Vincon România relansează Rosé Vérité

Vincon România anunță relansarea Rosé Vérité, ca răspuns la cererea crescută de rosé în segmentul premium, unde consumatorul preferă vinurile seci și demiseci.

Odată cu relansarea, Rosé Vérité are parte de o restilizare a sticlei și a etichetei, conform tendințelor pieței: sticlă de tip conic, cu o etichetă stilizată, inserții texturate și elemente grafice pentru o parcurgere mai ușoară a informației. Eticheta include promisiunea brandului, descrierea vinului, ritualul de servire cât și asocierea culinară.

Rosé Vérité este un rosé de noir, fiind realizat din struguri negri, dintr-o vie tânără de Cabernet Sauvignon. Strugurii sunt culeși manual, din viile aflate în proprietatea Vincon, amplasate pe Colina Mănăstirii din Podgoria Huși – de pe o suprafața de 4 hectare, și sortați înainte de a intra în procesul de vinificație.

Un vin expansiv, demisec, cu aciditate medie și intensitate aromatică medie ridicată, are un gust aparte, cu arome delicate de fructe roșii precum cireșe și căpșune supracoapte, apreciat deopotrivă de femei și bărbați. Se răcește minim două ore și jumătate la frigider și se servește la 7-8 grade Celsius, în pahar de vin alb, cu picior lung și bol mediu. Poate fi asociat, după preferințele fiecăruia, cu aperitive, terine, humus și aspic, servit cu pește, carne pe pasăre la grătar sau cu salate, ori savurat cu măsline și brânzeturi.

Vincon a început să producă rosé-uri în gama premium și superpremium în 2008, din struguri negri precum Pinot Noir, Fetească Neagră și Cabernet Sauvignon, proveniti in special din Podgoriile Cotești și Huși, precum și din struguri rozé din soiul Busuioacă de Bohotin – din Podgoria Huși, în gama Rosé Far Niente.

”În 2014 am descoperit că strugurii Cabernet Sauvignon din podgoriile de la Huși au dat naștere unui rosé excepțional. (…) Cred că va deveni o tradiție ca rosé-urile din categoria premium să fie produse din acești struguri. Însă, în același timp, diversitatea podgoriilor Vincon ne permite să experimentăm și să inovam mereu în toate categoriile de vin.” declară Nicu Mateescu, Director de Producție-Vinificație, Vincon România.

Rose Verite

*În cadrul companiei Vincon România, vânzările de rosé au crescut în 2015 față de 2014 cu 51%. Pentru anul 2016, compania estimează o dublare a producției de rosé și o creștere a vânzărilor cu 35%. 

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

2 thoughts on “Vincon România relansează Rosé Vérité”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)