21.07.2017

Divan Film Festival găzduiește „Proiectul 5C”, pentru tinerii critici de cinema

Divan Film Festival (Divanul Degustătoilor de Film și Artă Culinară), eveniment dedicat cinematografiei și bucătăriei balcanice, ajuns la a șaptea ediție, va avea loc în perioada 20 – 28 august la Craiova și Port Cultural Cetate, după cum urmează: Craiova, 20 – 21 august, Port Cultural Cetate, 22 – 28 august.

În perioada 22 – 24 august, festivalul  va găzdui în Portul Cultural Cetate „Proiectul 5C”, un program itinerant de cultură cinematografică dedicat tinerilor critici de cinema. Acesta a fost inițiat în ianuarie la Atena, când un juriu format din profesioniști ai industriei cinematografice europene au selectat autorii celor mai bune recenzii ale filmelor din festivalul de scurtmetraje balcanice on-line Altcine Action!. Cei cinci critici de cinema selectați sunt: Galina Maksimović (Serbia), Rhianon Wain (M.Britanie), Ozge Ozduzen (Turcia), Andrei Șendrea (România) și Mariana Hristova (Bulgaria). În cadrul acestui proiect, cei cinci tineri critici participă de-a lungul unui an la festivaluri de film din Balcani, vizionări, workshop-uri și seminarii.

La Divan Film Festival, pe lângă proiecții de filme și întâlniri cu cineaștii, cei cinci critici vor participa la două masterclass-uri: “Critica de film în era digitală” și “Înăuntrul camerei de montaj”, susținute de criticul de film Dana Duma, respectiv de Aleksandra Milovanović, asistent universitar la Universitatea de Arte din Belgrad.

Mai multe detalii despre „Proiectul 5C” găsiți aici, iar festivalul îl puteți urmări pe pagina oficială de Facebook.

divan film festival

 

Despre autor: Bianca Ceică

Povestaș cu dor de ducă. Mică maestră de mari isprăvi 2.0 pe biancaceica.ro și pe cristianchinabirta.ro. :)

Aylin & The Lucky Charms lansează My favorite melody

Dacă mergeți la Festivalul de Film Istoric Râșnov, puteți înnopta la Cetatea Râșnov

Un comentariu

  1. marți, 2 august 2016, 19:05

    O idee excelenta.

    Răspunde

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *