World Doctors Orchestra, 90.000 de euro pentru epilepsie

Concertertele din seria World Doctors Orchestra, despre care v-am mai spus, s-au încheiat:

În prezența a numeroase personalități ale vieții publice, precum Alteța Sa Regală Principesa Maria, Ionel Valentin Vlad – președintele Academiei Române, prof. dr. Ioanel Sinescu – rectorul UMF Carol Davila, Academician Constantin Popa – Institutul Național de Boli Cerebrovasculare și noul ministru al sănătății, Vlad Voiculescu, concertul simfonic a strâns melomanii interesați să descopere cum medici reputați înlocuiesc bisturiul și stetoscopul cu instrumentele muzicale.

În România, concertele World Doctors Orchestra au reprezentat un prim demers de susținere a înființării rețelei naționale de telemedicină pentru epilepsie, iar toate fondurile strânse din vânzarea biletelor sunt donate în sprijinul creării rețelei naționale de telemedicină pentru epilepsie.

Prin cele trei concerte caritabile susținute de World Doctors Orchestra în Cluj, Brașov și București, a fost strânsă suma de 90.000 euro, care va fi oferită pentru realizarea proiectului de telemedicină în epilepsie. Proiectul presupune dotarea a cinci centre din țară cu aparate video-EEG performante, crearea unei baze de date naționale a pacienților cu epilepsie și instruirea personalului medical și a asistenților cu privire la folosirea corectă a acestor aparate.

world doctors orchestra

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)