Voi ați auzit de World Doctors Orchestra până acum?

Da, World Doctors Orchestra este exact ceea ce pare: un ansamblu alcătuit din aproximativ 1000 de medici din peste 50 de țări din lume.

Scopul acestei inițiative este de a le aminti oamenilor că dreptul la sănătate nu are granițe și nu depinde (sau nu ar trebui să depindă) de interesele politice și economice. Acum, dacă mă gândesc mai bine, nu este ceea ce pare, ci mult mai mult decât pare. :)

Revenind, în România, World Doctors Orchestra va susține spectacole la Cluj, București și Brașov, iar cauza susținută în țara noastră este legată de necesitatea înființării rețelei naționale de telemedicină pentru epilepsie:

Proiectul înființării rețelei de telemedicină pentru epilepsie este inițiat de neurologul clujean Bogdan Florea, cu sprijinul Cluburilor Lions și urmărește dotarea a cinci centre din țară cu aparate video-EEG performante, crearea unei baze de date naționale a pacienților cu epilepsie și instruirea personalului medical și a asistenților cu privire la folosirea corectă a acestor aparate. Investițiile se vor realiza atat prin strângerile de fonduri organizate de Clubul Lions Transilvania, cât și prin vânzare biletelor la cele trei concerte  World Doctors Orchestra.

După încheierea turneului World Doctors Orchestra, strângerea de fonduri va continua, iar mai multe informatii despre procedura de donație sunt disponibile pe pagina epilepsy.ro și prin acțiuni specifice.

Spectacolele  vor avea loc pe 26 mai, în Cluj-Napoca la Casa Universitarilor, pe 27 mai, în Brașov la Biserica Neagră și pe 28 mai, în București la Ateneul Român.

P. S. Informații suplimentare găsiți aici.

world doctors orchestra

Un comentariu la “Voi ați auzit de World Doctors Orchestra până acum?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.