approd.ro te ajută să îți înființezi o firmă din faţa calculatorului sau direct de pe telefonul mobil

Salut approd.ro din două puncte de vedere: 1. îmi pare că este un tool foarte util pentru cei care vor să își înființeze firme evitând pe cât posibil întâlnirea cu funcționarii care nu prea zâmbesc 2. este o inițiativă antreprenorială căreia îi doresc tot succesul posibil!

Ce este approd.ro

Un sistem care generează toate documentele de care are nevoie viitorul antreprenor pentru înfiinţarea firmei. Restul de 10% rămas din lanţul birocratic este constituit din depunerea tuturor documentelor la Registrul Comerţului, însă inventatorii programului afirmă că în curând şi acest mic detaliu va putea fi rezolvat odată cu deschiderea instituţiilor statului la inovaţiile din sfera privată.

Cum funcționează approd.ro

approdTot ce trebuie să facă persoanele care vor să îşi înfiinţeze un SRL, SRL-D sau PFA în mediul virtual, este să îşi creeze un cont pe www.approd.ro, să introducă datele de identificare ale sale, denumirea preferenţială a firmei (platforma atenţionează dacă acea denumire este înregistrată deja sau nu), datele de identificare ale asociaţilor, capitalul social, sediul firmei, codurile CAEN şi va primi, în doar câteva minute, prin e-mail, toate documentele gata completate pe care nu trebuie decât să le semneze şi să le depună la sediul Registrului Comerţului.

Cine sunt tinerii din spatele approd.ro

Îi cheamă Raul Pop, Mihai Negrean şi Alin Vlasin şi toţi trei au fost colegi la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca, la specializarea IT. După multe experienţe neplăcute cu instituţiile statului, în care au fost practic descurajaţi să îşi urmeze visul avut încă din facultate, acela de a deveni antreprenori, cei trei tineri au gândit şi au materializat un sistem care automatizează procesele birocratice. După succesul pe care l-au avut cu proiectul “Fă-ţi firmă în 5 minute!”, aceştia vor să implementeze un sistem asemănător şi în relaţiile cu alte instituţii ale statului şi să contribuie major la eficientizarea birocraţiei din România.

approd 1

6 comentarii la “approd.ro te ajută să îți înființezi o firmă din faţa calculatorului sau direct de pe telefonul mobil

 1. Valentin Bosioc Răspunde

  Interesant si misto ideea. Intrebare pentru baieti (nu ca nu as putea cauta pe net, dar daca mi-a aparut in timeline articolul…)

  Daca vreau sa trec de la PFA la SRL, trebuie intai sa inchid PFA-ul? Il pot transforma? Gen acelasi sediu social, blabla… Numai sa vin cu restul datelor?

  Intreb, ca in viitorul apropiat vreau sa trec de la PFA la SRL si m-ar interesa acest aspect.

 2. Andreea Răspunde

  Laudabila initiativa, dar sunt cateva greseli. In primul rand oricum trebuie sa treci pe la notar, pentru a da declaratii. Aceste declaratii la Registrul Comertului au costuri, nu cum se spune, ca pe site sunt gratis. Pentru infiintare SRL, nu se fac 7 drumuri la ONRC. S-a omis, sa se spuna despre capitalul social.

  • Cristian China-Birta Răspunde

   Eu zic că e bine că faceți aceste observații, cred că băieții își doresc să îmbunătățească platforma și așa ceva îi ajută :)

 3. Ionut Bina Răspunde

  Anul trecut am infiintat cateva societati. Nu stiu cum functioneaza partea de rezervare denumire in platforma celor trei baieti. De departe mi s-a parut cea mai enervanta si penibila operatiune… „ce inseamna high end?… de unde vine Lab?”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Sau comentează direct cu contul tău de Facebook: