Alpha 1S Robot (sau Costel :D), una din cele mai tari jucării serioase de pe piață

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Eu așa i-am zis robotului: Costel :)) Deși numele lui oficial este Alpha 1S Robot. Dar mai bine sună Costel! Mă rog, voi puteți să îi ziceți cum vreți, desigur. Dar, oricum i-ați zice, ce este grozav la acest robot este așa: una din cele mai tari jucării pe care le puteți cumpăra în acest moment.

Când zic jucării, mă refer la faptul că te poți juca în draci cu Costel (pardon, Alpha 1S Robot), doar că este o joacă serioasă. Adică trebuie să îl programezi ca să facă tot felul de lucruri, adică trebuie să muncești un pic. Dar, dacă ești pasionat de astfel de chestiuni, asta nu mai este muncă, ci tot joacă, la urma urmei.

Care-i faza cu Alpha 1S Robot

Hai să vă dau filmulețul pe care l-am făcut când Costel ne-a vizitat la sediul Kooperativa 2.0. Și vorbim după aia :)

Ați văzut doar o mică (foarte mică) parte din ceea ce poate face robotul. Ce ați văzut în film sunt niște mișcări clasice, ca să le zic așa, ale robotului. Dar voi puteți să îl programați să facă tot felul de lucruri, în funcție de știința pe care o aveți în astfel de chestiuni.

Bine, să nu înțelegeți că vă trebuie nu știu ce îndemânare în programare. Pentru că, la nivel basic, tot ce aveți de făcut este să alegeți între mișcările predefinite ale brațelor, picioarelor sau trunchiului robotului și să le puneți în ordinea pe care o vreți. Desigur, dacă sunteți dibaci, puteți merge mai departe și să programați voi noi mișcări pentru robot. Pentru că vorbim despre open source, adică vă puteți juca după cum vă lasă feng shuiul :)

Costă 2.500 de lei. Ceea ce, tradus de la mine din peluză, înseamnă că dai un ban, dar face în draci! Hai să o luăm altfel: sunt o grămadă de jucării pe piață care costă o căruță de bani și care nu fac mai nimic. Pe când Costel este din altă galaxie!

La ce poate fi folosit Alpha 1S Robot

alpha 1s robot 2Andrei Ciolan, cel care ne-a adus robotul să îl vedem, ne-a povestit cum o școală de ski din Austria îl folosește pentru a preda copiilor cu vârste între 3-5 ani mișcările de bază pentru skiat. Imaginați-vă diferența dintre reacția copiilor când le explică un adult ce și cum și reacția lor în fața unui robot care le spune ce să facă :) Partea asta de educație (în anumite limite, desigur) mi se pare foarte tare la acest robot. Evident că puteți scala întrebuințările în funcție de ce aveți voi nevoie.

Pe partea de marketing, mai are rost să vă spun? Cum ar fi ca tovarășul Costel să fie programat să prezinte un produs nou sau să livreze un speech la un eveniment din partea unui brand? Sau, de fapt, o parte din prezentare sau din speech să fie săvârșită de el. De restul vă ocupați voi, desigur. Dar cât de multe spune despre un brand faptul că folosește o astfel de tehnologie ca să își vândă valorile și beneficiile…

Pentru părinți: este că odraslele voastre s-ar uita cu ochii mari la acest robot în timp ce el le spune povestea ”Scufița Roșie”, însoțită de mișcările corespunzătoare? Aici nu mai zic nimic, v-ați prins :))

Andrei ne-a mai spus să a avut niște rezultate surprinzătoare cu copiii autiști, care au reacționat foarte bine la robot. Nu mă bag în acest aspect, nu mă pricep, dar știu din ce mi-au spus alții că acești copii reacționează foarte bine la tehnologie, deci terapia cu Alpha 1S Robot ar putea fi o opțiune. Repet, nu mă pricep, dau doar o idee celor care sunt specialiști.

Ca joacă, ce să mai vorbim? Te poți juca să îl programezi în draci, ca să zic așa. Căci doar limitele tale sunt cele care limitează robotul. Mai mult, dacă te țin curelele, cum ar fi să te apuci să faci un pic de trolling de calitate folosindu-l pe Costel? :))

Chestiuni tehnice despre Alpha 1S Robot

Aveți pentru manevrarea lui aplicații disponibile în toate sistemele de operare, le găsiți pe siteul ADN Robotics.

Durata de funcționare a bateriei este de cam 1 oră, iar încărcarea full ține cam 40 de minute, maximum 1 oră.

Dimensiuni: 398 x 196 x 113 mm
Materiale: Structura aluminiu,Carcasa plastic abs
Plug and Play
Control la distanta: Bluetooth 4.0

alpha 1 s robot

Vă mai dau câteva filmulețe, din care să vă faceți și mai multe păreri, ca să zic așa.

https://youtu.be/x3mPPBRHSjI

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

1 thought on “Alpha 1S Robot (sau Costel :D), una din cele mai tari jucării serioase de pe piață”

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)