ar putea fi donați de românii indiferenți s-ar putea salva vieți.

Și să fim și mai clar înțeleși: nu este vorba că trebuie să dea din buzunarul lor, căci banii ăia rămân la stat dacă nu îi donează, iar statul face cu ei ce face orice stat, își bate joc de ei și de noi. Pentru mine este de neînțeles de ce acești oameni refuză să doneze 2%, de neînțeles.

Și acum să vă dau vestea bună. Nu bună, extraordinară. Căci, din fericire, cei 2 români din 6 care donează 2% fac diferența. Motiv pentru care mă înclin în fața acestor români invizibili și anonimi, care care trebuie scriși așa: ROMÂNI! Și vă invit și pe voi să donați.

incubator copilSalvaţi Copiii România a donat astăzi Spitalului Clinic de Urgență ”Sfântul Pantelimon” din București un incubator performant și o masă radiantă cu sistem de resuscitare, în valoare de 26.000 de euro. Anul trecut, în maternitatea Spitalului Clinic de Urgență „Sfântul Pantelimon” au avut loc 1.500 de nașteri și au fost îngrijiți 189 de nou-născuți prematur, aceasta fiind una dintre cele 7 unități medicale de nivel 3 din București. În 2014, Salvați Copiii a mai oferit secției de neonatologie un ventilator de suport respirator, în valoare de 18.800 de euro.

În ultimii patru ani, Salvați Copiii a donat echipamente medicale performante, în valoare de 7.300.000 lei, către 58 de maternități din 34 de județe ale țării, contribuind la salvarea a peste 18.000 de copii anual.

Numai în 2015, Salvați Copiii a dotat cu aparatură medicală 22 de maternităţi şi secţii de nou-născuţi din oraşele: Arad, Pitești, Brașov, Caransebeș, Reșița, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Hunedoara, Petroșani, Iași, Târgu-Mureș, Roman, Sibiu, Câmpulung Moldovenesc, Timișoara, Vaslui, Buzău, București, asigurând astfel supraviețuirea nou-născuților care au avut nevoie de intervenție medicală de urgență. De asemenea, în 2015, 8.191 de beneficiari, dintre care 5.876 de copii cu vârsta cuprinsă între 0 și 5 ani, 872 de femei gravide și 1.443 de mame tinere din 15 localități defavorizate din Moldova, au beneficiat de programe de suport.

O parte semnificativă din fonduri a venit de la contribuabilii care au ales să redirecționeze 2% din impozitul pe venit, transformând banii, care altfel ar fi rămas în posesia statului, în viață pentru copiii născuți prematur. Astfel, aproximativ 14.000 de contribuabili au ales anul trecut să completeze formularul pentru Salvați Copiii. Suma redirecționată în 2015 a fost de 272.673 de euro, aproape dublă față de cea din 2013, când au fost redirecționați 190.194 de euro.

România se menţine pe primul loc în Uniunea Europeană în ceea ce privește mortalitatea infantilă, cu o rată de 8,8 la 1000 de nou-născuţi vii. Datele arată că 1.628 de copii mai mici de un an au murit în 2014 în spitalele din România, iar lipsa aparaturii se numără printre principalele cauze ale acestor statistici cutremurătoare. Cu un sistem medical pregătit să îi salveze, acești copii ar fi supraviețuit.

2% din impozitul pe venit înseamnă un act medical performant și o viață salvată. Anul acesta Salvaţi Copiii România îşi propune dotarea a 25 de maternităţi și secţii de nou-născuţi din Bucureşti şi din întreaga ţară, cât și continuarea programelor de sprijin pentru beneficiarii din comunitățile rurale.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Patru din șase români se fac vinovați de omor prin indiferență”

  1. Buna ziua, redirectionez 2% catre institutii care nu i-au bani de la stat. Ong sunt sute de mii facute pe genunchi la onrc , tocmai ptr acei 2%, scutiri de taxe/ evazionisti (gen biserica romana – ai primit bon fiscal la lumanari, evenimente, chiar daca nu sunt impozitate dar apar in evidente contabile !), adica la 4000 lei salariu lunar, eu mai platesc 1100 impozite si firma 1200 lei . Mergi sa iti faci o radiografie pulmonara cu trimitere de la medicul de familie – 3 saptamani ca nu avem fonduri, analize medicale pe 2 a lunii, nu mai avem fonduri ! De ce trebuie sa redirectionez eu bani din impozitul meu, sau nu e mai bine sa redirectionez 3 sanatate, 3 politie, 3 armata, etc ca nu stau sa scriu institutiile statului. Cu stima

  2. Pingback: Dacă n-ați direcționat încă cei 2%, mai aveți timp până pe 25 mai - Cristian China Birta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)