Dragi bucureșteni, poftiți la Agora Incotroceni

Pe data de 2 iulie 2016 se sărbătorește „Ziua Cartierului Cotroceni” printr-un eveniment public, desfăşurat în intersecția străzilor Dr. Joseph Lister – Dr. Carol Davila. Agora Incotroceni, cum a fost denumită toată isprava, vrea să îndemne locuitorii din cartierul Cotroceni, și nu numai, la o trezire civică, concept pe care îl veți înțelege mult mai ușor dacă aruncați un ochi pe proiectele Incotroceni.

Cât despre evenimentul propriu-zis:

Ne propunem să redăm acest spaţiu cetăţenilor, prin organizarea de ateliere de cultură urbanistică, desene pe asfalt, bricolaj, sporturi de stradă, jocurile copilăriei, concerte, proiecții de film. În cadrul atelierelor vom discuta despre cum să replantăm şi să toaletăm copacii, despre protejarea gardurilor şi grădinilor vechi din cartier şi despre revitalizarea Parcului de la Biserica Sf. Elefterie Nou.

Ne începem ziua în forţă, de la ora 11.00, când, după o cafea şi un sandvici de la JazzBook, Veronica ne va dezmorţi la ora de Aerobic în aer liber (11.00 – 12.00). În cadrul atelierului Agora Incotroceni – desene pe asfalt, membrii de orice vârstă ai comunităţii vor marca spațiul agorei prin desenarea asfaltului cu motive vegetale şi animale, special create pentru acest eveniment (11.00-20.00). Copiii vor putea să decupeze şi să picteze steguleţe, cu care vom împodobi intersecţia în cadrul Atelierului de bricolaj şi se vor putea juca în spaţiul destinat Sporturilor de stradă şi Jocurilor copilăriei: şotron, frunza (11.00 – 20.00). Pe parcursul întregii zile, în cadrul  Expoziţiei de fotografie, vizitatorii vor putea admira fotografii vechi din cartier şi de la Ziua cartierului Cotroceni 2015. De asemenea, vor putea proba bicicletele funky de la Bike Boutique & More şi vor putea folosi mobilierul urban, produs de biroul de arhitectură UNNU.

P. S. Eveniment cu intrare libere. Alte detalii aici.

agora incotroceni

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)