Sexul în școală e ca religia: unii îl fac, dar mai mulți vorbesc despre el

Se dă stupizenia de proiect de lege inițiat de un deputat plătit pe banii noștri, care proiect prevede pedeapsa cu închisoare pentru educația sexuală predată în școli.

Că tovarășul deputat Ninel Peia are dreptul (și chiar obligația) să miște cu talent pe tarlaua scremutului legislativ, acesta este un lucru irefutabil. Că același tovarăș se screme fără finalizare, asta este la fel de irefutabil. Dar, desigur, ne-am obișnuit deja ca aleșii noștri (mai mult ai altora, firește) să dea legi mai mult pentru ei, nu ca să fie bine să nu fie rău.

cruce hartieBun, trecând peste inepția intrinsecă a propunerii nineliene (luată la mișto și de inspectoratul școlar, căci, nu-i așa, educația sexuală este o materie opțională, recte futilitatea proiectului), hai să facem o suavă paralelă cu predatului religiei în școli. Căci sunt multe minți pentru care a vorbi copiilor despre cum să se protejeze sexual este o desacralizare sau ceva căcat de ăsta aspirațional, dar de predat faptul că religia musulmană este rea pentru că pune bombe și că evreii sunt cei mai răi pentru că l-au omorât pe Iisus (faze reale, expectorate de niște de ăștia de își zic profesorii de religie) este ceva absolut firesc. De un ridicol absolut toată chestiunea, desigur.

Și, ca să nu ne enervăm mai tare decât ar trebui într-o sfântă zi de luni, vă propun spre discuție următoarea chestiune:

Cum ar fi dacă ne-am focusa pe ceea ce trebuie să facă școala cu adevărat pentru copiii noștri, adică să îi învețe ceea ce școala trebuie să îi învețe? Cum ar fi dacă tovarășul Ninel s-ar screme ca să ofere sistemului de învățământ românesc finanțarea necesară pentru ca acest sistem să nu mai fie spațiul de eșuare a unora care altceva nu au reușit să facă în viață (respect pentru acele cadre didactice care își asuma menirea, doar că sunt puține, foarte puține față de marea masă a inadecvaților în propria viață…)? Cum ar fi dacă ne-ar interesa ce învață copiii noștri la școală pe linie de materii de bază și astea să le facă brici, nu gen ”Augustus l-a învins pe Pompeius și a devenit împărat” (o aberație auzită de la un prof – mă rog, prof… – de istorie; deh, nu că istoria ar fi de bază)?

Cum ar veni, vai școlii care dă copii olimpici la versete și la pus de prezervative, dar care nu știu că Biblie se scrie cu B și că sex este format din litere radical din 9.

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Top articole din această secțiune

4900 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)