Foarte utilă aplicația Visa Travel Tools, merită să o aveți instalată!

Dacă îi întrebați pe ai mei din Kooperativa 2.0 ceva despre cum stau eu cu cashul, o să râdă. Pentru că sunt mereu el care aproape întotdeauna are portofelul gol :)) Mă rog, gol așa, ca o zicere. Căci o fi el gol vizual, cum ar veni, dar e plin pentru că am carduri :D

Eu sunt omul cardurilor. M-am obișnuit într-un asemenea hal încât am o viteză de campion când trebe să scot banii din bancomat :)) Știți că sunt mai multe tipuri de bancomate, fiecare cu ”flowul” său. Ei bine, ca fuljerul mă mișc, indiferent ce bancomat am în față!

Știu că unii oameni au un fel de blocaj (sau cum să îi zic..) pe ideea că nu se poate să nu ai niște bani în portofel, să fie acolo, vorba aia. La mine e primăvară maximă din acest punt de vedere :D Chiar m-am obișnuit atât de bine să scot bani de pe card, de fiecare dată când am nevoie, încât n-am nici o problemă să nu am bani cash la mine.

img_9897Când am fost în Thailanda, am plecat dor cu câțiva lei românești (cât mi-a dat taximetristul rest) :)) Cumva se uitau unii mai ciudat că ce curaj am să plec fără valută sau ceva. Păi ce curaj este ăsta? Căci am ajuns în aeroport în Bangkok și am scos niște cocomârți de ăia de ai lor din bancomat (după ce am sunat la bancă să îi întreb de la ce bancomate să scot, desigur). Păi nu e mai ușor așa decât să treci prin faza cu schimbi dolari în România (să ai acolo, să nu fii cu buzunarul gol), după care trebe să găsești o casă de schimb valutar ca să schimbi dolarii în bani thailandezi? La mine așa ceva nu există! Cardul, frate, ăla este.

Sau când am zburat în Argentina. Că se stresa doamna mea că am plecat fără nici un ban la mine. Am ajuns în aeroport în Buenos Aires și am scos bani de la bancomat, am făcut poză cu ei în mână și am liniștit-o :)) Dap, eu sunt omul cardurilor, clar!

O fază mai caraghioasă mi s-a întâmplat când eram în Anglia (nu mai țin minte exact, parcă în Leicester…). Și am găsit într-un târg de ăla stradal niște viniluri. Mi-am ales vreo 4, negociez la sânge cu omul, batem palma, scot portofelul și dau să plătesc. Hopaaaaaa. Aveam doar vreo 2 lire cash :)) Îi zic omului să mi le pună de-o parte, că mă duc să scot bani de la bancomat. Îl întreb dacă știe în apropiere unul. Dă din umeri și bagă mereu englezescul ”sorry”. Am umbat pe acolo vreo 20 de minute până să găsesc un bancomat, toți cei pe care îi întrebam dădeau din umeri. Și, desigur, mă serveau cu un ”sorry” britanic de la mama lui :D

img_9154Așa cum zic comentatorii de la snooker (”și-ar fi dorit ca bila să mai ruleze puțin”), așa mi-aș fi dorit și eu atunci aplicația Visa Travel Tools. Care mi-ar fi arătat cam cum sunt poziționate bancomatele față de locul în care eram și nu m-ar fi lăsat să râdă omul cu vinilurile de mine, când m-am întors victorios cu banii și când m-a întrebat ”măcar ai scos mai mulți bani, nu?”. Am râs. Căci eu, setat pe cât costă vinilurile, doar cam atât am scos. Restul, cum ziceam, pe card :D

Vă recomand masiv să vă descărcați aplicația și să o folosiți. Eu nici nu ies din hotel ca să scot niște bani până nu mă uit pe ea :)) Să vă spun că mă duceam în weekend către port în Constanța și mi-am dat seama că nu am cash la mine și că ar trebui să scot și mi-a zis un amic, ehe, păi găsești bancomat numai înspre Piața Ovidiu? Am scos aplicația și i-am arătat că îmi zice de un bancomat colea în 50 de metri. Omul s-a uitat intrigat la telefon și m-a întrebat: ”cum îi zice aplicației?” :)) Evident că și-a instalat-o și el.

Așa, în mare, cam astea sunt funcțiile principale ale aplicației Visa Travel Tools. Merită, zic din nou, să o aveți pe telefon, o puteți descărca gratuit și funcționează brici în peste 200 de țări:

  • funcţia de localizare ATM: dacă ai nevoie de cash în străinătate, funcţia de localizare ATM te ajută să găseşti cel mai apropiat bancomat; în Europa, sunt peste 400.000 de ATM-uri de unde poţi retrage bani cu cardul Visa.
  • convertor valutar: orice ai cumpăra, aplicaţia te ajută să ştii cât costă lucrurile în moneda din ţara ta (cursul de schimb exact îl afli de la banca ta).
  • posibilitatea de a obţine asistenţă telefonică la numărul Serviciului Global de Asistenţă Clienţi direct din aplicaţie, dacă nu ştiu numărul băncii care le-a emis cardul

Tot pe partea de utile, ia uitați niște sfaturi pe care vi le dă Visa pentru utilizarea cardului în străinătate:

visa-travel-tools• Verifică valabilitatea cardului şi dacă ai setate limite pentru plăţi şi retrageri de numerar în străinătate.
• Întreabă-ţi banca dacă oferă beneficii suplimentare pentru plăţile în străinătate, precum asigurare de călătorie, reduceri pentru anumite obiective turistice sau comercianţi.
• Verifică la bancă termenii şi condiţiile aferente utilizării cardului tău în străinătate, cum ar fi cursul de schimb şi eventuale comisioane aplicate.
• Alege să plătești cu cardul în moneda țării în care călătorești chiar dacă ți se oferă posibilitatea să alegi o altă monedă. De exemplu, într-o ţară din zona euro este de preferat să alegi plata cu cardul în euro chiar dacă există opţiunea de a plăti în lei, întrucât beneficiezi de cele mai bune rate de schimb și poți evita eventuale costuri cu comisioanele.
• Dacă ai nevoie de numerar, alege să retragi de la bancomat sume mai mari în loc să realizezi retrageri succesive de valori mici pentru a reduce eventualele costuri cu comisioanele. Aplicația Visa Travel Tools te ajută să localizezi cel mai apropiat ATM din peste 200 de țări.
• Păstrează dovada tuturor tranzacțiilor efectuate și verifică extrasul de cont la întoarcerea în țară.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Foarte utilă aplicația Visa Travel Tools, merită să o aveți instalată!”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)