MyKoolio sau cum să învețe copiii programa școlară mai fain ca la școală :D

Notă: Recomand MyKoolio tuturor părinților care vor să își ajute copiii să învețe programa școlară într-un mod mult mai frumos și mai pe limba și în mintea lor :)

Dacă vreți voi să credeți un blogger bătrân și pe alocuri simpatic, unul din avantajele imense cu care a venit internetul pe linie de educație este că a democratizat fantastic accesul la tot ce înseamnă resurse pentru a – ca să o zic așa, generic – te perfecționa.

Dacă îmi permiteți să stau un pic pe faza asta cu perfecționarea continuă, zic doar atât: această dorință permanentă de a deveni mai bun este de bază în zilele noastre și este ceea ce, pe termen mediu și lung, poate face diferența. Și mai spun doar că este bine pentru oricine să înceapă cât de repede posibil să intre în acest mindset, pentru că – vorba aia – fiecare zi pierdută este una care nu este câștigată :)

În ceea ce privește educația copiilor, partea asta de perfecționare înseamnă și a folosi niște tool-uri pe care internetul le aduce la nivelul tastaturii, cum ar veni. Iar asta, pentru părinți, din punct de vedere logistic, dacă vreți este un avantaj fantastic. Sigur, intervine chestiune cu ”ce alegi dintre atâtea câte sunt pe net?”, dar aici mai intervenim și noi, părinții-bloggeri, care mai știm câte ceva :D

În lumina celor spuse mai sus (scuzați clișeul :D), astăzi vă recomand MyKoolio, despre care vă dau informații care să vă ajute să înțelegeți mai bine despre ce este vorba ”în propoziție”.

Încep cu misiunea inițiatorilor platformei, care mie îmi place foarte mult și pe care o salut cu mare, mare drag:

Ne dorim ca viitoarele generaţii să îşi dezvolte gândirea logică, nu doar capacitatea de memorare. Vrem să creştem oameni inteligenţi, nu roboţi. De o astfel de educaţie ar trebui să beneficieze toţi elevii. De aceea am făcut eforturi ca platforma să fie accesibilă tuturor, atât tehnic, cât şi din punct de vedere al costurilor.

Ce este MyKoolio?

Mykoolio este o platformă de e-learning dezvoltată împreună cu un colectiv de 20 de profesori români coordonați de prof. Radu Gologan (Coordonator al Lotului Olimpic de Matematică). Partea foarte frumoasă la acest proiect, este că în dezvoltarea platformei au fost implicați peste 30 elevi!

Platforma cuprinde peste 200 de lecții interactive și exerciții pentru disciplinele română și matematică aferente claselor I-VIII într-o primă fază, urmând ca în viitor să acopere toate disciplinele predate în ciclul gimnazial.

Important: Toate materialele disponibile pe mykoolio.ro sunt realizate în conformitate cu programa școlară în vigoare.

Ce oferă MyKoolio?

mykoolioÎntâi trebuie să îți faci un cont gratuit. Aveți mai jos și un film îndrumător.

O călătorie prin Universul Cunoașterii pentru copil. În această călătorie, va învăța cum să-și folosească cunoștințele actuale și cum să dobândească multe altele în plus. Koolio îl ajută să evolueze și îl transformă dintr-un simplu ascultător al lecțiilor, într-un explorator în căutare de noi informații.

O echipă de profesori foarte bună pentru a-ți ajuta copilul să evolueze și să obțină rezultate mai bune la școală. Echipa și-a folosit toată priceperea și dăruirea pentru a crea lecții ușor de parcurs și de asimilat.

Misiunile de pe platforma mykoolio.com sunt 100% online. Nu ai nevoie de un computer performant, de o unitate CD/DVD și nici de anumite aplicații preinstalate. Singurul lucru de care ai nevoie este o conexiune la Internet.

Fie că ai tabletă, smartphone, laptop sau desktop, copilul tău poate intra de oriunde în mykoolio.com pentru a rezolva misiunea zilei. Deci Koolio poate merge cu voi în vacanță, la restaurant, la cumpărături sau în orice alt loc.

Cât costă accesul pe platforma MyKoolio?

Accesul la platforma de e-learning va fi gratuit pentru profesori, putând să folosească materialele disponibile la clasă; accesul părinților și al copiilor la platformă va fi gratuit pentru partea de lecții și contra cost (abonament lunar de aprox. 28 lei) pentru partea de exerciții și statistici. Detalii găsiți în pagina cu oferta.

28 de teste pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a

Pentru aceia dintre voi ai căror copii se pregătesc pentru Evaluarea Națională la clasa a VIII-a echipa de profesori MyKoolio a conceput 28 de teste pentru limba română și matematică similare ca structură modelelor oficiale propuse de Ministerul Educației. Cred că v-ar fi util să faceți o ultimă recapitulare înainte de examen cu testele MyKoolio.

evaluare nationala clasa VIII

Profesorul Koolio este… extraterestru :D

mykoolio 3Numele Koolio a fost inspirat din cuvântul școală (koulu), în limba finlandeză (știți că Finlanda are unul din cele mai performante sisteme de învățământ, da?). Ideea platformei mykoolio.com a plecat de la un gând simplu, dar foarte important, unul avut și de filosoful Constantin Noica: “De învățat înveți multe și de la toți. Dar profesor nu e decât cel care te învață să înveți.

Koolio este un profesor care vine de pe o planetă unde extratereștrii (koolienii) și-au atins potențialul maxim al inteligenței. Pentru a putea progresa, planeta lor are nevoie de înțelepciune. Iar pământenii par a fi singurii care îi pot ajuta acum. Acest lucru este posibil deoarece potențialul uman este mult mai mare decât cel extraterestru. Tocmai de asta el îi va învăţa pe elevi, iar aceştia vor crea neuroni noi pe care Koolio îi copiază și îi colecționează pentru a-i duce pe planeta lui.  Pentru că neuronii trebuie să fie testați în orice condiții, iar galaxia lor este foarte asemănătoare cu a noastră, elevii se vor plimba pe diverse planete pentru a vedea dacă acești noi neuroni rezistă în orice condiții.

mykoolio 2

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)