Știați că avem Campionatele Naționale de lupte pe nisip?

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Mărturisesc că atunci când am plecat spre stațiunea ialomițeană Amara, pentru a participa în calitate de spectator la Campionatele Naționale de lupte pe nisip rezervate juniorilor mici, nu mă gândeam că evenimentul în sine va fi atât de spectaculos.

Nu am mania exagerărilor sau a vorbelor goale, nedublate de argumente puternice. De aceea sper că veți da crezare celor ce vă voi spune, în legătură cu un sport tradițional, care acum reușește o mutare de marketing excepțională.

Luptele, după cum se știe, reprezintă o disciplină olimpică antică, izvorâtă din activități umane. Acum însă, cu o tendință spre estival din ce în ce mai subliniată, sporturile au primit sânge proaspăt prin cucerirea unui nou teritoriu de disputare: nisipul.

Dacă despre luptele clasice la saltea se pot scrie multe, și se merită de scris multe, azi mă voi mărgini doar la o felicitare sinceră la adresa organizatorilor, în frunte cu Federația Română de Lupte.

Pe plajă, regulamentul este foarte simplificat, așa că orice neinițiat poate depăși mai ușor bariera debutului. Sportivii sunt mai ușor de atras, iar rapiditatea evenimentelor din suprafața regulamentară asigură dinamica atât de dorită în secolul vitezei.

WP_20160716_09_40_20_ProCe mai pot scoate în evidență la modul cel mai sincer este atmosfera. Gradenele de la Plaja Zorilor au fost pline, de multe ori spectatorii transformându-se într-o mantinelă vie. Sportivii se cunosc între ei, iar după lupta în sine au legat prietenii trainice, fără resentimente și ambiții care să depășească spațiul convențional competițional.

Cred că aceasta este, nu-i așa?, cea mai mare realizare. Aceea că energia copiilor este canalizată în scop pozitiv, iar toleranța și combaterea violenței, a consumului de alcool, tutun și droguri, se transmite excepțional de ușor prin acest mesaj subliminal al practicării sportului, luptele în speța de față.

Faptul că am văzut copii din toate colțurile țării, de toate greutățile și condițiile materiale, strânși laolaltă pentru a se ”lupta”, sportiv vorbind. Iar cum locația este superbă, pe malul lacului Amara, fierbințeala disputelor cum putea fi stinsă mai ușor decât printr-un plonjon în grup, în apa îmbietoare?

Apropo, deși un pic off-topic. Oare de ce Amara nu se bucură de promovare? Eu zic că merită, iar pe Autostrada Soarelui faci un pic mai mult de o oră cu mașina.

Cât despre lupte, indiferent că vorbim de libere, greco-romane, feminin sau pe plajă, vă invit să urmăriți cu mare atenție!

Merită!

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Știați că avem Campionatele Naționale de lupte pe nisip?”

  1. Kures. Intereseaza-te sin scrie despre una din traditiile tatarilor : luptele. Premiul cel mare, un batal, adica un berbec gras, fara “demnitati”. Si nu se bat doar turco-tatarii, sunt si alte natii participante. Solul dobrogean ne tine pe toti.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)