Să ne bucurăm de succesul Redraw Keyboard, tastatura pentru Android făcută de români

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Dragilor, mă știți, nu le am pe astea tehnice, de aia vă dau mai jos ce am primit pe mail. Dar la fel mă știți că mă bucur tare mult când niște tovarăși de-ai noștri reușesc să lovească decisiv, căci îmi place tare să mă bucur de bucuria celorlalți. De data aceasta, mă bucur pentru Co-fondatorul T-Me Studios, Laurențiu Victor Bălașa, și project manager-ul Redraw Keyboard, Andrei Vlaicu.

Lansată pe Google Play pe 7 septembrie, Redraw Keyboard este o tastatură care integrează cele mai cerute funcționalități din tastaturile Android și aduce în plus o sumedenie de alte feature-uri noi. Printre ele, se detașează customizarea amănunțită, jocurile cu leaderboard, temele („skin”-urile) cu brand-uri binecunoscute.

Puteți consulta lista completă a funcționalităților Redraw Keyboard (menite pentru amuzament, dar și productivitate) mai jos:

• integrare cu Google Drive pentru acces rapid, direct din keyboard, la documente și fișiere
• traducere instantă pentru conversații cu prieteni și clienți de pe întregul mapamond
• teme branded (cu cele mai mari nume din entertainment, dintre care menționăm Disney și DreamWorks cu How to Train Your Dragon, Shrek, Ice Age, Madagascar – Penguins, Betty Boop, Kung Fu Panda etc.) pentru personalizarea keyboard-ului
• pachete de stickere pentru animarea comunicării
• tastare ușoară cu funcționalitatea swipe
• personalizarea temelor, la latitudinea utilizatorului (cu poză, fonturi și culori alese de el/ea)
• elementul de gamification cu sistem de acumulare de bănuți, premii și leaderboard

La câteva zile de la marea lansare Redraw Keyboard, un membru al echipei Product Hunt, Niv Dror, a vânat aplicația produsă de T-Me Studios, observând că nu realizase până acum cât de mare este piața aplicațiilor de keyboard pentru Android.

Product Hunt este o companie bazată în San Francisco, California, care deține site-ul cu același nume – popularitatea sa incontestabilă se bazează pe o comunitate puternică de utilizatori din industria tech care îl văd ca o bună unealtă de promovare și descoperire a celor mai noi app-uri, precum și ca forum unde dezvoltatorii („makers”) relaționează cu jurnaliștii din zona de tech.

Majoritatea aplicațiilor vânate de membrii Product Hunt sunt din ecosistemul Apple, însă, precum nota și Niv Dror în descrierea Redraw Keyboard de pe site, piața de personalizare a keyboard-urilor este atât de mare pe Android încât numerele justifică prezența lor și pe Product Hunt.

De asemenea, merită menționat că ultimele cifre poziționează cota de piață a sistemului de operare Android la un procentaj record de 70,85% în luna mai (versus 23,10% pentru OS-ul Apple).

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)