Cum îți alegi imprimanta pentru un birou de antreprenor

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

De mai bine de 10 ani, o ard cu oareșce succes (spun unii…) pe tarlaua antreprenorială. Și, în timp, nu știu cum s-a făcut de am ajuns să fiu invitat la tot felul de evenimente, unde să povestesc și altora despre ce înseamnă să fii antreprenor, despre provocările pe care trebuie să le depășești, despre greutățile în fața cărora trebuie să strângi din dinți și – asta este, probabil, cea mai dorită lămurire – despre cum să faci un business cu bani cât mai puțini, ca să o zic pe românește.

UntitledAșa, pe scurt, ce le spun eu participanților la aceste evenimente: nu există business din care să scoți bani dacă nu bagi bani înainte. Este atât de simplu încât pare ridicol de cele mai multe ori să rostești astfel de clișee pe sistem de furculition. Doar că, dacă vreți, este o condiție sine qua non când vorbești despre un business. Indiferent de cât de șablonard ar suna și indiferent de cât de tocită este această expresie.

Așa se întâmplă uneori cu adevărurile universal valabile: lumea începe să le treacă cu vederea. Și să caute adevăruri mai blinky blinky, care să strălucească a noutate, a aspirațional și a alte chestiuni de astea mai impunătoare. Doar că, din punctul meu de vedere, a trece cu enorm de multă ușurință peste niște chestiuni de strategie de bază (iar a înțelege că trebuie să investești înainte de a obține profit este o lecție în top 3 în această strategie de bază) este o greșeală fundamentală. Pe care, din nefericire, mulți tineri antreprenori o fac cu un entuziasm demn de o cauză mai bună, parol.

Bun, dar ce înseamnă ”a investi”. Multe înseamnă. Pasiune. Timp. Resurse. Nervi. Stres. Pasiune (da, știu, am mai zis-o). Și bani. Nu în ultimul rând, desigur. Doar că și banii ăștia trebuie investiți cu cap. Și, într-o gândire pe termen mediu și lung, partea asta de ”cu cap” nu înseamnă în nici un caz ”cel mai ieftin” (by the way, încă o greșeală des întâlnită…). Ci – foarte important! – înseamnă să obții din acea investiție cel mai bun rezultat posibil, pe o perioadă cât mai lungă de timp. Un fel de deja clișeul raport calitate/preț, dar pus într-o perspectivă mai larg, de business.

Să luăm un exemplu concret. Care poate părea banal, așa, la prima vedere. Și să vorbim despre imprimanta pentru un birou de antreprenor. Cum ziceam, nu pare mare șmecherie la prima vedere, nu-i așa? Ehe, dragilor, asta este încă o greșeală pe care mulți antreprenori (nu aș zice doar cei aflați la început de drum, ci și la unii ”veterani”) o fac masiv. Pentru că, mai ales la început de drum în business, fiecare detaliu financiar contează. Fiecare leuț investit greșit înseamnă pierderi, înseamnă bătăi de cap și, uneori, înseamnă ”hai pa, la revedere”.

Da, știu, unii o să spuneți că trăim în epoca internetului și că totul e online și alea, alea. Spuneți contabilului vostru asta. Sau celor de la fisc. Sau unor clienți care vor factura în original. Și alea, alea. Și ei trăiesc în online, desigur. Doar că trăim, încă, în civilizația hârtiei, așa că trust me că vă trebuie o imprimantă bună :)

HP OfficeJet Pro 8730 All-in-One on a shelf in a warehouse office setting.
Cam așa ar arăta un HP OfficeJet Pro 8730 în biroul tău de antreprenor :)

Acestea fiind spuse, vă propun spre analiză la capitolul ”imprimantă pentru birou de antreprenor” posibilitatea de a achiziționa o imprimantă din noua gamă HP OfficeJet Pro. Care, după cum puteți vedea din prezentarea de mai jos, se potrivește grupurilor de lucru între 2-5 persoane, deci companiilor mici şi mijlocii care caută performanţă la preţ foarte accesibil.

Important din perspectiva de business despre care vorbeam mai sus, trebuie să știți că dintre echipamentele dedicate imprimării de business, HP OfficeJet Pro are cel mai mic cost de achiziţie (preț in jur de 1.199,99 lei), iar consumabilele originale HP cu care funcţionează au, de asemenea, un preţ mic, făcând ca, astfel, costul pe pagină să fie extrem de redus.

De ce este gama HP OfficeJet Pro potrivită pentru un birou de antreprenor?

Cost eficient

HP OfficeJet Pro are un cost de achiziţie şi de operare (= consumabile) redus. De exemplu, modelul HP Office Jet Pro 8730 cu cartuşul de capacitate mare (953XL) poate imprima 3.000 de pagini. Ceea ce înseamnă un cost pe pagina foarte mic.

Productivitate îmbunătăţită

  • Viteză mare de imprimare (24 pag/minut şi 20 duplex).
  • Imprimare duplex foarte rapidă, ceea ce poate conduce la economie de hârtie.
  • ADF (Automated Document Feeder): de 50 de coli cu scanare duplex la o singură trecere

HP20160527779 (2)Printuri de calitate profesională

Noua formulă de cerneală cu pigmenţi, extrem de durabilă, contribuie la mărirea vitezei de imprimare. Tuşul se usucă foarte rapid şi produce printuri de o calitate extraordinară.

Caracteristici de securitate avansată

  • Imprimare cu PIN
  • Control al accesului la anumite caracteristici, de pilda a imprimării color. Astfel se poate restricţiona posibilitatea imprimării color la un număr redus de utilizatori, ceea ce poate conduce la economii importante.

Imprimare rapidă şi uşoară

  • Direct de pe smartphone/ tableta
  • Wireless prin wi-fi direct; sau NFC.

Design modern şi compact, ce permite economia spaţiului.

res_2e2943e9f850ab1752564812f0512d02_450x450_qj4nEcran tactil de 4 inchi ca interfaţă pentru gestionarea cu uşurinţă a proceselor de imprimare, scanare, copiere, fax (la anumite modele).

Așa, ca o punere în context, HP Inc. a fost întotdeauna în poziţia de leader pentru categoria de echipamente de imprimare, făcând paşi mari în domeniul tehnologiei şi anticipând nevoile utilizatorilor pentru a oferi experienţe remarcabile şi a îmbunătăţi sistemul de imprimare.

Gândiți-vă, deci, la ce v-am spus despre cum să faceți niște investiții care să vă ajute businessul. Și analizați și noua gamă HP OfficeJet Pro la capitolul ”imprimantă pentru birou de antreprenor”. Să nu ziceți că nu v-am zis :D

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)