Care vreți să faceți niște tururi gratuite cu Harta Senzorială a Bucureștiului?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Așa, la prima vedere, mi se pare foarte interesantă ideea cu Harta Senzorială a Bucureștiului. Care înseamnă, pe scurt, cam cum vă raportez eu mai jos, din ce am primit de la organizatori. Cu mențiunea că episodul pilot al Hărții Senzoriale va cuprinde 8 tururi programate pentru datele de 21, 23, 24, 29 SEPTEMBRIE și 1, 2, 7 și 9 OCTOMBRIE, cu incepere de la ora 19.00. Evident că o să îmi pot da vârtos cu părerea după ce o să fac și eu un tur :)

Participarea la tururi este gratuită și se face pe baza unei înscrieri prealabile pe site sau prin email la adresa povesti at hartasenzoriala.com. Numărul maxim de participanți la fiecare tur este de 15 persoane.

Credit foto: Maria Drăghici
Credit foto: Maria Drăghici

Harta Senzorială a Bucureștiului este un proiect cultural care constă într-un tur ghidat performativ prin istoria recentă și mai puțin recentă a unor locuri relevante pentru oraș. Utilizând conceptul site-specific, Harta Senzorială a Bucureștiului pune în evidență clădiri pe lângă care locuitorii orașului trec, în goana cotidină, fără să le acorde mare atenție și astfel fără să le cunoască trecutul.

Vrem să cartografiem împreună orașul zilelor noastre în căutarea celor mai efemere, dar atât de emoționante, amintiri ale lui: cele senzoriale.

Veți explora alături de noi case vechi, mai puțin cunoscute ale Bucurestiului, vom asculta poveștile oamenilor care le-au dat, cândva, viață si ne vom întâlni cu aceia care mai locuiesc încă acolo. Vom vorbi despre muzică (și-o vom asculta), vom amușina mirosuri, vom gusta mâncare și vom bea aceleași băuturi ca ei.

Harta Senzorială a Bucureștiului va dezvălui participanților povești și amintiri ale unor personalități marcante ale capitalei și va redescoperi împreună cu aceștia casele în care au locuit, unele dintre ele necunoscute până acum publicului.

Paul Dunca, ghid și performer, ne va îndruma prin straturile vizuale, auditive, olfactive, tactile și gustative ale unor case cu trecut bogat, cu ajutorul instalațiilor video și audio, dar și al unor invitați speciali.

Conceptul Cristinei Modreanu, curatoare de artele spectacolului, a fost pus în practică de o echipă care a lucrat colaborativ pentru fiecare stație a turului ghidat. Casele vizate au fost documentate imersiv, prin mijloace specifice, cu accent pe o serie de interviuri cu cei care au locuit și cei care locuiesc în prezent în acestea.

Echipa proiectului: Cristina Modreanu, coordonator proiect; Paul Dunca, ghid și performer; Maria Draghici, video artist; Ileana Szasz, antropolog; Eart to Bucharest: Mara Mărăcinescu și Denis Bolborea, sound architects; Roxana Crișan, producător, Ioana Gonțea, comunicare.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)