Întrebare-capcană: Ce-i aia o dioramă?

NOU: Îți recomand masterclassul meu de digital marketing în 22 lecții video.

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.300 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Bine. Vă spun direct: o dioramă este, în cazul nostru,  o reprezentare a unui peisaj într-un mediu natural, folosită în muzeele de științe naturale. Găsiți alte definiții aici, că nu vreau să fac teoria diodramei sau ceva. :))

Motivul pentru care v-am spus chestiunea de mai sus este că am aflat că  Muzeul Antipa a inaugurat recent o dioramă, care are rolul de a atrage atenția asupra efectelor pe care tăierile ilegale de păduri le au asupra habitatelor, sub sloganul „Am adus-o în muzeu ca să n-o întâlnești în natură”:

„Unul dintre obiectivele noastre ca muzeu de științe ale naturii este informarea și educarea publicului față de problemele actuale legate de protecția mediului, a speciilor și a habitatelor, precum și promovarea respectului față de natură. În acest context se înscrie și sensibilizarea publicului față de problemele actuale legate de protecția mediului, a speciilor și a habitatelor.” Dr. Luis Ovidiu Popa, Director General – Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa”

Nah, interesant,  așa că, dacă vreți să vedeți exponatul acesta, îl găsiți la Muzeul Antipa până pe 5 iunie în zona dedicată faunei României.

De asemenea, dacă aruncați un ochi pe site-ul muzeului, o să observați că mai există câteva diorame pe care le puteți vizita, dacă tot treceți pe acolo.

P. S. Atașez aici o poză cu o dioramă. N-are legătură cu nimic, am vrut doar să vedeți că-i foarte mișto:

diorama
foto: pinterest
Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)

5300 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)