Foarte faină aplicația “Trăiește-ți visul!” pentru Concursul Internațional George Enescu!

Concursul Internațional George Enescu este, direct spus, unul din lucrurile cu care, ca român, te poți lăuda lejer, fără să greșești nici un milimetru. Pentru că este o ispravă care ne plasază masiv, ca națiune muzicală, dacă vreți, în calendarul mondial de muzică bună.

Cumva, când vorbim despre muzica clasică, parcă o asociem cu ceva… clasic :)) Adică, știți voi, să ne îmbrăcăm la patru ace, să ne ”scorțoșim” (păi da, doar mergem la Anteneu!), să ne dăm rotunzi și importanți, de astea. Inclusiv pe partea de comunicare (generic spus), avem tendința să credem că totul trebuie spus elevat, cu o grămadă de cuvinte grele, adică să fie pe sistem de elită sau ceva.

Nu că ar fi greșit că se întâmplă chestiunile astea mai serioase. Doar că nu există doar ele, nici pe departe. Ia uitați, spre exemplu, ce frumoasă idee de promovare a concursului: aplicația “Trăiește-ți visul!”. Care iese cu o vioiciune splendidă din matricea aia clasică. Și intră într-o zonă modernă, social, interactivă. Dar care, foarte important, servește obiectivul fundamental al campaniei de comunicare: spune foarte multe despre ispravă, aducând-o mai aproape de ”consumatori”.

Cum funcționează aplicația “Trăiește-ți visul!” pentru Concursul Internațional George Enescu

Intri în aplicație, îți faci testul și afli dacă visezi ca un violonist, ca un violoncelist, ca un pianist sau ca un compozitor. Descoperi cu ce fragment muzical semnat de Enescu rezonezi și ce citat din George Enescu se potrivește cel mai bine personalității tale, precum și care sunt recitalurile și concertele din cadrul Concursului Enescu pe care ți le recomandă organizatorii. Iar apoi, ca să stăm într-un fel de lume onirică, dacă vreți, vă puteți spune visul. Da, visul. Căci, nu-i așa, abia în momentul în care nu mai visăm putem spune că am renunțat un pic să ne trăim frumos viața :)

Eu am făcut testul și mi-a ieșit așa :)

Compozitor

Asemeni unui compozitor care vizualizează cu ochii minții locul fiecărui instrument pe partitură și dezvoltă teme muzicale originale, ești un lider înăscut. Știi să aduni în jurul tău o echipă și reușești să dai viață visurilor tale prin acțiune și generozitate, lăsând loc și pentru visurile celorlalți. Îi inspiri pe cei din jur cu viziunea și curajul tău. Îți trăiești visul cu pasiunea unei simfonii de Beethoven și în același timp, știi să nu renunți nici la rigurozitate.

Citatul care te caracterizează: „Perfecțiunea, care este pasiunea atâtor oameni, nu mă interesează. Ceea ce contează în artă este să vibrezi tu însuți și să îi faci pe ceilalți să vibreze” – George Enescu

Evenimentul care ți se potrivește cel mai bine din cadrul Concursului Enescu 2016: Concertul de deschidere din 3 septembrie.

Intrați și voi în aplicație și… visați :) Și, dacă reușiți să vă debarasați de clieșul că un astfel de eveniment clasic nu este pentru voi, poate luați în considerare recomandările pe care o să vi le facă aplicația și o să vă îndemnați să mergeți măcar la unul din concerte. În blugi. Cu un tricou pe care să scrie #HaideSteaua :)) Nu contează! Ce contează este să înțelegeți că muzica clasică nu este doar pentru ”ăilalți”, ci și pentru ”noi”. Ceea ce vă doresc din tot sufletul :)

KV-Concurs-Enescu-2016

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)