Bine. Vă spun direct: o dioramă este, în cazul nostru, o reprezentare a unui peisaj într-un mediu natural, folosită în muzeele de științe naturale. Găsiți alte definiții aici, că nu vreau să fac teoria diodramei sau ceva. :))
Motivul pentru care v-am spus chestiunea de mai sus este că am aflat că Muzeul Antipa a inaugurat recent o dioramă, care are rolul de a atrage atenția asupra efectelor pe care tăierile ilegale de păduri le au asupra habitatelor, sub sloganul „Am adus-o în muzeu ca să n-o întâlnești în natură”:
„Unul dintre obiectivele noastre ca muzeu de științe ale naturii este informarea și educarea publicului față de problemele actuale legate de protecția mediului, a speciilor și a habitatelor, precum și promovarea respectului față de natură. În acest context se înscrie și sensibilizarea publicului față de problemele actuale legate de protecția mediului, a speciilor și a habitatelor.” Dr. Luis Ovidiu Popa, Director General – Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”
Nah, interesant, așa că, dacă vreți să vedeți exponatul acesta, îl găsiți la Muzeul Antipa până pe 5 iunie în zona dedicată faunei României.
De asemenea, dacă aruncați un ochi pe site-ul muzeului, o să observați că mai există câteva diorame pe care le puteți vizita, dacă tot treceți pe acolo.
P. S. Atașez aici o poză cu o dioramă. N-are legătură cu nimic, am vrut doar să vedeți că-i foarte mișto: