Cică turiștii sunt din ce în ce mai interesați (sau curioși) să petreacă una sau mai multe nopți într-unul dintre castelele transilvănene. Da, știu, interesul are de-a face cu Dracula (chiar dacă nu toate castelele au fost locuite de el :)) ), ideea e că el (interesul) există.
Acestea fiind zise, ia aruncați un ochi pe informațiile acestea, via HotelGuru.ro, despre cazarea la castel în Transilvania, dar și despre cele mai căutate astfel de clădiri că cine știe peste ce dați:
Pentru că oferă confort sporit dar și facilități extinse, prețurile pentru cazarea la un castel sau conac pot fi cu până la 15% mai mari decât la o facilitate hotelieră evaluată la același grad de confort. Se plătește bineînțeles experiența în sine dar și uzura, care pentru o clădire de patrimoniu poate fi mult mai costisitor de întreținut.
Astfel, prețul pe noapte la un castel din zona Transilvaniei începe de la 200 lei pentru o cameră dublă, cu mic dejun inclus. Separat, majoritatea proprietăților pot include și servirea prânzului sau a cinei, de la 50 lei / persoană.
Pentru grupuri mai mari, hotelierii pot organiza degustări de vinuri, pot aduce meșteșugari locali sau ansambluri folclorice, elemente care sunt pe placul turiștilor străini.
Iată 4 dintre cele mai căutate castele din Transilvania, pe portalul HotelGuru.ro:
Castel Haller Ogra
Construit între secolele XVI-XVII, castelul Haller Ogra este situat la o distanță de 17 km față de Târgu Mureș, în localitatea Ogra. Cu o capacitate de cazare de 34 persoane în cele 15 camere, castelul oferă clienților acces la servicii Wellness, facilități pentru copii, un restaurant cu specific tradițional, precum și o cramă veche pentru pasionații de vinuri domnești de calitate.
Castelul Hotel Daniel Tălișoara
Acest hotel păstrează vie ambianța autentică a unui castel renascentist, fără a renunța la confortul la cele mai înalte standarde ale timpurilor noastre. Castelul se află în Tălișoara, județul Covasna și dispune de apartamente spațioase și saloane liniștite, pereți seculari și bolte elegante. În cele 8 apartamente se pot caza până la 20 de persoane, fiecare cameră fiind amenajată într-un stil deosebit, cu piese de mobilier unicat.
Castel Templul Cavalerilor Vălișoara
Situat în apropiere de Cheile Vălișoarei, într-un cadru natural de poveste, Templul Cavalerilor are un trecut tumultuos, fiind punct de vamă al Imperiului Austro-Ungar și cazarmă militară românească în cele două Războaie Mondiale.
Castelul Prințul Vânător & Dracula Turda
O locație care amintește de legendele românești din secolele trecute, Castelul Prințul Vânător din Turda, județul Cluj, oferă cadrul perfect pentru relaxare și romantism. Cavalerii în armuri cu săbii și scuturi, piatra veche, fierul înroșit, turnurile și crenelurile și celelalte detalii decorative din castel poartă oaspeții în vremurile demult apuse.