Cristian Mungiu și Scena9 caută următoarea generație de regizori români. Finanțări de 2000 de Euro

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați. Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise. Contact: cristi@kooperativa.ro

Competiția de scurmetraje Camera 9, organizată de Scena9 în parteneriat cu Les Films de Cannes à Bucarest și Cristian Mungiu, cu sprijinul BRD Groupe Société Générale, se adresează exclusiv studenților facultăților de film din România, inclusiv masteranzilor care au absolvit în 2016, indiferent de forma de învățământ (public sau privat).

În perioada 6.07.2016 – 30.08.2016, în cadrul competiției Camera 9, aceștia vor putea să își înscrie proiectele cinematografice, iar 9 dintre scenariile înscrise vor primi consultanță din partea unora dintre cei mai buni profesioniști din România și o finanțare de 2000 Euro pentru a produce un film de scurtmetraj.  În plus, câștigătorii ar putea avea ocazia de a înscrie filmele, în competiția de scurtmetraje din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

La finalul perioadei de înscrieri, juriul format din Cristian Mungiu, Flavia Popa, Tudor Reu, Luiza Vasiliu va analiza scenariile înscrise și va alege maxim 9 scenarii câștigătoare pentru a fi finanțate și produse sub îndrumarea mentorilor din cadrul proiectului. Câștigătorii vor avea parte de îndrumarea lui Tudor Reu în procesul de producție, Mircea Olteanu va oferi consultanță pentru etapa de editare, iar pentru sfaturi legate de scenariu, tinerii regizori îl vor avea alături chiar pe Cristian Mungiu.

„Eu, unul, n-am ajuns niciodată la Cannes cu vreun scurtmetraj, deşi mi-aş fi dorit. Cu toate astea, am ajuns acolo pentru că unul dintre selecționerii de-atunci îmi văzuse scurtmetrajele într-un festival. Când am mers la Cannes cu primul meu lungmetraj, am constatat că cei care fuseseră deja selectați cu scurtmetraje se orientau mult mai bine în zăpăceala profesională de pe croazetă şi primeau sfaturi folositoare, care să îi ajute pe mai departe în cariera de realizatori. E util să ajungi la Cannes deja de când te exprimi ca cineast cu scurtmetraje. Aşa că, atâta cât pot eu să fiu de folos, sunt gata să dau o mână de ajutor celor care se regăsesc acum unde mă găseam şi eu cu 20 de ani în urmă. Baftă!” (Cristian Mungiu).

Camera 9

P. S. Regulamentul de înscriere și formularul sunt disponibile pe scena9.ro în secţiunea Proiector.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)