Să mă duc sau să nu mă duc la Barmaniada 2016?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Măh, să știți că întrebarea nu e deloc la mișto. Puțintică răbdare să aveți, căci încerc să vă explic :)) Ei bine, ajuns la această superbă vârstă (am sărit de 40, de aici încolo nu se mai măsoară în ani, ci în decade :D), am zis că m-am distrat îndeajuns pe sistem bachic la viața mea, așa că am decis că este momentul să pun frână. Adică, mai pe românește, să o iau mai moale din punct de vedere cantitativ și să mă focusez (pardonați romglezismul) pe calitate. Și mai pe românește, să beau mai puțin, dar mai bun :))

chinezu-berePe de altă parte, sunt un pofticios de foioioi! Nu pot să văd ceva nou de băut și să nu gust măcar. Nu pot și pace! Iar la Barmaniada 2016, vă dați seama, ispitele o să fie cât China, ca să zic așa :))

Mno, ce să mă fac, ziceți și voi? Căci, desigur, de dus, m-aș cam duce, cum dreaqu nu! Dar întrebarea esențială este: o să rezist ispitei pofticioase? :))

Marţi, 27 septembrie, va avea loc Etapa de Mixologie, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din cadrul Barmaniada 2016. Cea de-a doua probă a competiţiei va reuni într-o atmosferă creativă și plină de energie cei mai talentați barmani mixologi din țară, de la ora 20:00, la Nomad Skybar (Smârdan 30).

Etapa de Mixologie va pune la încercare nu numai acurateţea tehnicilor folosite de concurenţi, dar şi creativitatea şi atitudinea acestora în prepararea şi prezentarea unor cocktail-uri inedite. Concurenții vor avea șansa să își prezinte băuturile printr-un moment special, interactiv, care să se poată regăsi și în practica zilnică din spatele barului.

Program Barmaniada 2016

Începând cu ora 20:00, cei mai iscusiți barmani mixologi îşi vor expune îndemânarea şi talentul în faţa juriului, prin prepararea creativă a 4 cocktail-uri pe bază de gin, având la dispoziție 10 minute pentru pregătire și 10 minute pentru prezentarea pe scenă.

Pentru a parcurge cele 4 probe, concurenții vor avea de pregătit un Gin Tonic Twist, un cocktail pe bază de gin, cu tema „Filmul londonez” unde se vor adapta filmelor iconice bazate în Londra. Din Notting Hill în East End, fiecare locație poate inspira în stilul ei rețetele cocktailurilor. De asemenea, concurenții vor mai avea de preparat un cocktail nonalcoolic, cu tema „New Flavour Profile”, precum și un mix de gin și ceai cu tema „Gin & Tea Match”.

Vor fi urmărite aspecte precum balansul băuturii, originalitatea rețetei și modul de decorare. Mai mult decât atât, juriul va puncta și experiența pe care competitorii o vor crea în timpul prezentării Cocktail-urilor Concept. De la ingredientele folosite şi până la modul de preparare sau prezentare, concurenţii au libertatea de a-şi pune în practică cele mai neobişnuite idei. Băuturile astfel pregătite pot deveni chiar o sursă de inspiraţie pentru cele mai cosmopolite meniuri.

Invitaţi Barmaniada 2016

barmaniada-etapa-mixologie-2016Continuând tradiţia de a reuni profesionişti din plan naţional şi internaţional, şi anul acesta evenimentul se va bucura de prezenţa unui invitat special de peste hotare: Tim Stones, Beefeater Global Brand Ambassador. Având o vastă experiență în mixologie și bartending, în prezent se pregătește să devină maestru distilator, lucrând cu unul dintre cei mai mari maeștri distilatori de gin la ora actuală în lume, Desmond Payne.

„Dacă în anii trecuţi i-am avut ca invitaţi la proba de Mixologie pe Angus Winchester, Thomas Aske, Marian Beke și Stanislav Vadrna, anul acesta vom crea o ediție tematică inspirată de lumea ginului și îl vom avea alături de noi pe Tim Stones, membru important din cultura cocktail-urilor, cunoscut pentru vasta experiență în domeniul băuturilor spirtoase și cunoștințele sale avansate în materie de gin. Scopul competiţiei Barmaniada este de a oferi experienţe formatoare tuturor celor implicaţi, de la participanţi până la juriu şi vizitatori.”, a declarat Mihai Panfil, organizator Barmaniada 2016.

Juriu şi premii Barmaniada 2016

Juriul competiţiei va fi format din profesionişti renumiţi, care vor evalua preparatele concurenților din punct de vedere tehnic, senzorial și din punct de vedere al experienței create. Preşedintele comisiei, Tim Stones, îi va avea alături pe următorii membri:

• Bogdan Nicolae, co-fondator Barmania și președinte al Asociației Barmanilor Profesioniști din România;
• Tudor Alexandru, trainer Barmania și barman profesionist aflat în topul celor mai buni 20 barmani din lume;
• Ionuț Frangulea, mixology-trainer Barmania și Brand Ambassador Monin;
• Sima Vasile, barman profesionist cu experiență de peste 8 ani în bartending, Food & Beverage Manager Nomad Skybar.

Cel mai bun barman mixolog din competiţie va câștiga o vizită în Londra și se va califica direct in finala Beefeater MIXLDN, precum și un premiu în valoare de 400 Euro. Ceilalți doi câștigători vor primi premii de 300 Euro – locul al II-lea și 150 Euro pentru cel de-al treilea loc al podiumului. Totodată, partenerii competiţiei vor pregăti recompense-surpriză.

Beefeater MIXLDN

Este cea mai mare competiție de mixologie din lume, pe categoria de gin, organizată de Beefeater. Câștigătorul Barmaniada se va califica direct în finală la Londra, unde va concura împreună cu cei mai buni barmani din lume. Pe lângă asta, câștigătorul Barmaniada se va bucura de un sejur de patru zile în universul Beefeater, care include vizita la distileria Beefeater, unde se vor face degustări de produse, și va avea ocazia să viziteze Londra printr-un tur al celor mai bune cocktail baruri și restaurante. Câștigătorul competiției globale Beefeater MIXLDN va putea să își creeze propria rețetă de gin, împreună cu Master Distiler-ul Desmond Payne, sub forma unei ediții limitate.

De asemenea, în ziua evenimentului, toți concurenții înscriși în competiție vor avea șansa să participe la o sesiune specială de training oferită de Beefeater Academy și trainerul Tim Stones. În această sesiune, barmanii vor afla povestea distileriei, dar și procesul de fabricare al ginului Beefeater și Beefeater 24. Pentru a distinge cât mai bine calitățile ginului Beefeater, se va face o degustare comparativă de mai multe ginuri și cocktailuri preparate cu Beefeater și Beefeater 24.

BARMANIADA este cea mai importantă competiţie anuală de bartending din România. Obiectivul ei este să dezvolte nivelul de profesionalism din spatele barului şi să creeze o comunitate de barmani care să interacţioneze şi să facă schimb de experienţă, punând din ce în ce mai mult accent pe evoluţie în meseria lor. BARMANIADA se află la cea de-a şaptea ediţie. Deţinătorii titlului de Barmanul Anului sunt: Sergiu Biriş în 2010, Marian Porumb în 2011 şi Alexandru Tudor în 2012 şi 2013.

Organizatori: BARMANIA şi NOMAD SKYBAR
Eveniment susţinut de: BEEFEATER
Sponsori: MONIN, BIT SOFT, SORLA
Parteneri: NOMAD SKYBAR, ORIGO, INTERBELIC

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)