Transylvania College a organizat Tabăra Americană de Mindfulness și Leadership

Pentru al treilea an consecutiv, Transylvania College, singura școală din România acreditată pe curriculum românesc și curriculum Cambridge, despre care v-am mai spus, organizează la Cluj Tabăra Americană de Mindfulness și Leadership, activitatate la care iau parte aproximativ 60 de elevi.

La această ediție, participanții vor fi consiliați de către Alex și Andrew Walworth, doi jurnaliști americani cu o experiență de peste 25 ani în presă scrisă și televiziune. Cele două ediții ale taberei de anul acesta, demarate pe 16 iulie, se desfășoară în complexul educațional Village on the Hill din Stațiunea Muntele Băișorii, și se vor încheia pe 30 iulie.

transylvania college
La momentul actual, cei doi jurnaliști conduc împreună compania Grace Creek Media, o multi-platformă de producție media care generează programe pentru Discovery și History Channel. De asemenea, înainte de a porni propriul business, cei doi au activat tot în industria de media, Alex având o experiență de peste 25 ani în jurnalism politic în cadrul CNN, PBS (Public Broadcasting System) și Associated Press, dar și ca strateg în comunicarea pentru Biblioteca Prezidențială a lui George W.Bush.

Scopul principal al acestei tabere este acela de a insufla copiilor dorința de a se cunoaște pe sine și între ei, de a-și identifica pasiunile în mod natural, învățând totodată să comunice fără gadget-urile de ultimă generație și să adere la un stil de viață sănătos și activ. De asemenea, în fiecare zi, elevii cu vârste cuprinse între 12-16 ani iau parte la workshop-uri creative, menite să-i învețe principiile cheie ale leadership-ului, având la bază cartea „The Seven Habits of Leadership”, semnată de Stephen Covey.

„Activitățile de leadership au devenit deja o tradiție în cadrul instituției noastre, având în vedere adoptarea programului Leader in Me, care le oferă elevilor posibilitatea de a se înarma cu abilitățile de care au nevoie în secolul 21, pornind de la o premisă puternică – că fiecare copil are capacități unice și poate ajunge un lider. Prin intermediul acestei tabere, însă, ne adresăm nu doar elevilor noștri, ci și altor copii care vor să-și însușească obiceiurile ce stau la baza viitorilor lideri”, a declarat Ruxandra Mercea, Director Executiv Transylvania College.

Astfel, pe perioada taberei, din 16 iulie în 30 iulie, abilitățile de leadership sunt puse zilnic în practică într-un mod creativ, prin drumeții, învățarea tehnicilor de supraviețuire, improvizații, sport, jocuri de tabără și activități de exersare a discursului public. De asemenea, reprezentata școlii a completat că elevii proveniți din București, Cluj, Timișoara, dar și Germania, vor învăța să gătească sănătos și își vor îmbogăți cunoștințele despre jazz sau hip-hop.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)