Hai să afli cum te poate ajuta social media în procesul de recrutare. Și să înțelegi cât de important este brandul „șefului” pentru un potențial angajat :)

Trei studenți români vor să revoluționeze diagnoza problemelor de echilibru

Între 26 și 29 iulie, o echipă de studenți ai Universității Politehnice din București va participa la finala globală a Microsoft Imagine Cup, competiție organizată de Microsoft la Seattle, SUA. În cadrul evenimentului, Microsoft premiază cele mai inovatoare și originale proiecte de utilizare a tehnologiei, create și prezentate de elevi și studenți din întreaga lume.

În România, două echipe au trecut de etapa națională desfășurată la sediul Microsoft România pe 21 aprilie, iar dintre ele una a fost selectată pentru a participa la finala mondială – după ce, în prealabil, a trecut şi de finala regională.

ENTy vrea să revoluționeze diagnoza problemelor de echilibru

Cei trei studenţi care reprezintă România sunt Flavia Oprea, Iulian Mateșică și Cristian Alexandrescu. Echipa lor, numită „ENTy” (un acronim pentru  – Ear, Nose, Throat), dezvoltă un dispozitiv menit să revoluționeze felul în care se face măsurarea și diagnosticarea problemelor medicale de echilibru.

Măsurarea posturii și a echilibrului are un rol important atat pentru validarea aptitudinilor necesare în unele domenii – alpinism, aviație – cât şi din punct de vedere medical, ca metodă de diagnostic pentru o serie de afecțiuni din sfera O.R.L. În prezent, măsurătorile se fac cu ajutorul unor echipamente voluminoase și costisitoare, probleme pe care prototipul creat de cei trei le elimină din start, obținând aceleași rezultate funcționale.

Dispozitivul – deja folosit de mai mulți medici în cadrul unui program pilot – constă într-o serie de senzori aranjați pe două „bretele”, conectate la un „creier” ce măsoară, înregistrează și interpretează datele și se află într-o cutie de dimensiuni reduse. Tot dispozitivul este alimentat de baterii și poate fi ușor purtat de pacient chiar și pentru perioade îndelungate. Datele stocate astfel și transmise în cloud pot fi accesate de către utilizator (medic sau pacient) prin intermediul unei interfețe tip „dashboard” ce permite vizualizări și interpretări ale informației.

Pe termen mediu, echipa intenționează să încurajeze folosirea dispozitivului pentru corectarea problemelor de postură și echilibru. Pe măsură ce vor obține certificările necesare, este prevăzută o extindere a folosirii lui și în domeniul medical și sportiv.

microsoft imagine cupMna, ce să mai zicem? Felicitări din partea noastră și mult succes în finala Microsoft Imagine Cup!

Un comentariu la “Trei studenți români vor să revoluționeze diagnoza problemelor de echilibru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.