S-au deschis înscrierile pentru ASURED, program postuniversitar pentru arhitecți & Co

ASURED (Advanced Studies in Urbanism and Real Estate Development) este alcătuit ca un program executiv post universitar și se află acum la cea de-a patra ediție. Participanții la primele 3 serii sunt profesioniști din imobiliare, arhitectură, urbanism, dar si domenii conexe precum avocatură, economie sau administrație, iar absolvenții  devin automat asociați ai IUA (International Urban Alliance) și se califică pentru a deveni membri RICS (Royal Institution of Chartered Surveyors).

„Orașele din țara noastră, și în special Capitala, se dezvoltă haotic din cauza creșterii urbane necontrolate, a mentalitații din perioada de tranziție și a preferințelor autohtone de transport. Soluții există, însă ele trebuie să fie gândite la o scară adecvată și implementate corespunzător de către specialiști care înțeleg perfect atât planificarea urbană, cât și evoluția pieței imobiliare. Acesta este scopul ASURED, un program pe care l-am fondat luând atent în considerare modelele internaționale. S-a dovedit un mix câștigător de informații și profesioniști, fapt demonstrat și prin prezența unor studenți din Europa de Vest și SUA”, este de părere Dr. Mircea Enache, urbanist, director CEP, președinte al companiei EMI Systems, Inc. din Washington și al International Urban Alliance (IUA).

Acest program este unul dintre cele 5 din lume care oferă instruire atât în urbanism cât și în dezvoltare imobiliară, iar costurile pot fi suportate integral de către student sau finanțate de către compania la care este angajat. Aplicația celor care vor să urmeze cursurile trebuie să fie depusă până la 1 iulie 2016 și să conțină o diplomă universitară, CV-ul aplicantului, certificat de limba engleză și un eseu de motivație. Cursurile se desfășoară în București, la sediul CEP, în 12 sesiuni face-to-face de 3 zile, complementate de 4 cursuri online. Disertația finală conține o sinteză a elementelor asimilate de către cursanți și leagă cele două mari domenii ale construcției orașelor: planificare și dezvoltare. Programe similare de studii exista în Londra, Glasgow, Miami și Saint Louis. Costul unui curs de acest gen în Statele Unite depășește 40,000 dolari.

P. S. Înscrieri aici.

asured

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.