Scurt ghid despre cum îți dai seama dacă pantofii Nike sunt originali

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Foarte bun materialul de mai jos, semnat de cei de la Ollie Gang Shop, despre cum să îți dai seama dacă nu te păcălești cu niște Nike. Vă recomand să îl citiți și, vorba preotului (la pariu că unii dintre popi poartă Nike de mare calitate? :D), să luați aminte la acest ghid de autenticitate ai pantofilor sport Nike.

Lansat în 1964, Nike este cel mai mare brand sport din lume. Însă cu notorietatea brandului vine și problema produselor contrafăcute care în ultimii ani au inundat piața. Nike este printre cele mai contrafăcute branduri așa că dacă nu achiziționezi produsele de la retaileri de încredere riști să cumperi un produs fake.

În cazul în care nu ești sigur că sneakerșii Nike sunt originali, uite câteva indicii orientative după care să te uiți ca să le certifici autenticitatea:

1. Cutia

Cutia sneakerșilor originali este realizat din carton de calitate, puternic care nu are cute. Culorile pot fi portocaliu, negru, gri, maro sau roșu cu alb – toate mate.

Fiecare etichetă de pe cutia de pantofi conține măsurătorile și numărul stilului care are de obicei nouă (9) caractere. Acesta trebuie să se potrivească codului care este și în interiorul pantofului.

cutie nike portocalie

2. Prezentarea produsului

În interiorul cutiei produsul trebuie să fie frumos învelit în folie de hârtie pentru protecție. Pe lângă aspect, un alt indiciu bun este mirosul produsului.

Materialele de calitate (pielea, cauciucul, etc) folosite în produsele Nike originale emană un miros plăcut care nu poate fi confundat.

884724-klekt-nike-air-max-90-25th-anniversary-cork-normal

3. Cusăturile pantofului si pielea

Toate cusăturile trebuie să fie de calitate – drepte, fixe și fără erori. Pielea trebuie să fie perfect intinsa fară cute sau imperfecțiuni.

Nike-Air-Force-1-Low-30th-Anniversary-Series-1

4. Etichetă exterioară

Multe modele au și etichetă exterioară. Eticheta trebuie să fie cusută pe limbă, drept și corect. Tot textul trebuie să fie lizibil – atât în interior cât și în exterior.

Nike-Air-Force-1-Mid-Wolf-Grey-03

5. Swoosh-ul sau Logo-ul Nike

Logo-ul Nike, Swoosh-ul este una dintre cele mai importante părți ale sneakers-ului. În funcție de model este este cusut sau imprimit. Verifică ca ambii pantofi să aibă Swoosh-ul poziționat la fel, cusăturile să fie drepte (perechile Nike contrafăcute mai au Swoosh-ul lipit direct pe pantof).

Nike-Air-Force-1-Low-Swoosh-Sporting-Club-3

6. Flexibilitatea pantofului

Sneakerșii Nike, în special cei de alergat sunt extrem de flexibili. Testează flexibilitatea tălpii pentru a te asigura că ai un produs autentic.

Unele modele precum AF1 sunt mai rigide și nu se vor îndoi ușor. Testează-i cu grijă și nu insista prea mult dacă nu vor să se îndoaie.

nike free run plus

7. Verifică talpa

Partea de mijloc a tălpii trebuie să se potrivească perfect cu restul pantofului. Chiar și cel mai mic defect este observabil și trebuie să îți dea de gândit.

El trebuie să fie făcute din material de calitate, pe care să poți apăsa încet. Nu trebuie să fie prea rigidă sau de calitate inferioară.

nike-air-max-1-essential-black-grey-laser-orange-4

8. Cercetează restul pantofului

Sneakerșii de la Nike sunt realizați la standarde înalte folosind materiale de calitate și culori atractive. Per total sneakerșii ar trebui să arate frumos și să se simtă bine pe picior.

Majoritatea defectelor produselor contrafăcute sunt observabile așa că dacă te uiti cu atenție la toate acestea detalii îți vei da seama.

nike air max 90

Ce țări produc Nike?

Există concepția greșită că dacă produsul este fabricat în China el nu este original. Acest lucru este fals. Nike are multiple fabrici în lume, toate în afara Statelor Unite. Majoritatea se află în Indonesia, China, Taiwan, India, Thailanda, Vietnam, Pakistan, Filipine sau Malayesia unde se și fabrică produsele originale Nike.

Cumpără mereu din magazin sau online de pe site-uri de încredere și nu vei avea niciodată problemă cu produse contrafăcute. Pentru mai multe informații despre Nike citește articolul de la Ollie Gang Shop.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Scurt ghid despre cum îți dai seama dacă pantofii Nike sunt originali”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)