Dragi părinți, învățați-i pe copii să rămână curajoși :)

Citește cartea mea ”Ce ne facem, domle, cu influencerii ăștia?” și, dacă nu îți place, îți dau o bere :D

Abonează-te la newsletterul trimis de maximum două ori pe săptămână celor peste 5.000 de abonați.

Despre autor: Fondator și asociat al agenției de comunicare integrată Kooperativa 2.0. Trainer cu peste 300 de workshopuri pe teme de marketing digital susținute. Speaker și moderator la peste 300 de evenimente de business. Blogger din 2007, cu peste 13.000 de articole scrise.

Contact: cristi@kooperativa.ro

Copiii sunt curajoși pentru că nu conștientizează pericolele din jurul lor și nu își fac griji în această privință. Copiii sunt curajoși pentru că tind să se încreadă în ceea ce li se spune, nu să se îndoiască. Copiii sunt curajoși pentru că prima lor opinie despre viață și lume este, în esență, una pozitivă. Copiii sunt curajoși. Noi îi speriem. :)

Evident, cei mici trebuie să înțeleagă că lumea este uneori un loc rău și urât, că au nevoie să gândească critic și că în jurul lor sunt pericole de tot felul, de care trebuie să învețe să se apere. Cum îi ajutăm, însă, să conștientizeze aceste lucruri fără să îi transformăm în niște adulți prea emotivi și dependenți? Cum le povestim de propriile temeri fără să îi corupem să le adopte? Cum – că de fapt la asta se reduce totul – îi protejăm fără să le facem rău? Cum îi ajutăm să rămână curajoși?

Aș minți dacă v-aș spune că o conferință v-ar da niște răspunsuri clare, corecte și definitive la întrebările de mai sus pentru că munca de părinte este una care necesită eforturi zi de zi, ceas de ceas, clipă de clipă. Ba mai mult, dacă credeți că o conferință este tot ce vă trebuie pentru a fi părinți mai buni, chiar insist să nu vă duceți niciodată la una pentru că nu vă ajuta la nimic. :)

În schimb, dacă vă preocupă să învățați constat lucruri despre parentig, cred că aceste conferințe, susținute de Alfie Kohn, v-ar putea oferi câteva indicii în căutările dumneavoastră:

Participând la conferinţa susţinută de Alfie Kohn, la Bucureşti, vei afla de ce pedepsele şi recompensele sunt la fel de nocive, vei descoperi cum influenţează competiţia dezvoltarea ulterioară a unui copil şi vei înţelege mai bine ceea ce trebuie să faci pentru a creşte un copil curajos, sigur pe el şi lipsit de vulnerabilităţile generaţiei tale.

P. S. Evenimentul va avea loc la Muzeul Național de Artă al României, sala AUDITORIUM, intrarea din strada Știrbei Vodă nr. 1-3 pe data de 21 mai.

P.P.S. Program și înscrieri aici.

Alfie Kohn

Share on facebook
Distribuie pe Facebook
Share on linkedin
Distribuie pe LinkedIn
Share on whatsapp
Distribuie pe Whatsapp

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

5000 de abonați la newsletterul meu n-au cum să greșească :)