S-au desemnat câștigătorii Cupei Equestria, ediția a V-a

Baza hipică Equestria a găzduit în perioada 14 – 17 iulie concursul național de sărituri peste obstacole Cupa Equestria, eveniment ajuns anul acesta la a V-a ediție consecutivă. Desfășurată în cadrul etapei a II-a a circuitului Salonul Calului, competiția a strâns la start 140 de cai și călăreți din întreaga țară, care s-au întrecut în 16 probe de sărituri peste obstacole cu niveluri diferite de dificultate. La finalul competiției au fost desemnați câștigătorii Cupei Equestria, primele trei cupluri cu cele mai bune rezultate obținute în cele patru zile de concurs.

Structura competiției a fost una complexă, cu 16 probe de sărituri peste obstacole, la care au participat atât cai tineri și debutanți împreună cu sportivi juniori sau amatori, cât și cai experimentați alături de călăreți seniori. Programul Cupei Equestria a cuprins probe pentru toate nivelurile, începând cu cele mai ușoare, de nivel E și ajungând la cele mai dificile de nivel B și A, în cadrul cărora obstacole au înălțimi de 1,30 m și respectiv, 1,40 m.

Sâmbătă, în cea de-a treia zi de concurs, s-a desfășurat Trofeul Jockey Club, una dintre cele mai dificile probe, de nivel B, la care s-au înscris 22 de cupluri cal-călăreț. În urma barajului, Trofeul Jockey Club a fost câștigat de sportivul Cojocariu Aurel cu calul Lucy Liu, urmat în clasament de Bucur Ionel cu Cassius (locul II), Bozan Răzvan cu Quickborn (locul III), Cojocariu Aurel cu un alt cal, Rebel (locul IV) și Al Jamal Dunja cu Gemilio LCS (locul V).

Competiția s-a încheiat duminică, 17 iulie, cu cea mai grea, dar și cea mai spectaculoasă probă, de nivel A, Cupa Equestria, în cadrul căreia zece cupluri cu experiență s-au întrecut să realizeze un parcurs fără greșeală și să obțină cel mai bun punctaj. După un baraj interesant, câștigător al probei a fost desemnat Radu Ilioi cu calul Quintender, aceștia reușind să termine barajul fără greșeală în doar 33 de secunde. La mică distanță de locul I, cu un baraj fără greșeală, dar parcurs într-un timp mai slab, s-a clasat pe locul II sportivul Ursache Ionut cu calul Spacehopper. Clasamentul este completat de Bozan Răzvan cu Quickborn pe locul III, Ilioi Radu cu Granini pe locul IV și Bucur Ionel cu Cassius pe locul V.

La finalul celor patru zile de concurs au fost anunțați sportivii care au cumulat cele mai multe puncte în cadrul Cupei Equestria, ediția 2016. Astfel, pe locul I, cu 115 puncte, s-a clasat Bucur Ionel de la CSM Sibiu, urmat de reprezentatul clubului Equestria, Florin Lateș, pe locul II și de sportivul Cojocariu Aurel de la CSA Steaua, pe locul III.

Efortul participanților care s-au clasat pe primele cinci poziții în toate probele din cadrul Cupei Equestria a fost recompensat cu premii totale în valoare de 45.000 lei. În plus, punctajul obținut de sportivi în această competiție va fi luat în considerare și pentru clasamentul final al circuitului Salonul Calului, care se va realiza în septembrie, după încheierea etapei finale a evenimentului.

cupa equestria

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)