De ce strâmb din nas la numirea noului ministru al Comunicațiilor

Delia Popescu este noul ministru al Comunicațiilor. Proaspăt numită. Nu o cunosc personal, știu foarte vag despre ea, nu este un subiect care să mă intereseze într-un asemenea hal încât să îmi dau cu părerea sau ceva. Dar mi-a sărit în ochi faptul că stimabila a fost ceva vreme președintele Agenției pentru Agenda Digitală a României (dap, avem și așa ceva).

În urmă cu aproape 2 ani, scriam pe blog despre siteul sus-numitei Agenții. Și ziceam atunci așa:

Uitaţi-vă la oroarea de site al Agenţiei pentru Agenda Digitală a României. Vă reamitesc spăşit că, în aceste momente în care vă uitaţi la site, suntem în 2014. Toamna. Iar o instituţie care se ocupă cu „digital” are un asemenea site.

V-aş ruga acut să nu mă luaţi cu „dar, vai, nu sunt bani la buget” (ia să le spună cineva cam cât costă o temă de wordpress, cu tot cu customizare) şi cu „dar, vai, nu am avut timp să organizăm licitaţia” (asă că au reuşit asta alte instituţii, bine, merci), căci nu servesc. Pentru că, din punctul acesta de vedere, sunt taliban: o instituţie care are treabă cu digitalul şi are un asemenea site se cheamă altcumva: Agenţia Analogă pentru Agenda şi Mai Anlogă a României.

Acum suntem în 2016. Siteul arată fix la fel. La fel de jenant. Și vin cu întrebarea: dacă ai fost șef al (ia luați de aici cei care nu v-ați prins cât de modern sună denumirea) Agenției pentru Agenda Digitală a României și ți s-a părut ok să defilez pe interneți cu un asemenea hal de site, apoi mă poate condamna cineva dacă nu sunt convins că stimabila Delia Popescu are feng shuiul potrivit pentru a fi ministru al Comunicațiilor?

Desigur, nu e mare jmekerie că o agenția din România are un site de cacao, că doar alte sunt probleme care ard mai abitir decât o horincă de 30 de ani înghițită de bună dimineața. Lasă și că se ocupă (repet denumirea, mi se pare de un caraghioslâc decisiv în acest context) Agenda Digitală, trecem și peste asta. Dar io vă întreb, așa, ca oameni: voi când sunteți șefi peste ceva, nu vi se pare că atunci când acel ceva este nașpa și tu, ca șef, ești nașpa?

Întreb pentru un prieten, desigur. Altfel, firește, țara merge înainte, iar bloggerul bătrân și pe alocuri simpatic ce își pune astfel de întrebări fecunde prin sterilitatea lor intrinsecă se va duce să bea o bere. Bine, hai, două.

PS Ia ziceți, măh, care vă băgați voluntari să le faceți un site mai de #DoamneAjută? Bine, am putea să facem noi asta, cei de la Kooperativa 2.0, dar mi-e că o să sară lumea că facem de gratic chestii de astea în loc să luăm măcar 100.000 E pentru o cașcarabetă de pe .ro #DacăÎnțelegețiCeVreauSăZi…

delia-popescu-fb

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

3 thoughts on “De ce strâmb din nas la numirea noului ministru al Comunicațiilor”

  1. Singurul site folositor pe care l-am vazut este ghiseul.ro. Si aici a durat 1 an pana mi s-a actualizat domiciliul si am putut plati impozitul pe casa, dar macar nu m-am deplasat iar. Arata oribil dar macar functioneaza …

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)